Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Druze napravigo linkot clickable zatoa sto ima luge( vo postari godini) koi neznaat i dago kopiraat linkot i dago otvorat vo nov prozorec ili prebaruvac (browser) nekako procedura e za niv.
Za zhal nemoze da se vmetne bb code vo anketata :(
Probav ama ne uspeav. Kje mora so copy/paste.

Некој да е свежо ставен на положително од финална?

Јас сум на финална веќе почнат трет месец, па отприлика да знам...

Благодарам.

За поднесување документи во ДАБЧ-Софија за происход, документите можат да се преведени и во Македонија или мора во Бугарија да се преведени?
Фала однапред.

Moj drugar pred dva dena dobii ukaz...
Polozitelno od 5 dek 2018 dokumenti od nekoi rodnini mislam deka bese bez potvrda od zdruzenie...
Koj kakva srekja si ima

Attachments

• Screenshot_20191105_205122_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20191105_205122_com.instagram.android.jpg
    253,8 KB · Прегледи: 187
Loso mn loso... A samo so dok od cicko bil
Jas isto dobiv otkaz i odev so dokumenti od tetka. Vo isto vreme imavme poddadeno dokumenti no jas otkazot go dobiv na 8mi Maj 2019 godina i vednas vo Juni otidov voSofija i podnesov nanovo dokumeti preku dedo i prababa.
Znaci site sto se so dokument: cicko,vujko,tetka,bratuced dobivaat otkaz. No za toa se krivi nasite posrednici.

Jas isto dobiv otkaz i odev so dokumenti od tetka. Vo isto vreme imavme poddadeno dokumenti no jas otkazot go dobiv na 8mi Maj 2019 godina i vednas vo Juni otidov voSofija i podnesov nanovo dokumeti preku dedo i prababa.
Znaci site sto se so dokument: cicko,vujko,tetka,bratuced dobivaat otkaz. No za toa se krivi nasite posrednici.
A imavte Li noseno dopolnitelnio potvrdi

Zdravo na site deneska bev vo Sofija i po vtor pat dostaviv dokumenti za proishod bidejki prethodno mi izleze proishod vo 2014 g i vo mesec avgust me odbija so dokumenti od vujko. Ovojpat odev so voena kniska original od pradedo deka sluzil vojska povrzano so original izvodi odmene majka mi baba mi i pradedo mi Trebase posrednikot da izvodi potvrda od zdruzenie megutoa predokot e roden 1921 a pak negoviot tatko e 1883 g i Demek nemozelo spored godinata na ragjanje pa Sega se mislam dali ke pominam samo so dokumentot sto go poddadov i bez potvrda ili da mi kazete ako nekoi znae ne kako nacin kako da izvadam potvrda Ve molam za mislenje dokolku nekoj imal slicno iskustvo.

A imavte Li noseno dopolnitelnio potvrdi
[/QUOTimav potvrda od zdruzenieto od Strumica i dokumenti deka sum preku tetka. No dobiv otkaz. Ne bev na dopolnitelna sve od prvo pominav pozitivno i na kraj dobiv otkaz. POsrednikot mi rece losa sreka.
Dodeka go molev da odnesime drugi dokumenti i potvrdi mi velse deka 100% ke dobijam Ukaz no ete za zal dobiv otkaz.

Исто и колега мој денес ми кажа дека добил отказ пред недела две,со документи преку вујко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom