Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
За се се сложувам со постот ама немој така да ги викате продадените за вреќа брашно, како ли само ќе се чувствуваат оние кои се продадоа за БГ пасоши?
Е де 300.000 си го шитнаа името за ветување на Заев од 500 евра плата.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.796
Прегледај го приврзокот 226307

А каква надеж имаше продадениов за вреќа компири, торбешкиот Џејмс Дин :icon_lol: Moжам да замислам со каква надеж го има пишувано постов, цврсто убеден дека сепак правдата ќе победи.

П.С. Јас да имам татко што шета по малолетнички или девојчиња 30-40 години помлади од него додека е во брак со мајка ми не знам колку би била горда ама секој со своето.
Ај на страна процесот што 99% беше политички воден, него што ќе прави со дивата градба која континуирано продолжува да ја гради ? Пак ли некој ќе му биде крив кога ќе го руши некоја идна гарнитура или па се надева на законот за легализација кој се носи само за да се легализира неговиот објект ? Мммм
Автоматски споено мислење:

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Е де 300.000 си го шитнаа името за ветување на Заев од 500 евра плата.
Еј па ти 300 000, нели над 750к гласаа за додавка на името Македонија. Овие предците си ги пишаа Бугари, нема Македонија во името Бугарија. Демек индивидуално а над 150 000 Македонци си ги пишаа родителите Бугари тоа е x2 некој од нив имаат браќа и сестри тоа се над 500 000 Бугари. АБРЕЕЕЕЕ МАКЕДОНЧЕЕЕЕЕЕЕЕ КАДЕ ТЕ СНЕМА АААААААААА БОРБАТА ТЕ ЧЕКААААА БОРБА ЗА СЛОБОДААААА. АМ НЕМОЖАМ БАЧКАМ БАЧКО БАЧКАМ...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Еј па ти 300 000, нели над 750к гласаа за додавка на името Македонија. Овие предците си ги пишаа Бугари, нема Македонија во името Бугарија. Демек индивидуално а над 150 000 Македонци си ги пишаа родителите Бугари тоа е x2 некој од нив имаат браќа и сестри тоа се над 500 000 Бугари. АБРЕЕЕЕЕ МАКЕДОНЧЕЕЕЕЕЕЕЕ КАДЕ ТЕ СНЕМА АААААААААА БОРБАТА ТЕ ЧЕКААААА БОРБА ЗА СЛОБОДААААА. АМ НЕМОЖАМ БАЧКАМ БАЧКО БАЧКАМ...
A свесен си дека тие Македонци имаат поголемо достоинство од партискиите ботови како тебе?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Што ти прави кешарица. Барем ако правиш Циганска работа пиши се Ром.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
A свесен си дека тие Македонци имаат поголемо достоинство од партискиите ботови како тебе?
Хахаххххахахахахаххахахахаххахахаххаха. Торбешите ги вреѓаат а останале Македонци а овие Бугарашиве што се продале себе си и своите предци и дедовци многу од нив комити, многу од нив измачувани за време на втора светска војна од БУГАРИТЕ имале поголемо достоинство. Замисли дедо ти го тепале во некоја нива после го рмбале, пред него ја силувале и баба ти и тој со крв во уста ги проколнува тие Бугари и се заколнаува дека секогаш ќе им биде смртен непријател... и после ти бозо ни еден како нивен внук одиш и ги пишуваш горди Бугари, да ти се мочам на достоинството.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па би имало и бенефит и самото членство и покрај тоа што го пиша, тоа за2 ПОСТО е толку за тоа да.
Али бенефитот е а тоа ке се осети после неколку години неможе одма со тоа што се зголемуваат инвестициите кои се битни задржавата и за економски раст и за враотување. Со самото членцтво во Нато се подигнаа инвестиците и кај Црна Г. И кај Албанија. Така да придонесува за стабилност во една држава.
Baba Rosska,

инвеститорите чекаат на севердонските гранични премини, со полни куфери со пари за инвестирање....Мислим.

Ако веќе Ве лажат у штабот, нека ве лажат троа поубедливо...
Автоматски споено мислење:

Грешката е што зборуваш во идно време. Наместо во минато и сегашно време.
Пишував начелно, за состојбата кога си и кога не си дел од ОТАН. „Нашата земја„ ми беше последниот пример на кој се повикав па затоа и стои на крајот од мојот допис.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Хахаххххахахахахаххахахахаххахахаххаха. Торбешите ги вреѓаат а останале Македонци а овие Бугарашиве што се продале себе си и своите предци и дедовци многу од нив комити, многу од нив измачувани за време на втора светска војна од БУГАРИТЕ имале поголемо достоинство. Замисли дедо ти го тепале во некоја нива после го рмбале, пред него ја силувале и баба ти и тој со крв во уста ги проколнува тие Бугари и се заколнаува дека секогаш ќе им биде смртен непријател... и после ти бозо ни еден како нивен внук одиш и ги пишуваш горди Бугари, да ти се мочам на достоинството.
Моља ти се, со договорот за добрососедство со братска Блгарија, вакви сценарија ко шо збориш ти никад не се десиле.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
море овај боки манга катица како ја има излажанао , ако ја нема и онадено.му вика уба си лепотица ваква си а та дебела , изгледа неможи да си фати љубовник а ова боки главен макро а на женска суета ја фати

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тоа дали ке се пука некаде никој неможе да предвиди.Но самото членство се гледа дека сме безбедни за инвестиција. Секогашкеима одлив на луње тоа не може да се спречи но самата ситуција ке доаѓа да мора да се покачат платтите бидејки никој нема да сака да раб.
Baba Rosska,

обиди се да ги поврзеш овие нешта.
- влез во ОТАН и последично, зголемување на инвестициите,
- влез во ОТАН и последично, зголемена безбедност за „нашата земја„.

Каква е нивната причинско-последична поврзаност?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
инвеститорите чекаат на севердонските гранични премини, со полни куфери со пари за инвестирање....Мислим.
Каква е нивната причинско-последична поврзаност?
да се подзамислиш околу куферите. Заради вакви размислувања во однос на одредени меѓународни сојузи, останавме најдолу на скалата по фди вкупно и по жител, со најнизок стандард, изолирани од светот и со криминал до гуша.
Иако ова зависи и од македонските институции да привлечат инвестиции како и од структурните и разноразни реформи, сепак:

The NATO “economic effect” can better be understood by looking at the following simple, but effective cycle, which results in tangible deliverables to the average citizen: economic growth, job creation, life expectancy, increased foreign direct investment, expenditures in education, healthcare, regional integration, and equal income distribution. Statistical analysis of a new member state makes it possible to conclude that the NATO effect generated short and long-term positive outcomes, which include an immediate increase in economic growth, marked inflow of foreign direct investment; a large decrease in unemployment; life expectancy increases; the doubling of the amount of exports and imports since 2004, and a deficit recovered to equilibrium.
More specifically, after joining NATO in 2004, economic activity in Estonia and Latvia, both post-Soviet states, increased significantly. By 2005, GDP in Estonia jumped from 6.5% to 9.5%, and in Latvia from 8.7% to 10.6%. In Estonia, foreign investment more than tripled from $965.8 million to $3.1 billion after NATO accession. Similarly, such trends started going upwards in Albania, Bulgaria, Latvia, and Lithuania as well. Along with FDI, development assistance has been long recognized as a tool for lifting a nation out of poverty and ensuring its long-term economic prosperity, by making investments in sectors ranging from education to the military. Since 2000, development assistance has been on the rise in NATO partner or aspirant nations.

Analysts say the amount of foreign investment going into Hungary and the Czech Republic, which along with Poland joined NATO in 1999, continues to rise. In Poland, overall foreign investment has declined in the past two years, but the proportion of money going to support new, or "green-field," projects has risen.
She said that since 1999, the amount of foreign investment going to the Czech Republic and Hungary each year is roughly double what it was before NATO expansion. In Poland, direct foreign investment remains one of the few bright spots in an otherwise lackluster economy. Gronenberg said investors are responding to the reduced risk.

“Our model indicates that NATO membership is much more important for FDI inflows than EU membership, in the years immediately before accession.

За повеќе, го има цел нет на дланка

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
да се подзамислиш околу куферите. Заради вакви размислувања во однос на одредени меѓународни сојузи, останавме најдолу на скалата по фди вкупно и по жител, со најнизок стандард, изолирани од светот и со криминал до гуша.
Иако ова зависи и од македонските институции да привлечат инвестиции како и од структурните и разноразни реформи, сепак:
Lurtz,

штом Севердонија влезе во ОТАН, како ќе се изменат нештата наведени во болдуваниот текст?

Биди конкретен, пишуј за „нашата земја„. Небитно ми е што има на „Интернет„, небитно ми е како Литванија ја подобрила својата состојба со влезот во ОТАН.

Пишувај за влезот на „нашата земја„ во ОТАН и сите убајни кои ќе ни следат...Литванија не ме засега на никаков начин.

Еве, Кина не е дел од ОТАН па има двоцифрен економски раст.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.995
Поени од реакции
51.145
1577285254971.png

да, е депресивно и тажно да се види вакво нешто, ама сепак да посочиме два интересни моменти/

1. Заевистите приморани да се пишуваат како шипци за парче леб, нешто што сигурно не го замслувале како малечки кога ги прашале каде се гледаат во иднина
2. Нус појавата од енотоопшсфо на кое шипците се залепија, а сега полека гледаат како заевите каури им го зимаат лебот.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Прегледај го приврзокот 226322

да, е депресивно и тажно да се види вакво нешто, ама сепак да посочиме два интересни моменти/

1. Заевистите приморани да се пишуваат како шипци за парче леб, нешто што сигурно не го замслувале како малечки кога ги прашале каде се гледаат во иднина
2. Нус појавата од енотоопшсфо на кое шипците се залепија, а сега полека гледаат како заевите каури им го зимаат лебот.
А ако им кажам меРРРрррдита со арачиновски нагласок, тоа ќе се смета за мобинг, или ќе мора да се пази и на нагласокот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom