Kako vi se cini GRANIT na ovaa cena ?
Добивката пред оданочување е 174м, разликата до ова што го пишуваш ти веројатно е евиденција за зголемената вредност на акциите во КМБ што ги поседуваат.
Нето добивка/загуба која им припаѓа на акционерите на друштвото 96,258 174,212 181
Јас не би реколДобивката пред оданочување е 174м, разликата до ова што го пишуваш ти веројатно е евиденција за зголемената вредност на акциите во КМБ што ги поседуваат.
Извини ама не знаеш да го читаш извештајот
Ги меша добивката од работење и сеопфатната добивка (која ги опфаќа и останатите сеопфатни добивки - пораст на акции и слично)Извини ама не знаеш да го читаш извештајот
Нето добивка/загуба која им припаѓа на акционерите на друштвото | 96.258 | 174.212 |
Нето останата сеопфатна добивка/загуба | 170.438 | 68.220 |
Вкупна сеопфатна добивка/загуба | 266.696 | 242.432 |
Јас не би реколИзвини ама не знаеш да го читаш извештајот
Ивестирано во комерцијална на 5050 и гранит на 770Imam edna dilema...
Kaj se site decki novajlii na forumov I vo investiranjeto??? Sto napravivte so vashite 5, 10, 20.000 eur???
Ако си купил GRNT на 770 тогаш не си баш новајлијаИвестирано во комерцијална на 5050 и гранит на 770![]()
На берзава неколку компании се играат и тоа е тоа. За играње со ситно и нема баш многу дилеми. Јас пред две години влегов со АЛК, па ТНБ, после купив ТТК, па ОКТА, па продадов АЛК и ОКТА и купив последно пред пола година МПТ. Да имав уште нешто би сакал и во КМБ и ГРНТ да земам али за се треба време.Imam edna dilema...
Kaj se site decki novajlii na forumov I vo investiranjeto??? Sto napravivte so vashite 5, 10, 20.000 eur???