Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Значи кај нас нема со сензорите на отворено ?
Некаде можеби има. Јас имам на струја со сонда. Кога сонцето ќе ја фати сондта, температуратабрзо расте.
Dobar popust za tie sto se dvoumat dali da se grat na inverter klima podobro ovaa inverter klima za zagrevanje na 15m2 do 30m2 otkolku zagaduvanje na vozduhot so greenje na drva i truenje vo 21 vek
А греачи на конденз и на компресор има ли?

Ova e klasično razmisluvanje na nekoj koj e daleku od proizvodstvo i se bavi so trgovija, medicina, transport, osiguranje.....
Abe čoek ti nemaš poim kako se pravi eden običen štrav, koga će vidiš kako se proizveduvaat vo masovno proizvodsvo će padneš na gas, kvaliteten kompresor koj ima možebi stotina delovi ne će može baš sekoj da napravi i pri toa da raboti 10-tina godini rečisi bez prestanok.....
Dobro..... A shto ke se sluchi koga ke se proizvede toj kompresor kojshto e srceto na edna klima, a ke mu se stavi glupava elektronika da go komanda, elektronika koja e mozokot na edna klima, ako smeam vakvi nazivi da im dadam. Poentata na muabetot beshe deka edna klima ne e samo kompresor, ke se slozis?

Dobro..... A shto ke se sluchi koga ke se proizvede toj kompresor kojshto e srceto na edna klima, a ke mu se stavi glupava elektronika da go komanda, elektronika koja e mozokot na edna klima, ako smeam vakvi nazivi da im dadam. Poentata na muabetot beshe deka edna klima ne e samo kompresor, ke se slozis?
mislis na mitsu :)

ОГРАНИЧЕНА КОЛИЧИНА СУПЕР АКЦИЈА - CARRIER Ventus Supreme inverter 18,24 модели (R32):

-екстремно тивок и штедлив клима уред со SCOP и SEER од преку 7.2
-А++/ А+ енергетска класа на ладење и греењe
-најнова 3D DC Inverter Toshiba Carrier компресорска технологија
-Wi-Fi можност за управување (со доплата)
-5 во 1 антибактериски и јонизирачки филтерски систем
-опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46°C
-опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24°C

011119_Energija_Post_001-01.jpg

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Следете не на нашата facebook страна:
https://www.facebook.com/EnergijaMakedonija/

или повелете во нашите салони на
ул. Лондонска 1А, Скопје. или
во ново отворениот продажен салон на
Енергија во Визбегово (до Пантер Мис)
(инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.)

Здраво

Треба да размислам за греење во мојата куќа. Иницијално имам парно наместено со радијатори и се тоа, треба да се одлучи за котел што ќе биде во подрумот. Идеата ми беше парното да биде на струја за почеток затоа што куќата е многу добро изолирана и мислам дека лесно би поминувал и со струја. Некој да предложи бренд за котел или некоја идеа? Инаку спратовите се околу 100м2, иницијално целта ми е еден спрат, а по потреба треба да може и уште други два спратови да се греат.

Исто се мислам да убацам и клима уреди. Сакам да набавам по 2(или 3) на спрат и така би комбинирал со парното. Ме интересира која е поисплатлива опција парното на струја или климите? Исто ме интересира и до колку минус работат клима уредите. Слушав дека на околу -5 или -10 не можеле да функционираат.

Некој друг ми кажуваше за парно греење со огромен бојлер што би збирал 300-400 кг вода и таа би се греела. Не знам како функционира ова баш. Не сум упатен во овие работи, а ми треба совет. Не планирам да се вселувам зимава али за другата зима би требало ова да биде завршено.

Фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom