D
dobramuzika
Гостин
здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Klimi mk ne dava garancija taa 2 godisna garancija ja dava Fujitsu i za taa garancija garantira Fujitsu.Ubavv ...ama i cenive ubaj ....za 2god.garancija tesko koj bi kupil...
Колкава соба? Каде, во куќа или стан? Каква изолација има објектот? Каква диспозиција(ориентација) има собата? Над, под, од страна греано, негреано?здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Nedava ni klimi mk, nitu Fujitsu. Garancijata e od uvoznikot, site proizvoditeli davat samo 1% rezervni delovi, nisto poveke.Klimi mk ne dava garancija taa 2 godisna garancija ja dava Fujitsu i za taa garancija garantira Fujitsu.
куќа, околу 16 квадрати е, нема некоја посебна изолација собата, само пвц врата/прозори, од едната страна има соба каде што поголемиот дел од денот гори шпорет.Колкава соба? Каде, во куќа или стан? Каква изолација има објектот? Каква диспозиција(ориентација) има собата? Над, под, од страна греано, негреано?
Пиши сево ова па ќе добиеш некој задоволителен одговор! Греење е сетики, не е работава стисни дугме изаѓе куварица!
50 marki maks!здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Би требало да е ок добра 3,5 ка, ако земеш поскапа просекот треба да и биде околу 0,5 кв на час (30*24*0,5)=360*5,2 ден кв/ч некаде 2000+/- 200 денари само за греењето. Поефтина ќе модулира покруто ама ќе биде потопло во собата.куќа, околу 16 квадрати е, нема некоја посебна изолација собата, само пвц врата/прозори, од едната страна има соба каде што поголемиот дел од денот гори шпорет.
предлог клима? ако не ти е тешко и линкче шибни во риплај, ти благодарам.Би требало да е ок добра 3,5 ка, ако земеш поскапа просекот треба да и биде околу 0,5 кв на час (30*24*0,5)=360*5,2 ден кв/ч некаде 2000+/- 200 денари само за греењето. Поефтина ќе модулира покруто ама ќе биде потопло во собата.
Мој совет: не се лепи за најефтините варијанти!
Поефтина варијанта: https://klimi.mk/product.php?id=357 или ова ако евентуално спие некој во таа соба има тивок режим https://klimi.mk/product.php?id=402, за првата има пофалби овде за втората не знам, читам само од нет! Али има една: колку пари толку музика(и добра да епредлог клима? ако не ти е тешко и линкче шибни во риплај, ти благодарам.
)zavisi od budzet ako si za poevtino ovaa https://klimi.mk/product.php?id=405предлог клима? ако не ти е тешко и линкче шибни во риплај, ти благодарам.
Eve ti uste eden predlog Gree G-Techпредлог клима? ако не ти е тешко и линкче шибни во риплај, ти благодарам.

од 1500 до 6000здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Од 300 до 4600 денари. Подобар одговор е дека во текот на една зима ќе потроши 3-5 пати помалку отколку панелка или парно во истата соба.здраво, сакам да си ставам инвертер клима кај мене во соба, ако биде уклучена 24/7 колку отприлика ќе ми биде месечната сметка?
Haha,prashanjevo kje bese interesno ako se postavese dalecnata 2010 koga e temava otvorena,ama sega,posle 10 godini, i najverojatno preku 1000stranici prasanja i odgovori na tema greenje konkretno na klima-inverter sistem,stvarno ne znae covek sho da odgovori.Колкава соба? Каде, во куќа или стан? Каква изолација има објектот? Каква диспозиција(ориентација) има собата? Над, под, од страна греано, негреано?
Пиши сево ова па ќе добиеш некој задоволителен одговор! Греење е сетики, не е работава стисни дугме изаѓе куварица!