Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.006
Еве уште еден што не може да се опорави од стресот и маките што ги видел во времето на груевизмот.

уште 2005 за време на Бучковски него му пратија инспекција во А1 и правеше циркуси, но тогаш дојде до смена на власта на избори па времено куртули.. односите со Груки ги расипа бидејќи беше препотентен и мислеше дека треба да биде најмалку министер за земјоделие... се осили и почна да праи циркуси пред влада... Инаку и како бизнисмен беше хохштаплер, не плаќаше долгови, триста ујдурми праеше..
Автоматски споено мислење:

Емотивна исповед на сопственикот на поранешната А1 телевизија, Велија Рамковски на денешната панел дискусија со наслов „Жртви на режимот“ во организација на невладината „Цивил“...
До сега потврдени говорници се Томислав Кежаровски, Љубе Бошкоски, Велија Рамковски, Павле Богоевски, Ване Цветанов, но и други.
Воведничар и модератор на настанот ќе биде Џабир Дерала од ЦИВИЛ. Добредојдени се медиумите и сите заинтересирани граѓанки и граѓани

Или во кратки црти, трошење државни пари за настани кои никој нит ги побарал, нит се заинтересирал.
Не прават будали, КАКО ДА НЕ ПАМТИМЕ !!
Љубе беше уапсен во Хрватска по пријава од СДСМ ( Хари Костов), а за случајот Раштански лозја каде под негова команда ликвидираа цивили, 7 економски мигранти од Авганистан.. од ова куртули бидејќи го пратија 2005( пак за време на СДСМ) во Хаг за случај Љуботен, заедно со Трчуловски, а од Хаг Љубе куртули така што успеа ја префрли вината на Трчуловски... кога се врати од Хаг очекуваше Груки да го форсира да биде Председател :cool:, а бидејќи тоа не се случи му сврте грб и почна да ровари..
Инаку и Љубе беше голем хохштаплер, уште додека работел за Туџман ги наоружувал УЧК во Косово... во 2001 праеше медиумски далавери, интервјуи на фронтот, па ѓоа се караше и псуеше со Хавиер околу Арачиново, а всушност беше наместена работа, не смеевме да ги заробиме уса платеници во опкруженото Арачиново..
Освен тоа Љубе имаше и кривична за инцидент на стрелиште, каде за среќа само со повреди завршија луѓе, службеник од амбасада на Швајцарија а и други... беше осомничуван од сдсм дека напраил финансиска дубара и со муницијата за наоружување на Тигрите, а кој сега ги растури ДУИ во пакет со Волците

Последно уредено:
Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Се сеќавам на случајот, само не ми е јасно зошто медиумите (пред се мислам на телевизииве со национална концесија) не посветија внимание на вакви случаи и со тоа директно да извршат притисок на властите за нивно преиспитување.
Затоа што ги боли кур медиумите и единствено постојат за да има кој да ги откупува правата за емитување на патетичните турски серии и кога ќе има предизборна кампања полесно да се поделат будалите на вмровци и комуњари и да им биде мирна главата, за не дај боже случајно да не се појават повеќе партии со потенцијал, па да им се искомплицираат работите.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.006
што е однесува до Кежаровски.тој беше жртва, но не политичка туку едноставно им мрсеше работи на обвинителите... а ДЕНЕС СЈО наметна МНОГУ построги ЗАКОНИ за заштита на идентитетот на заштитен сведок, а новинарите се на МЕТА на власта..
Ало Дерала, комуњарски платенику, кај си да кажеш за тужбите на Зајко и ОЈО кон новинарот што објави работи за Рекет ?????????

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
И јас сум за чиста Македонија, чист воздух, селектрање на отпад и рециклажа, хибридни автомобили и др. вид на бела техника.
руски платеник си

Велија, Космос и Љубе-жица му беа едни од ретките корисни проекти на Груевски.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
што е однесува до Кежаровски.тој беше жртва, но не политичка туку едноставно им мрсеше работи на обвинителите... а ДЕНЕС СЈО наметна МНОГУ построги ЗАКОНИ за заштита на идентитетот на заштитен сведок, а новинарите се на МЕТА на власта..
Ало Дерала, комуњарски платенику, кај си да кажеш за тужбите на Зајко и ОЈО кон новинарот што објави работи за Рекет ?????????
Neka objavi sega nekoj opozicionen novinar ime na zaštiten svedok na SJO...ke vidite kako ke završi

Zatvorskite maki na Velija ke mu se vidat kako nebeski raj so angjeli....

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Може ли ти и јас во ПП да се разбереме во кое време минеа полошо новинарите?

Може ли ти и јас во ПП да се разбереме во кое време минеа полошо новинарите?
@gjoko-mkd

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.306
(Видео) Исповед на Велија Рамковски: Исплашен сум, груевизмот е сè уште силен
Гледав видео на Тв Нова од Велија Рамковски поранешниот Директор на А1 Тв.
Од тоа што го слушнав искрено се натажив од целата ситуација што му се случила.
Луње искрено од тогаш кога владеело Вмро и сега Сдсма има разлика.
Па тогаш тоа што било било невидена хајка против секој што не се согласувал со ГРуевски.
До кожа го соголиле Рамковски и фамилата и на крај му ја затворија А1. А знам и многу пример лично што сум ги слушнала дека имаат многу наместени случаеви за да одат намерно во затвор.
Не викам дека сега и СДсм не прават грешки. Прават но се поправаат па и јавно , но тогаш никојод нив не се повлекол туку си правеа како што сакаат. Сега се збори послобдно и поТв и јавни дебари и секој може да каже отворено што сака. Тогаш се правеа рекети и никој ништо се правеше.Тоа беше најлошото. Све беше тајно. Све земаа под контрола. Напикаа луње и по Судови и по Обвинителства и никој никого јавно не гонеше. НЕ дека не правеле туку не се дозна. ИМаето не го даваа неможеа да го решат бевме изолирани и од Нато и од Еу. СЕга да беа ни во Нато немаше да бидеме. Така да може да се каже за Вмро дека Патриотизмот Им е Јак да но некои грешки што ги направија корумпираност во целиот систем тоа и наштетува на демократијата на нашата држава до ден денес. И затоа според мене мислам дека и треба уште неклку год да биде в опозиција за да може држава да се досреди ви клучните работи а тоа е борбата со судсвото.
Ти Баба Роске изгледа сама гледаш ТВ?! Следниот пат повикај некого да толкува, вака не е во ред.
И велиш “прават ама и се поправаат“ :pos:, ај да видиме како ќе го пооооопорават оваа со името и референдумот!?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Бтв на анкетава си гласав за моите вечни комунистички љубимци СДСМ... со единствена надеж дека @мкд владе барем вечерва ќе се превртува и нема да има мирен сон.
Не барам многу така? :D

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Бтв на анкетава си гласав за моите вечни комунистички љубимци СДСМ... со единствена надеж дека @мкд владе барем вечерва ќе се превртува и нема да има мирен сон.
Не барам многу така? :D
Тоа не се комунисти, тоа се комуњарчиња.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.306
Што е тоа “МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ“?
партија, квазипартија, парапартија, регистриран политички субјект ли е или уфрлен трол?

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Кичево и нема некоја загадувачка индустрија, од каде вакво загадување?
Мене не ми е јасно ова avoid outdoor activities, дома низ филтри влегува воздухот низ прозорците? Или цела зима пенџер да не отварам?

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Што е тоа “МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ“?
партија, квазипартија, парапартија, регистриран политички субјект ли е или уфрлен трол?
па тактики на дпмне, нивни членови формираат нови партии па ако на избори освојат нешто одма коалицираат со дпмне

Мене не ми е јасно ова avoid outdoor activities, дома низ филтри влегува воздухот низ прозорците? Или цела зима пенџер да не отварам?
да, ќе го дишеш воздухот од летото. па нормално тој воздух внатре е од надвор дојден, дали со врата отварање или прозорец

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.641
Каде се на анкетава ДС на Павле Трајанов и ДОМ на Лиле и Морочанин... ќе крадеме гласови и на обична анкета? :sakasuste:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom