Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako je u garanciji servis treba da nađe gde curi. Neka je napune sa UV markerom, pa će pronaći gde curi

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Зошто кај тебе Амберот 12 ка, го продававте за цена од 50.000 денари.
Тој е уфрлен агент од страна на Mitsubishi. Ги крева цените и го рекламира Gree за да се крене продажбата на Mitsubishi.

Која е за 35% поголема во однос на 2018.
Само така нека продолжи.

Нели LN е полоша од Amber? Нели @Strelec? :D

Ovlasteni distributeri i servis za AUX klima uredi vo mk LINK
Abe koj ovlasten servis.....mizerija se ovie uvezuvaat na golemo vespi i tocaci od China...pa minatata god.koga bile.na.obnova na dogovori im ponudile i aux klimi da nosat ...
Toa e se .ova od sigurni izvori bidejki gazdata e blizok so moj drugar muabetor e negov ...a inaku toj zede takva aux Stolb 24ka nekade 55k mislam e pisana cena ja plati 650€
Pa videte kolku e zarabotka.... Ova kako za prijatel....
Inaku drugarcevo nee zadovolen 70kvasrati ekstra izolacija...bez vrati vnatre(izvadeni) pa gi vrati pak

Zdarvo drustvo, nadvoresnata edenica gubi freeon, ednas dopolnuvano no za 2 nedeli pak izgubi.nekoj da spodeli iskustvo ili da se nafati da go resi problemot model na klimat e ovoj Прегледај го приврзокот 229850
Побарај во минатите постови, клима не се надополнува со фреон додека не се пронајде од каде истекува, затоа што повторно ќе истече како во случајов. Во превод, те ограбиле... Исто доколку имаш сервисно треба да видиш колкава количина и какво масло да надополниш, како на сликата подолу..Screenshot_20200119_223249.jpg

@FlegmaFX
No1 Претприемач за 2019 е Грее за стопанска комора, и прва награда за Греемак Гроуп
Грее гази и ке ве погази

Zdarvo drustvo, nadvoresnata edenica gubi freeon, ednas dopolnuvano no za 2 nedeli pak izgubi.nekoj da spodeli iskustvo ili da se nafati da go resi problemot model na klimat e ovoj Прегледај го приврзокот 229850
Ovaa vivax GEYI e proizvedena vo GREE taka da servisot e vo GREE za ovoj model iako ne ti e pod garancija prasaj vo servisot vo Pakom kade da se obratis za rezerven del ( servis proverka na klimata )
Vakva li ti e vnatresnata edinica
geyi_sisä.png

ILI VAKVA
normalized_Vivax-Cool-ACP-12CH35GEYI-klima-uredaj-12000-BTU_8bd4c7.jpeg

Последно уредено:
Ova e prviot model na Hansol:)
Iskreno ne znam, ako moze da se bi bilo ok zs se greeat dve mali deca p.s. moze da dedete brojce vo inbox
Автоматски споено мислење:

Ovaa vivax GEYI e proizvedena vo GREE taka da servisot e vo GREE za ovoj model iako ne ti e pod garancija prasaj vo servisot vo Pakom kade da se obratis za rezerven del ( servis proverka na klimata )
Vakva li ti e vnatresnata edinica
geyi_sisä.png

ILI VAKVA
normalized_Vivax-Cool-ACP-12CH35GEYI-klima-uredaj-12000-BTU_8bd4c7.jpeg
Kako taa sto e sama slikana so displeot vo sredina

Iskreno ne znam, ako moze da se bi bilo ok zs se greeat dve mali deca p.s. moze da dedete brojce vo inbox
Автоматски споено мислење:

Kako taa sto e sama slikana so displeot vo sredina
У Паком врти за сервис, Вивакс клима е секако, башка што не е твоја

Ovie mrsni fleki okolu ventilite indiciraat na ,,izdishuvanje" na gas,sto mislite,pred sekako da povikam majstor,ama da ne mi zima dzabe pari.Inaku ne mi se dopagja greenjeto vo ovie maglivi denovi,temperaturata doma mi e odvaj 20 stepeni,nikako da stane potoplo.Kao ni vozduhot sho duva od vnatresnata edinica da ne mi e topol.Nitu na 25 nitu na 30 ne sum zadovolen.AUX triipolka e invertorot,si pravi redovno na sekoj saat defrost po ramno deset minuti,si polni po edna kofa od polikolor voda na den i taka.Ama greenjeto ic ne me bendisuva.Treba da se proveri eventualno dopolni sistemot ili ne?
99% шанси дека немаш губење на фреон.

Губење на фреон, на долги стази, изгледа вака. (Нормално, ако пушта на она место)
screenshot.png

Во блиска далечна иднина кога Северна ке биде влезена и ќе стои гордо исправена рамо до рамо со Алб БиХ ЦГ и КС во остатокот од ЕУ и кога цела планета ке "инвертира", зимите ке бидат станати саде м'глишта а Јануар ке се вика Дефростар [emoji2957]

Да се надоврзам за магливото време кое е најтешко за климите..она што би ви порачал на сите вас што ви смета честото дефростирање на инвертерите е да им помогнете малце со некоја мала греалка или панелка со околу 1kw топлина и да видите така помогнати колку често ке дефростираат..
Ви го зборам ова од лично искуство на вакви денови во однос на темп и влага порано кога 40м2 дневна&кујна и преку спунт уште 15м2 спална ги греев само со GV 18ката и сега кога во спалната пичи Тојотоми 9ката и тоа со зададени само 20-21ц. Порано имаше повеќе дефрости ако памтам убаво на 3-4 саата додека сега за цел ден не приметив ни еден единствен.. Според вчерашниов графикон ноќта стеганала по еден дефрост околу 02.30ч и околу 05ч..
Ценам дека е многу глупо да се напаѓаат одредени модели заради правење чести дефрости особено овде каде што кај повеќето (што пријавено што непријавено) гледаме дека има слаба или никаква изолација или поголеми загуби кои деновиве до пред магливиов период поплаките беа за голема потрошувачка а сега аналогно и очекувано се за чести дефрости...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom