Ресторани - генерална дискусија

  • Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ќе ве замолам да ми дадете предлог за кафана некоја со жива музика и пристапни цени . Што мислите за чардак,кафана дебар маало,ла тана? И според вас кои се добри за друштво и забава ама да не бидр изгор.
 
Дечки ќе ве замолам да ми дадете предлог за кафана некоја со жива музика и пристапни цени . Што мислите за чардак,кафана дебар маало,ла тана? И според вас кои се добри за друштво и забава ама да не бидр изгор.

Ла Тана е топ. Одлична храна, добра жива музика, ефтини цени на јадењата, супер атмосфера.
 
Почнале томахавки да јадат низ скопјево, драј ејџ и тоа. Што не ќе види човек, наскоро и кобе биф од јапан ќе почнат да носат
 
Почнале томахавки да јадат низ скопјево, драј ејџ и тоа. Што не ќе види човек, наскоро и кобе биф од јапан ќе почнат да носат
Лутефиск е на ред :D
Кад је бал, нека замириса
Драј ејџ во Веро видов зреат, така да ојт Мк напреТ;)
Автоматски споено мислење:

Ла Тана е топ. Одлична храна, добра жива музика, ефтини цени на јадењата, супер атмосфера.
Чуден избор, барем од мое искуство.
 
68586462_2945258112167782_3157899696798695424_n.jpg


Тренд ставиле на менито T-bone. Може да е предобар, а и прелош некако не ми иде јадењево и Тренд во иста реченица. Од Тренд само лоши искуства имам со вакви јадења. @Beric Dondarrion глеам ти често експериментираш и си гурман, ако го пробаш пиши како е :D
 
Лутефиск е на ред :D
Кад је бал, нека замириса
Драј ејџ во Веро видов зреат, така да ојт Мк напреТ;)
Автоматски споено мислење:


Чуден избор, барем од мое искуство.

Буржоазијата збесна.
 
Денес у Скара Бар "се бунев" за сметката што ми ја донесоа - ми ги беа наплатиле Св. Трифун ракиите по 130ден., а у менито им пишува дека се по 140.
- пошто нели нема никаква логика да се бунам по рестрани за неточна сметка само ако мене не ми иде у прилог.

Значи се дешаваат и вакви работи, али многу ретко. Обратно е многу почесто - како на пример у Грчка у ресторан летово што не скинаа за едно 10 евра, али коа сум решил да не се замарам тоа е. (може затоа што нашинци работеа како келнери, кој ќе го знае)
 
Едно време знам се дискутираше 9.20АМ по темиве, мислам во оваа беше, неважно. Состојките се топ, цените малку посоленки ама се исплати за квалитетот и свежината на истите ако реално правиме муабет. Си порачуваш и додека чекаш ти носат или вода со нане и лимон или смокви нешто као welcome итн. значи не е класична биртија. Не очекувајте да сте пренапукани од храна од багетот ама дека квалитетот е на високо ниво, е.
Единствен минус е односот на газдарицата со вработените, ако чита или чита некој што ја знае, дај нека и пренесе дека интерни конфликти не се решаваат пред муштерии.
 
9.20 е супер опција, еден период бев во близина многу често и за доручек на пауза се одличен избор. Не знам како стојат со достава (знам дека има, не знам колку се ефективни/брзи), ама има шмек местото, а и како што кажа и ти состојките се одлични.
Едно време знам се дискутираше 9.20АМ по темиве, мислам во оваа беше, неважно. Состојките се топ, цените малку посоленки ама се исплати за квалитетот и свежината на истите ако реално правиме муабет. Си порачуваш и додека чекаш ти носат или вода со нане и лимон или смокви нешто као welcome итн. значи не е класична биртија. Не очекувајте да сте пренапукани од храна од багетот ама дека квалитетот е на високо ниво, е.
Единствен минус е односот на газдарицата со вработените, ако чита или чита некој што ја знае, дај нека и пренесе дека интерни конфликти не се решаваат пред муштерии.
 
Решив да не пишувам веќе за све кај што идам (и не ни пишувам), туку само повремено, али ова морам.
Гарден ресторан, позади Сити Мол, после Илинденска.

Идеме у Скара Бар и тамо викаат дека немаат место, а све им е празно. Е сеа, некој редовен гостин би се бунел, али ја не. Прво, келнерот што се погоди, не ме познаваше. Второ, што ако стварно све им е резервирано. Сабота е. Ја и да сум уважен чест гостин, нема да се бунам, пошто неќу заради мене да ги ставам у непријатна позиција. И да не должам, отидовме да видиме у Гарден како е.

Гарден стварно има еден од најбољите ентериери, кога се во прашање ресторани.
Aaaaand that's all about it.

Не-мој-те да иде-те у Гар-ден.

Влегуеме, ентериер супер, али уште пред да влеземе му викам на друштвово - Се глеа од надвор - дека не е баш у некоја работна форма. Седат луѓе надвор, али не ми личат на гости. Нејсе, влегуеме, светло и упалено све и однадвор и унутра, али празен е ентериерот. Велам - Ај да си одиме. Искача еден дечко така уфлекан и вика дека работат, али ете у моментот праат ајвар тука надвор, пошто нема луѓе. Немало проблем, пошто он одма ќе се пресоблечел и ќе средел све што треба. Ја викам, ОК, али не би сакале да ви сметаме.
Е сега, некој кој рационално размислува така би напраил - би си отишол. Али ако имаш у друштво некој кој нерационално размислува и на пример, може лесно да биде подложен на визуелни надразби кои би го навеле поопстојно да се задржи на тој колосек (на колосекот на нерационално размислување), е тогаш, тој некој, во ситуацијава, би инсистирал да седнеме во ресторанот, само затоа што му се свиѓа ентериерот (or who the fuck knows кои му се причините во нерационалниот ум). Јас, речиси никогаш рационалноста на мојот суд не ја ставам испред слободата на личен став и одлука на секој поединец. Попуштив и влеговме. Можда попуштив, за да кажам после - ете сум попуштил. Можда попуштив, меѓу другото и заради потсвесната его-трип сатисфакција, која ја очекував, бидејќи бев сигурен дека повторно ќе го имам told you so моментот. Но тие ниски пориви и не се баш за фалење.
Да не должам, туку дректно ќе идам: еден те служи, (истиот тој) еден готви. Виното црвено од Камник го служат како шприцер ладно. Музиката која ја пуштија беше турбо-фолк lvl 9000. Некој кој слуша таква музика, јас и не би очекувал да знае дека црвено вино не се служи така, но можеби тука сум премногу надмен, можеби има шабани кои знаат како се служи црвено вино, али не и овој. Салатата со патлиџан, рукола, сирење... имаше двеста кила оцет у неа. (кога ќе отидеш у нормален ресторан обично нема скоро ништо у неа кога ти ја служат, евентално малку маслиново) и тн. и тн.

Прилично цврст бев у ставот да не се разнарачуваме сега нешто многу, па брзо си отидовме и го имав told you so моментот.
 
Последно уредено:
Решив да не пишувам веќе за све кај што идам (и не ни пишувам), туку само повремено, али ова морам.
Гарден ресторан, позади Сити Мол, после Илинденска.

Идеме у Скара Бар и тамо викаат дека немаат место, а све им е празно. Е сеа, некој редовен гостин би се бунел, али ја не. Прво, келнерот што се погоди, не ме познаваше. Второ, што ако стварно све им е резервирано. Сабота е. Ја и да сум уважен чест гостин, нема да се бунам, пошто неќу заради мене да ги ставам у непријатна позиција. И да не должам, отидовме да видиме у Гарден како е.

Гарден стварно има еден од најбољите ентериери, кога се во прашање ресторани.
Aaaaand that's all about it.

Не-мој-те да иде-те у Гар-ден.

Влегуеме, ентериер супер, али уште пред да влеземе му викам на друштвово - Се глеа од надвор - дека не е баш у некоја работна форма. Седат луѓе надвор, али не ми личат на гости. Нејсе, влегуеме, светло и упалено све и однадвор и унутра, али празен е ентериерот. Велам - Ај да си одиме. Искача еден дечко така уфлекан и вика дека работат, али ете у моментот праат ајвар тука надвор, пошто нема луѓе. Немало проблем, пошто он одма ќе се пресоблечел и ќе средел све што треба. Ја викам, ОК, али не би сакале да ви сметаме.
Е сега, некој кој рационално размислува така би напраил - би си отишол. Али ако имаш у друштво некој кој нерационално размислува и на пример, може лесно да биде подложен на визуелни надразби кои би го навеле поопстојно да се задржи на тој колосек (на колосекот на нерационално размислување), е тогаш, тој некој, во ситуацијава, би инсистирал да седнеме во ресторанот, само затоа што му се свиѓа ентериерот (or who the fuck knows кои му се причините во нерационалниот ум). Јас, речиси никогаш рационалноста на мојот суд не ја ставам испред слободата на личен став и одлука на секој поединец. Попуштив и влеговме. Можда попуштив, за да кажам после - ете сум попуштил. Можда попуштив, меѓу другото и заради потсвесната его-трип сатисфакција, која ја очекував, бидејќи бев сигурен дека повторно ќе го имам told you so моментот. Но тие ниски пориви и не се баш за фалење.
Да не должам, туку дректно ќе идам: еден те служи, (истиот тој) еден готви. Виното црвено од Камник го служат како шприцер ладно. Музиката која ја пуштија беше турбо-фолк lvl 9000. Некој кој слуша таква музика, јас и не би очекувал да знае дека црвено вино не се служи така, но можеби тука сум премногу надмен, можеби има шабани кои знаат како се служи црвено вино, али не и овој. Салатата со патлиџан, рукола, сирење... имаше двеста кила оцет у неа. (кога ќе отидеш у нормален ресторан обично нема скоро ништо у неа кога ти ја служат, евентално малку маслиново) и тн. и тн.

Прилично цврст бев у ставот да не се разнарачуваме сега нешто многу, па брзо си отидовме и го имав told you so моментот.
Често проаѓам покрај ресторанот. Секогаш ми делувал дека не работи. Баш е за told you so.
 
Утре треба да ги носам на пица две особи што не се од тука и искрено со денови се мислам каде во Центар е најубава пицата? Со оглед на тоа што ќе поминеме од плоштад сакам во близина да одиме...
Се мислам меѓу Џино, Пелистер и Ла Тераза?
А, и Пелистер не е тоа што беше... :unsure:
 
Утре треба да ги носам на пица две особи што не се од тука и искрено со денови се мислам каде во Центар е најубава пицата? Со оглед на тоа што ќе поминеме од плоштад сакам во близина да одиме...
Се мислам меѓу Џино, Пелистер и Ла Тераза?
А, и Пелистер не е тоа што беше... :unsure:

Џино.
 
Soul Kitchen Bar услуга катастрофа, првиот пат кога седнавме чекавме 45 минути да бидеме услужени не за нарачката да дојде, вториот пат повеќе од 1 час, трет пат нема ни да има. Ми текна сто пати да станам и да си отидам, ама многу не мрзеше. И тоа ни мени не ти носи ни ништо, креваш раце, мафташ, дури и еден од келнерите се дрзна да ти мафне и тебе назад и пак да не дојде. Едноставно преокупирани се со странци кои им оставаат бакшиш и не ги рецкаат обичните македонски смртници, кои немаат тенденција да остават крупна сума во ресторанот и потенцијален бакшиш. Тие не ни требаат да дигнат глава одма за секунда двајца келнери им се на маса. Џабе е убаво скоцкано внатре, со тој менталитет ништо не правиме. На крај и порачав сметка, и му кажавме на тој дека имаме младинска каричка со попуст нешто, тој ни ја донесе после пола саат нормално искуцана без попустот, со образложение дека веќе однапред била направена сметката.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom