Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Првите 4 заповеди се однесува меѓу БОГ и човекот ,а последните 6 меѓу човек со човек ама изгледа и да си прочитал и пак ништо не сфаќаш еве и во вториот завет пак е додаден уште две заповеди кое е исто со 10 заповеди . Џабе си читал и ништо чудно што си атеист и тоа тежок како фарисеите

Sent from my iPhone using Tapatalk
Во една од тие заповеди - таа да немаш други богови, стои следново: ,,Бидејќи јас сум љубоморен бог кој за грешките на татковците ги казнува децата до седмо колено"

Како да го сфати било кој со здрав разум ова? Која е таа слобода над која виси закана и уцена? Која е таа праведност за нечија грешка, да осудиш на казна уште неродени поколенија?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Во една од тие заповеди - таа да немаш други богови, стои следново: ,,Бидејќи јас сум љубоморен бог кој за грешките на татковците ги казнува децата до седмо колено"

Како да го сфати било кој со здрав разум ова? Која е таа слобода над која виси закана и уцена? Која е таа праведност за нечија грешка, да осудиш на казна уште неродени поколенија?
Само еден е БОГ и никој друг и не е тиран или закана и уцена туку потсетник да не им се поклонуваш на Луцифер и ниту некаков човечки Бог Сорос и слични како него ете што е работава ,а бе ТИ се извртуваш вистината само кажуваш лаги и измислици и критики

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Кој човек сака да се поклонува и да коленички?
Кој човек би сакал да се поклонува на човечки богови?
Или НИКОЈ или РОБ!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Само еден е БОГ и никој друг и не е тиран или закана и уцена туку потсетник да не им се поклонуваш на Луцифер и ниту некаков човечки Бог Сорос и слични како него ете што е работава ,а бе ТИ се извртуваш вистината само кажуваш лаги и измислици и критики

Вие луѓе тотално сте отидени со умот! Скрос! Како може да оправдуваш казнување на неродени поколенија?! Кој црн потсетник, кој црн Сорос?! Нормален ли си ти? Какви лаги? 21ви век сме, секоја информација е достапна! Егзодус 20:5 е стихот што го посочив! Кој овде лаже?!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Првите 4 заповеди се однесува меѓу БОГ и човекот ,а последните 6 меѓу човек со човек ама изгледа и да си прочитал и пак ништо не сфаќаш еве и во вториот завет пак е додаден уште две заповеди кое е исто со 10 заповеди . Џабе си читал и ништо чудно што си атеист и тоа тежок како фарисеите

Ништо чудно што си верник. Ем као божем веруваш ем ништо не си разбрал. Тоа е проблем со вас фанатиците, нанесувате само штета на општеството.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ништо чудно што си верник. Ем као божем веруваш ем ништо не си разбрал. Тоа е проблем со вас фанатиците, нанесувате само штета на општеството.
Атеист,

како може еден атеист да биде корисен за општеството, кога сите општествени зла ги чинат атеисти?

Имаш проблем со логиката на толкувањето на состојбата „на терен„ или живееш во друга галаксија...
Автоматски споено мислење:

Еве, ти имаш здрав разум. Како го сфаќаш стихот?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеист,

како може еден атеист да биде корисен за општеството, кога сите општествени зла ги чинат атеисти?

Ето, еден атеист ни вети (излажа!) „опШество за сите„, ама тоа „за сите„ важело само за некои, не за сите.

Имаш проблем со логиката на толкувањето на состојбата „на терен„ или живееш во друга галаксија...
Да Мики во друга галаксија живеам, види богати и овој да ти бил атеист: Најголемиот атеист Ама не си ти крив, не ти кажале уште.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Kликни де на линкот нема да те изеде, не е гола жена не се секирај.
Појќе пати имам напишано дека немам пракса на повикување на „клипови и линкови„.
Туку, што рече, кој е ликот и како токму тебе ти кажале?...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Појќе пати имам напишано дека немам пракса на повикување на „клипови и линкови„.
Туку, што рече, кој е ликот и како токму тебе ти кажале?...
Ај трај си кога не сакаш да читаш, поголема багра од тоа свештениците ваши ниту имало ниту ќе има.

А и овој
исто бил атеист... упс христијанин бил.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај трај си кога не сакаш да читаш, поголема багра од тоа свештениците ваши ниту имало ниту ќе има.

А и овој
исто бил атеист... упс христијанин бил.
Има и поголема багра, па затоа ми бегаш од прашањето...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Има и поголема багра, па затоа ми бегаш од прашањето...
.... рече најголемиот “Неодговарач на поставени прашања“.
Твоите не се прашања туку бегање од одговор.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
.... рече најголемиот “Неодговарач на поставени прашања“.
Твоите не се прашања туку бегање од одговор.
Ај да ти помогнам...

Ликовите кои ги посочуваш се атеисти.
Така вели Господ: „По делата ќе ги препознаете„.

Како се тие корисни за општеството?

Kajgana Shop

На врв Bottom