Зошто се фрла водата каде што стоеле бадемите?Овесна каша со бадемово млеко, куркума и циметПрегледај го приврзокот 186473
Зошто се фрла водата каде што стоеле бадемите?Овесна каша со бадемово млеко, куркума и циметПрегледај го приврзокот 186473
,,,zavisi od nachinot na ponatamoshnata postapka,,,inaku chisto od higienska prichina,,,stoele vamu tamu,,Зошто се фрла водата каде што стоеле бадемите?
Broscience.Зошто се фрла водата каде што стоеле бадемите?
Извини, не те разбирамBroscience.
Базирано е на верување, дека "анти нутриентите" кои се претежно во лушпите, и делумно се одстрануваат со киснење на бадемите и фрлање на водата, се лоши за тебе.Извини, не те разбирам
Споделете некој вегетаријански или вегански рецепт за пунети пиперки?
Хмм абе не ми се свиѓа ова, ајвар става во пипер
,,,aaa ne,,,greshka si,mnogu se vkusni so toa shto naizmenichno se stava i malidzhano,,,veruj mi oproban recept,,,Хмм абе не ми се свиѓа ова, ајвар става во пипер. Денес јадев полнети со праз, ориз и шампињони, нешто такво интересно ама, вие ако го имате направено и дегустирано
![]()
Пропржуваш ситно сецкан кромид во коцка путер, му ставаш печурки, зачини (црн бибер на мелење, оригано, буковец, црвен пипер, ако не ти смета вкусот може и малку куркума), може многу ситно рендани моркови, додаваш доматно пире или ситно сецкани свежи домати и го пржиш малку да подиспари течноста од доматите, го додаваш оризот претходно убаво измиен и исцеден, мешаш околу 5 минути и го тргаш од оган (ќе добие како проѕирна боја оризот). Ги полниш со смесата пиперките, ако имаш свеж патлиџан може да ги затвориш со него или пак со опашката, ги ставаш во тава за печење, дотураш вода да ги прекрие над половина и ги печиш во рерна (на пола печење може да ги свртиш да ти се испечат подеднакво и по потреба да му додадеш вода). Јас ги правам од око и количините во зависност колкави се пиперките што ќе ги полнам, исто и печењето гледам кога е омекнат оризот, ќе почне и да мириса кога ќе му дојде времеСподелете некој вегетаријански или вегански рецепт за пунети пиперки?
Немам пробано, ама мислам дека многу ќе биде вкусно и ако се полнети со просо.Споделете некој вегетаријански или вегански рецепт за пунети пиперки?
Коцка за супа (chucken broth)! Are you fucking kidding us?П.П.С водата што ја тураш за печење ако сакаш може да ти биде од коцка за супа (chicken broth), таква ставам обавезно кога правам ориз и му дава многу добар вкус.
Поентата ми беше за вкусот, го дава скоро истиот вкус.Коцка за супа (chucken broth)! Are you fucking kidding us?![]()
Епа не е за вегетаријанци поентата.Поентата ми беше за вкусот, го дава скоро истиот вкус.