Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Епа сеа ко зборавме тогаш скокаја сите.
Ете ја вистината на дело...
250к од општина и уште 138к од ваучерот то се тотал скоро 400к.
Ако е соодносот 75/25 тогаш девелио ќе треба да цложи поќе од750к годишно.
Или оваа е инекцијата за да се покријат долговите... А шо велиш?

Општината нема пари, детето со шалчето е на висока позиција и ѝ должи на Битола а и избори се ближат. Па се гребат за бодови...

Или оваа е инекцијата за да се покријат долговите... А шо велиш?

Општината нема пари, детето со шалчето е на висока позиција и ѝ должи на Битола а и избори се ближат. Па се гребат за бодови...

Pa neli nemase nemase dolgovi vo rakometot pa i da ima neka si gi baraat tie so gi napravija da gi vratat ova beter od fudbalot aj barem tamu se znaese so vreme deka ima borc ama i tamu nikoj ne odgovara
Za izbori i grebenje trebase isto sekade da dadat a ne vaka pola budzet na cile mu go napravija i ako se grebat treba da napravat toa sto vetija stadion, sala bazen a ne da go polnat samo budzetot na cile

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Pa neli nemase nemase dolgovi vo rakometot...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Претпоставувам...

Се е можно можеме да кажеме и дека државата (ЕСМ) спонзорира во Пелистер за после Циле да спонзорира на избори. Чисто перење на пари ни лук јал ни лук мирисал. Во сите дупки се ебани овие знаат како да извлечат максимум од ова наша напатена Македонија.

Ова нема врска со договорот, ова се ваучерите со ослободување на данок кој можат да ги искористат фирмите за спонзорирање во спортот. Јбг се погоди битолчанец во есм да искористи и Пелистер нешто. И вас крајот не ви се најдва, ако не без спонзори да биди клубот.

Дали знај некој колку играчи се земени за репрезентација? Јас мислам дека 4ца се за Македонија, не знам во другите репрезентации колку има. Припремите почнаја а фалат многу играчи шо треба да се приклучат.

2 ukraina, ipo eden za crna gora i srbija
Автоматски споено мислење:

Во Битола пак порано од предвиденото ќе пристигнат Митревски, Маџовски, Велковски и Маркоски (Македонија), Шевелев и Остроушко (Украина), Ѓукиќ (Србија), Вегар (БиХ) и Радовиќ (Црна Гора).

Последно уредено:
2 ukraina, ipo eden za crna gora i srbija
Автоматски споено мислење:

Во Битола пак порано од предвиденото ќе пристигнат Митревски, Маџовски, Велковски и Маркоски (Македонија), Шевелев и Остроушко (Украина), Ѓукиќ (Србија), Вегар (БиХ) и Радовиќ (Црна Гора).
И Граџан е за Босна мислам земен.

Шевелев потпиша за друг клуб мислам.

Sino-crno-beli-zeleni to e to :misticen:

Зелени не се во никој случај... А и нема да бидат во блиска иднина,како шо стојат работите.
Полека ќе треба сите да се навикнуваат на плаво-бел Пелистер. :kafence:

Зелени не се во никој случај... А и нема да бидат во блиска иднина,како шо стојат работите.
Полека ќе треба сите да се навикнуваат на плаво-бел Пелистер. :kafence:
Na rakavot ke ima sigurno edna linija zelena dovolno e za ljubitelite na rakometot ;)

Што со овој генетски модифициран Е.Пелистер?
Дали бојата на дресовите е главниот проблем, на нас неколкуте преостанати галамџии на форумот?
Ова го зборувам после едно тажно издание на македонскиот ракомет во Виена.
Дали ќе го копираме Вардар и ќе правиме скапа легија на странци?
Можеби потајно сакаме да бидиме Металург (хрватски стручњаци, македонски репрезентативци)?
Што се разликува Пелистер, од претходните два клуба?
Немало јак Пелистер, без база од 6-7 добри битолски ракометари.
Времињата се сменија, кај да ги најдиме?
Со какви битолски ракометари располагаме?
Голмани: Митревски, Јовановски, Ивановски
Лево крило: Иван Димитровски
Пикери: Папата
Лев бек: Кузмановски, Дрогишки, Дарио
Среден бек: Чурлевски
Десен бек: Пинки, Буторац
За прва постава покриваме на голман и евентуално на лев бек и толку.
Уште неколку играчи за втора постава имаме.
Евентуално да изненади некој од школите, ама тешко.
Ако сакаме овој експеримент да успее да заличи на Пелистер, оваа работа е побитна од дресот.
Шо к.р ако некојси Ратаец носи зелен дрес? (со цела почит кон него)

Ако сакаат клубот да добие на популарност и да побудат интерес ксј останстите играчи од балканот да дојдат да заиграт во Битола, тогаш треба да го убедат Киро да ја заврши кариерата во Пелистер.
Ми се чини дека нема спортски портал или медиум на балканот шо нема да ја објави таа вест и за момент да отвори и да прочепка на интернет за Пелистер, доколку се случи таков трансфер ова лето.
А и негова желба е да ја заврши кариерата во Битола.
Мислам од таму дека следи и таа одлука да не се носат на полусезона играчи и да чекат расплет со настаните во Вардар. Ако Самсоненко се повлечи од ракометот, сигурно ќе тргнат со сите сили да ја вратат титулата во Битола, но ако Вардар продолжи да функционира со вакви буџети, ќе се пазари скромно колку да има достоен настап во сеха и тоа второ место во супер лига.
lazarov-3.jpg

Ми се чини дека нема спортски портал или медиум на балканот шо нема да ја објави таа вест и за момент да отвори и да прочепка на интернет за Пелистер, доколку се случи таков трансфер ова лето.
Киро има уште сезона ипол договор со Нант.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom