Jас сум сопственик на оваа клима ама на р410 со двоен ротационен компресор 9 години.Зимен период ја гаснам ноке сем кога ке се спусти температурата под 0 работи и ноке 24/7.греам 100 м3 солидна дограма ,изолација 8 цм стиропор сутерен,над мене спрат не се грее.климата е права мазга,издрзливост,претезно ја работам на медим трета црта,моментална потросувацка,800 бати надво 2,а внатре 23,нон стоп подесена на 30,на автоматик не ја работам,покомфорно ми е вака ми дува топол воздух нон стоп,а на автоматик ако ја вклуцам не ми е конфорно ке намали и ке ми дува поладно,јас така се цуствувам поудобно,испитано ми е веке 9 години.Просецна потосувацка за грјна сезона околу 10 000,00 денари.+- 1.000,00 зависи од годината(Битолска климатска зона)коза ладенје ја користам доста малку,мози и до 100 сати преку летото .При стртот оди до 2250 вати и се спуста ,во зависнос о надворесната температура-на 0 степени троси околу к.ват адрди и до 1300-1400вти на -10.Интелегентен дефрост 10 минути од поцеток,па додека поцни да дубва топло. Поздрав до сите уцесници на форумов,а јас сум мегу првите сто го следам и ми помогна во тогасно време да ја одберам овва клима,а до дуса пред 10 години и немасе токав избор како сега.платена тогас 1100 евра со монтаза.