- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.683
- Поени од реакции
- 7.561
Eheee so vtora brzina Amberot duva so 580m3....pa ti srekjen treba da bides sto voopsto i duva so tolku m3/h....zamisli kaj AERI 3.5kw max izduv e pod 540m3 ako ne taka presudi si samАмбер 12'ка наместен два дена на 23°C на термометар 23,5°C вентилаторот 2'ра брзина, дење ноќе од кога заладе малку, најниско се задржува со саати на 570/600w никогаш по ниско од 490w, дефрост сеуште нема направено освен слабо истекување..
Aj da vidime kolku ti e COP so 580m3....go jades i Mitsu FH ako izmeris 40C na izduv....kako sto znam deka Amberot neduva pod 35C sekako si tuka negde so COP

Kako sto gledas bez termometri nemozes da presmetas ni kolu dava ni kolku e COP.

Автоматски споено мислење:
Kako sto ovoj NE vi pokaza deka ima 36C na izduv sto e nemoguca misija so potrosnja od 270W da gi dava tie 36C koga izduvot ne go spomnal a kaj Vajvaxot toj izduv nema podatok vo specifikacii kolku izduv ima po poedina Fan brzina....samo znae deka maximalnniot izduv e pod nekoja vrednost, i tuka nema shansi da presmetas kollku dava KW toplina vo X brzina. SPekulanti bez servisno...@Паланчански Тие што ги гледаш 250-350 се во помали соби како мојата да ја отворам јас вратава одма рипа 450-500 да ја грее и салонот и тука игра многу улога изолацијата исто така игра улога софтерот од климата .. Пример кај мене во 14м2 се доволни 270w да одржава 22 во собата тие на издив се 36/7c Кај некој друг во поголема просторија се доволни 500 да одржава температурата пред некој ден ко беше топличко над +10 ми праваше офф/он тогаш имам Финта ја кревам малце перките погоре и си работи и на тие температури надвореши али потрошувачка уште помала.
п.с Треба убо да ги научите вашите клими како е наубаво да работат за вас ... дали било AUTO/F1/F2/F3 IFeel перките треба да се екперементира али да не го нарушите конфорот![]()
Vakvi analizi samo u Prilep se pravat, u dukjanceto na Chapkuno dukjan zaelezarija neznae kaj mu e straf a ne pa klima
@Pew Pew e od Prilep, a bogami i @FlegmaFX, dilercinnja na zelazarska prodavnica od PP na koi im gi poremeti biznisot edno novootvoreno pradavnice i im go pomesa matematikite

So 36 na izduv i 270W bi imal COP=7,6....vakvi prikaski samo vo 2% populacija vo PP pominuva

Последно уредено: