Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За 28 дена потрошени 210 KW, U-Crown12. Времето не беше многу студено, па ова не ми значи ништо. Ќе видиме како ќе биде кага ќе фати вистинска зима.Да замолам некој сопственик на Gree U-Crown да сподели искуство, сметка за струја, задоволни/незадоволни од инвертерот? Фала
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Na kolku stepeni ti e namestena klimata i na koja fan brzina ?За 28 дена потрошени 210 KW, U-Crown12. Времето не беше многу студено, па ова не ми значи ништо. Ќе видиме како ќе биде кага ќе фати вистинска зима.
Инаку не сум баш задоволен, ама можеби јас не умеам да ја подесам како треба. Поточно речено јас само неколку дена се дружев со климата. Експериментирав малку, нешто научив, нешто не...
Ми работи пали-гаси. Кога ќе вклучи постепено ја зголемува потрошувачката. За 6-7 минути достига некаде до 1200 W, потоа брзо паѓа на 700-800 W, работи така 5-6 минути и исклучува. Се вклучува повторно после 20-30 минути, во зависност од температурата.
Факт е дека не забележав да работи со помалку од 600 W.
Засега толку. Следниот месец (можеби) ќе известам повторно.
Za tie 28 denovi i 210te KW, toa tise po 7.5kw na den odnosno 312w na cas, mene ne mi izgleda kako za mnogu.... toa tise okolu 1050denari ...За 28 дена потрошени 210 KW, U-Crown12. Времето не беше многу студено, па ова не ми значи ништо. Ќе видиме како ќе биде кага ќе фати вистинска зима.
Инаку не сум баш задоволен, ама можеби јас не умеам да ја подесам како треба. Поточно речено јас само неколку дена се дружев со климата. Експериментирав малку, нешто научив, нешто не...
Ми работи пали-гаси. Кога ќе вклучи постепено ја зголемува потрошувачката. За 6-7 минути достига некаде до 1200 W, потоа брзо паѓа на 700-800 W, работи така 5-6 минути и исклучува. Се вклучува повторно после 20-30 минути, во зависност од температурата.
Факт е дека не забележав да работи со помалку од 600 W.
Засега толку. Следниот месец (можеби) ќе известам повторно.
А она работи 6-7 минути па исклучува 20-30 минути... Како би протолкувал?Za tie 28 denovi i 210te KW, toa tise po 7.5kw na den odnosno 312w na cas, mene ne mi izgleda kako za mnogu.... toa tise okolu 1050denari ...
Pa klimata mu e prejaka za kvadraturata...postignuva Temperatura ...i sto da pravi posle.klimata.??da svrti sama.da.ladi ....??А она работи 6-7 минути па исклучува 20-30 минути... Како би протолкувал?
Преку ден (најчесто само попладне) 22-23°, преку ноќ 18°. Преку ден фан 2-3, преку ноќ на тивок режим.Na kolku stepeni ti e namestena klimata i na koja fan brzina ?
За овој месец не е многу. Но температурата само 2-3 пати падна малку под нула. Во глобала беше топло време.Za tie 28 denovi i 210te KW, toa tise po 7.5kw na den odnosno 312w na cas, mene ne mi izgleda kako za mnogu.... toa tise okolu 1050denari ...
Прочитај го добро ова!А она работи 6-7 минути па исклучува 20-30 минути... Како би протолкувал?
Очекував дека ќе спушта некаде до 500 W, потоа да исклучува. Имаше овде тврдења (изгледа лажни) дека некои клими работеле со 200-300W, кај мене не е таков случај.Pa klimata mu e prejaka za kvadraturata...postignuva Temperatura ...i sto da pravi posle.klimata.??da svrti sama.da.ladi ....??
Ako raboti na mala potrosnja na.W ,togas Mozebi nema da isklucuva ama.ke duva 30° vozdux sto e =na ladno...
