Објасни ми ко на осум годишно дете да сфатам. Или ако држиш некое школо, кажи кога се уписите, жити се'.Колку погрешно го имаш сфатено филмов е чудо, ме мрзи дури и да ти објаснувам пошто очигледно нема да разбереш.
Филмот има многу врска со убиството на Шерон Тејт. Прочитај повеќе за истото ваљда ќе ти стане појасноЦел филм беше ко без приказна, а филм без приказна, ебате филмот.
Излезе непотребен баз дека се снима филм за убиството на Тејт, а филмов нема врска со нив. Имињата на Шерон Тејт и Полански злоупотребени ради поголем публицитет.
Сцената со Брус Ли е непотребна и снимена ко да сакал да напизди некој. И успеа ја напизди ќерката на Брус.
Па уште и сцената ко Бред ја качува хипи женскана и она му вика: Wanna suck your cock while driving? Ко увод у евтин порнич. И што беше работата со хипицине, што as far as I know биле у секс, дрога, рокенрол mood и што сакале мир у светов за на крај да бидат убијци?
Ако сакал да ја исмее таа декада на хипици и Џон Вејн филмови успеал, иначе филмов му е тотално губење време и непотребен излет на Тарантино.
П.С. И Kill Bill што никогаш не успеав да му го изгледам целосно, а сум го загледувал минимум едно 3 пати, убеден сум дека е бољи филм од филмов.
лол, ова е веќе смешно. Дете си ваљда па затоа вака ти се чини филмот. Како нема врска филмот со убиството на Шерон Тејт кога филмот е токму за неа, за Холивуд во некое поубаво време, филмот е како времеплов. Само твоето мало мозоче не може тоа да го сконта и бара некоја глупа логика. Толку многу теми и карактери обработува памет да ти се сврти он пишал глуп е. Би те банирал од темава доживотно да сум модератор.Објасни ми ко на осум годишно дете да сфатам. Или ако држиш некое школо, кажи кога се уписите, жити се'.
Шон, и јас мислам дека не си сфатил ништо од филмот. Филмот е баш за Шерон Тејт и Полански. Тејт била убиена од истата банда хипици за кои велиш дека сакал да ги исмее, само неколку вечери по крајот на филмот. Нормално, Тарантино не отишол до таму зашто сестрата на Шерон Тејт се противела да биде прикажан тој сегмент. Прогуглај, ќе ти стане појасно.Цел филм беше ко без приказна, а филм без приказна, ебате филмот.
Излезе непотребен баз дека се снима филм за убиството на Тејт, а филмов нема врска со нив. Имињата на Шерон Тејт и Полански злоупотребени ради поголем публицитет.
Сцената со Брус Ли е непотребна и снимена ко да сакал да напизди некој. И успеа ја напизди ќерката на Брус.
Па уште и сцената ко Бред ја качува хипи женскана и она му вика: Wanna suck your cock while driving? Ко увод у евтин порнич. И што беше работата со хипицине, што as far as I know биле у секс, дрога, рокенрол mood и што сакале мир у светов за на крај да бидат убијци?
Ако сакал да ја исмее таа декада на хипици и Џон Вејн филмови успеал, иначе филмов му е тотално губење време и непотребен излет на Тарантино.
П.С. И Kill Bill што никогаш не успеав да му го изгледам целосно, а сум го загледувал минимум едно 3 пати, убеден сум дека е бољи филм од филмов.
Во филмов, Тарантино ко во Копилињата менува историја. Наместо да ја убијат Тејт и да влезат кај нејзе, менуваат план и влегуваат кај ДиКаприо и знаеме што се случува. Значи тој не ни планирал да го прикаже убиството зашто во негова замисла, не го ни имало за да бара дозвола од сестра и. Не знам дали те сфатив што пиша, али не може убиените после неколку дена да ја убијат нејзе па да не го прикажат тоа.Шон, и јас мислам дека не си сфатил ништо од филмот. Филмот е баш за Шерон Тејт и Полански. Тејт била убиена од истата банда хипици за кои велиш дека сакал да ги исмее, само неколку вечери по крајот на филмот. Нормално, Тарантино не отишол до таму зашто сестрата на Шерон Тејт се противела да биде прикажан тој сегмент. Прогуглај, ќе ти стане појасно.
Сцената со Брус Ли беше daydreaming на Пит, не сфаќам зошто сите толку се фативте за неа.
Хипиците, ти реков, се всушност следбениците на Чарлс Менсон, Manson Family, прогуглај и за нив, ќе видиш зошто се „значајни“ за таа епоха.
Не знам колку си гледал филмови на Тарантино. Тоа што тој го прави не е пародирање, туку своевидна реакција, омаж на некои нешта. На пр, овде омаж на шпагети вестерн филмовите (една од неговите најголеми љубови, жанровски). Од таму и доаѓа името на филмов: Once Upon a Time... in Hollywood, како омаж на Серџо Леоне, еден од омилените режисери и своевидна инспирација на Тарантино, и неговите: Once Upon a Time in the West и Once Upon a Time in America. Тарантино не е толку површен за да го гледаш како некој каој сакал некого или нешто да исмее. Неговите филмови обично се слоевити, полни со симболи и значења, полни со приказни кои се испреплетуваат, и не би рекол дека било што во нив е бесмислено, или ставено само заради публицитет. Па ни овде.
Manson family не биле тројца луѓе. И не ја убиле само Тејт. Имале цела листа на таргети кои ги убивале. Овие тројца кои влегоа кај Лео никаде не пишува дека биле убијците на Тејт, па Тарантино да менува историја.Во филмов, Тарантино ко во Копилињата менува историја. Наместо да ја убијат Тејт и да влезат кај нејзе, менуваат план и влегуваат кај ДиКаприо и знаеме што се случува. Значи тој не ни планирал да го прикаже убиството зашто во негова замисла, не го ни имало за да бара дозвола од сестра и. Не знам дали те сфатив што пиша, али не може убиените после неколку дена да ја убијат нејзе па да не го прикажат тоа.
А и не знам зошто би го прикажале, бремена жена пред пораѓај и со искасапено тело е невкусно дури и за Квентин.
Машкото нонстоп го нарекуваа Текс, кој во реалност е осуден за нејзиното убиство. Во филмот е убиен од страна на Пит нели.Manson family не биле тројца луѓе. И не ја убиле само Тејт. Имале цела листа на таргети кои ги убивале. Овие тројца кои влегоа кај Лео никаде не пишува дека биле убијците на Тејт, па Тарантино да менува историја.
ОК, да бидам искрен, не читав ништо за филмот и за случувањата тогаш. За Тејт знаев уште од времето кога Полански зеде Оскар за The Pianist ама не до такви детали - како се викале нејзините убијци. А зашто знам дека освен тие 3-4 души убиени заедно со Тејт имало уште десетина други од Manson family, и во Лос Анџелес, и насекаде, јас поинаку си го имав претставено крајот, не како alternate history. Плус и ми се појави негде дека сестрата на Тејт не дозволила да се снима за нејзиното убиство, се поклопија коцките. Нејсе. И да е така како што велиш, не менува речиси ништо од напишаното погоре.Машкото нонстоп го нарекуваа Текс, кој во реалност е осуден за нејзиното убиство. Во филмот е убиен од страна на Пит нели.
Според ова што го пишуваш, ниту ти го немаш сфатено филмот. Тарантино, слично како и во Inglourious Basterds прави своја алтернативна верзија на одреден историски настан, во овој случај убиството на Шерон Тејт. Имено, во вистинската случка Текс пред да ги убие Тејт и другите четворица што биле со неа таа вечер вели: "I'm the Devil, i'm here to do the Devil's business." Истава реченица беше употребена и во филмот на Тарантино со таа разлика што имаше контра-реплика од Клиф со: "No, it was dumber than that." и после беа убиени хипициве од Клиф и Рик.Manson family не биле тројца луѓе. И не ја убиле само Тејт. Имале цела листа на таргети кои ги убивале. Овие тројца кои влегоа кај Лео никаде не пишува дека биле убијците на Тејт, па Тарантино да менува историја.
Читај погоре.Според ова што го пишуваш, ниту ти го немаш сфатено филмот. Тарантино, слично како и во Inglourious Basterds прави своја алтернативна верзија на одреден историски настан, во овој случај убиството на Шерон Тејт. Имено, во вистинската случка Текс пред да ги убие Тејт и другите четворица што биле со неа таа вечер вели: "I'm the Devil, i'm here to do the Devil's business." Истава реченица беше употребена и во филмот на Тарантино со таа разлика што имаше контра-реплика од Клиф со: "No, it was dumber than that." и после беа убиени хипициве од Клиф и Рик.
Тарантино, слично како и во Копилињата прави своја алтернативна верзија. Таму Хитлер беше убиен во кино, а овде Шерон Тејт останаува жива на сметка на нејзините убијци.
Па добро, крајот го менува.ОК, да бидам искрен, не читав ништо за филмот и за случувањата тогаш. За Тејт знаев уште од времето кога Полански зеде Оскар за The Pianist ама не до такви детали - како се викале нејзините убијци. А зашто знам дека освен тие 3-4 души убиени заедно со Тејт имало уште десетина други од Manson family, и во Лос Анџелес, и насекаде, јас поинаку си го имав претставено крајот, не како alternate history. Плус и ми се појави негде дека сестрата на Тејт не дозволила да се снима за нејзиното убиство, се поклопија коцките. Нејсе. И да е така како што велиш, не менува речиси ништо од напишаното погоре.