Vcera DF bea poretki mislam od prilika na 3 saati, deneska seuste nema napraeno df. Tri ili cetiri dena kolku sto bese visoka vlaznost i magla praese preku den df na 55 minuti a preku nokj poretki. Nadvoresnata nema i nemashe mraz
Haaa..da mi.pratija za.mene specijalen od Sibir e!
Ne znam.na kolku vreme.se d.f ne sum doma konstantno ke vidam pokasno vlaznost vika 97% jas mislam deka e povejke
Автоматски споено мислење:
Na koja lokacija bese ti.??
Sto marka ti se inverter klimite i kolku m2 grees so klimite?А да си ги оставите климите да си работат и да ве топлат и да си уживкате. Еве две ги имам, од првиот момент кога затреба греење се пуштени на 24 степени и не се чепнати.
Чистете филтри и не им бројте дефрости.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Kolku si gi sakam vakvi plackovci....hahhaha.Јас не знам од каде потребата да се лаже за потрошувачка/модулација и еве сега за дефростите.
Егото не ви дава? Другите сакате да ги понижите во стилот „ти имаш глупа клима а јас не“? Навистина, мислите дека некој ви верува дека на овие магли со вакви температури немате дефрости? Или пак ги имате „на секои 6 саати“?
Епа лоша вест, да ви кажам. Тоа што немате дефрости на ова време покажува каква тиња од клима всушност имате. Каква (непостоечка) логика истата има.
Кога ќе поставите и логер на температурата паралелно со логерот за потрошувачка тогаш ќе докажете дека немате дефрости. До тогаш сте најобични клонови на Стрелец и неговиот дупли акаунт Св Б.
Или пак мислите дека некој ви верува дека имате модулации од 140W! Стварно ова го мислите?
Haahaha.....tezok slucaj si dete.Во Прилеп начекав два случаи со Gree клими кои воопшто немаа нафатено мраз. Во двата случаи се работеше за дуќани кои се издаваат под кирија и беа затворени.
Останатото беше микс од случаи. Од претерано натрупан мраз на изменувач, мраз дури и на предната страна до случаи каде што едната поливина на изменувачот има дебел слој кој претекува а другата сосем малку.
Ова индицира недостаток на фреон иначе.
Исто така знам за два случаи каде што мои блиски комплетно ја исклучија климата и запалија ќумбе. Едниот случај е Gree Amber 5,5-ka а другиот Cooper Hunter (или како и да се пишува клонот на Gree)
Значи, штета на штета. Затоа не давајте совети додека не испитате каква изолација има и кои му се преференците. Иначе надвор не се дише во моментов.
Чекај малку...Idi setaj po ulici i snimaj, ama godini ke ti trebaat da gi izbrois Gree klimite....
Mi se dopaga sto go velicas Mitsu...eden den ke me vikas sefe.....zapomni go toa.Чекај малку...
Ти дење си Sv B а навечер си Strelec, така? Баш симпатично..
Dr Jekyll and Mr Hyde
Само кој ви напика во главата дека сум монтер да го честам нешто. Да бев безобразен би рекол дека требало да ви напика нешто друго ама не сум безобразен и не велам така.
Самопрогласен стручњак. Ти така треба да веруваш. Дека сум монтер!
Пребарај ми ги мислењата по корисник во темава ќе најдеш за кратко време одговор на прашањево.Sto marka ti se inverter klimite i kolku m2 grees so klimite?
Dr.e klimata Stip druzee ...denes Prilep-Bitola od voobicaeni 30/35min.pat denes 1h...vudlivost =max 15m!Od Stip sum jas
Ova e lokacija jenimale?Прегледај го приврзокот 229545Прегледај го приврзокот 229546
Ne be kaj praj Gree defrosti. Toa drugite klimi mozi ama Gree nikako, ni pod razno. Inaku na slikata e gree fairy 3.5 slikano denes pladne nekade. Lokacija Bitola.
Уште 5 животи да живееш нема да го дочекаш тоа.Mi se dopaga sto go velicas Mitsu...eden den ke me vikas sefe.....zapomni go toa.