Tie klimi sto rabotat so 200-300w jas ne sum sretnal...vo moevo opkruzuvajne 90%se klimite 18ki i 24ki.,taka da so 12ki slab sum so realni korisnicki podatoci.(jas da vidam vo zivo realno a ne po kazano i forymi),osvem so 12ka favorit(ne znam.dali ja pravi Tcl ili midea) taa nad 1000w ne.moze nida povlece, a pod 580w, ne spusta ...unazad xx strani staviv i sliki bidejki bev tamu 4h. I kolegata ja batali i pak na drvca se vrati...dzabe frli 300eua mu vikav da daj uste nekoja para za 22/3k ke zemese podobra 100pati..po edna.nedela i T.s.t 300eu, bese ..se popari ama toa e...Преку ден (најчесто само попладне) 22-23°, преку ноќ 18°. Преку ден фан 2-3, преку ноќ на тивок режим.
За овој месец не е многу. Но температурата само 2-3 пати падна малку под нула. Во глобала беше топло време.
Прочитај го добро ова!
За 6-7 минути достига некаде до 1200 W, потоа брзо паѓа на 700-800 W, работи така 5-6 минути и исклучува. Се вклучува повторно после 20-30 минути, во зависност од температурата.
Постепено зголемува до 1200, потоа паѓа и 5-6 минути работи со стабилна потрошувачка. Значи работи 12-13 минути па паузира 20-30 минути.
Автоматски споено мислење:
Очекував дека ќе спушта некаде до 500 W, потоа да исклучува. Имаше овде тврдења (изгледа лажни) дека некои клими работеле со 200-300W, кај мене не е таков случај.
Мојата sensira одкако ќе стабилизира температура работи со 250-350 и не гаси скоро никогаш. За 3.5kw зборамПреку ден (најчесто само попладне) 22-23°, преку ноќ 18°. Преку ден фан 2-3, преку ноќ на тивок режим.
За овој месец не е многу. Но температурата само 2-3 пати падна малку под нула. Во глобала беше топло време.
Прочитај го добро ова!
За 6-7 минути достига некаде до 1200 W, потоа брзо паѓа на 700-800 W, работи така 5-6 минути и исклучува. Се вклучува повторно после 20-30 минути, во зависност од температурата.
Постепено зголемува до 1200, потоа паѓа и 5-6 минути работи со стабилна потрошувачка. Значи работи 12-13 минути па паузира 20-30 минути.
Очекував дека ќе спушта некаде до 500 W, потоа да исклучува. Имаше овде тврдења (изгледа лажни) дека некои клими работеле со 200-300W, кај мене не е таков случај.
Model? Klimata kaj drugarcetoKaj drugarce Gree 3.5kw vo nov stan so super izolacija, kamena volna, troslojni stakla, eden nadvoresen staklen zid, klimata raboti povremeno na 400w dodeka ne postigne temp i posle isklucena so saati. Namestena na 21 stepen, vo sobata 22.5. Dnevna potrosuvacka 1-2kwh. Ako ne e doma nekolku dena temperaturata ke padne na 19 i koga ke ja ukluci klimata povlekuva do 800w i poleka spusta do 200-300w i isklucuva. Se gree na sijalici prakticno.
Јас исто имам СФ 50Има некој Форумџија што користи Mitsubishi SF 25/35VE ?? сакам да го прашам некои работи.
Јас имам уште еден Daikin 3,5 6-7 години стар, ни модел не му памтам. Он ретко над 1000 W потегнуваше и кога ќе постигнеше температура, модулираше меѓу 350 и 550 W. Сега го сместив во мала просторија за него 12 м2 и као со отворена врата да помага на SF 50 ката, сетики во таква мала просторија често работи како On-Off.Преку ден (најчесто само попладне) 22-23°, преку ноќ 18°. Преку ден фан 2-3, преку ноќ на тивок режим.
Прочитај го добро ова!