- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.368
- Поени од реакции
- 84.607
што е тоа Вински Витези?
што е тоа Вински Витези?
lol, јако![]()
za taa cena sauvignon se isplati, koj se tie Popov btw?
2015 имаше пилот винска тура организирани од Обединети Нации.. Бев член, покрај стандардните винарии( Бовин, Повардарие, Тиквеш) тогаш ја посетивме и Попов.. Му го заборавив името на енологот, кој патем тогаш имаше барикирана темјаника 3 месеци во македонски даб.. Ја пробав, дотогаш невидена арома на бозел, и фалеше свежина нормално, меѓутоа таа арома не се заборава лесно.. Мислам дека не ја полнеа, зошто не знам, не сум ја сретнал барем јас по маркети и ресторани.Дома | Popov Winery
www.popovwinery.com.mk
Мене овие и Камник ми се едни од најдобрите кај нас (и уште некои). Али ја не сум енолог, нити тврдам дека апсолутно важи тоа што го зборам тука, само кажувам мое лично мислење, како конзумент.
Ја сум пробал неколку вина нивни, што можеш само ако отидеш у винаријата да ги пробаш. Не ги флашираат сите. Не знам 2015 дали тој Перо им беше, што им е сега.2015 имаше пилот винска тура организирани од Обединети Нации.. Бев член, покрај стандардните винарии( Бовин, Повардарие, Тиквеш) тогаш ја посетивме и Попов.. Му го заборавив името на енологот, кој патем тогаш имаше барикирана темјаника 3 месеци во македонски даб.. Ја пробав, дотогаш невидена арома на бозел, и фалеше свежина нормално, меѓутоа таа арома не се заборава лесно.. Мислам дека не ја полнеа, зошто не знам, не сум ја сретнал барем јас по маркети и ресторани.