Просење

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Im daam po 10 denari,zal mi e koa kje vidam nekoj taka,pa ako iam nekoj denar pri raka poditno im davam,bezrazlika dali na vrata ili na ulica prosat.....

не им давам пари на тие што просат па ако сакат и незнам што да биде тие некои просто кој испоседнале на улица ме вадат од такт:toe:место да бараат пристојна работа они нашле па зашле

не им давам пари на тие што просат па ако сакат и незнам што да биде тие некои просто кој испоседнале на улица ме вадат од такт:toe:место да бараат пристојна работа они нашле па зашле

mislish nekoj im dava rabota?.....shtom se obratat nekomu,99% od ljugeto gi odbegnuvaat.....

Im davam na decinata mi e zal ne s eoni krivi drug gi nateral ili primoral,ama posledno vremem za da ne im gi zemaat drugi parite mu vikam sto ti se jade i mi kazuva odi da si kupis i da dojdes da te vidam ,ako stvarno se vratis so burece ili krofnicki sekogas ke ti davam i me imaat poslusano:wink:

Davam koga imam ama koa neam i koa ke zapnat e toa epten me nervira zs i mene ne mi pagaat parite od nebo jbg...
ali pretezno davam pari taka...

Im davam na decinata mi e zal ne s eoni krivi drug gi nateral ili primoral,ama posledno vremem za da ne im gi zemaat drugi parite mu vikam sto ti se jade i mi kazuva odi da si kupis i da dojdes da te vidam ,ako stvarno se vratis so burece ili krofnicki sekogas ke ti davam i me imaat poslusano:wink:
Па не се глупи да не те послушаат, не им викаш иди да копаш и дојди врати се да те видам.

Бурече и крофнички, хамбургерчиња и крембананчиња...и 1000 денари дневница...па па па :)

Не има давам затоа што копилињата имаат по џепови повеќе пари од мене. Еве некој да седи 3 саати да проси, може да собере неколку стотини денари. Повеќе луѓе работат 8 саати за тие пари, а овие само седат на тротоар и изгледаат бедно.
Вистината е дека повеќето од просачите можат да најдат работа, ама повеќе пари заработуваат со просење. Просењето е бизнис деца :):)

Па не се глупи да не те послушаат, не им викаш иди да копаш и дојди врати се да те видам.

Бурече и крофнички, хамбургерчиња и крембананчиња...и 1000 денари дневница...па па па :)
A ti koga imase 5 godini kopase????

Можеби не сите просата затоа што навистина немаат , ама јас на тоа поле сум многу ранлива па им давам секогаш кога имам пари ...
Па у ште кога ке ми рече циганката - да хо имаш тој што го сакаш????
Е тогаш веке ме фака у теснооооо:vozbud:

Од секогаш сум им давал, на тие луѓе кој ке побараат парче леб, срце ми се кине да им затворам врата, обавезно им давам леб, некој денар ако се најде во џеб и обавезно проверувам дали имам некое старо парче облека кое не ми треба.

на питач пари не се дава!!Кога можат мајка ми и татко ми да станат од петте сабајле да ринтаат за еден леб денеска можат и они!
Најбед досега ми се има случено со еден другар кога одевме чаршија фана детево им фрла десет денари на 2 циганчиња и овие одма фала брат господ здравје да ти даде се машки деца да праиш!се смееме и одиме ке играме плејстешн влеваме у натре и истиве циганчиња играат и ние од нив ред чекаме да станат па ние да седнеме МИЗЕРИЈА!

на питач пари не се дава!!Кога можат мајка ми и татко ми да станат од петте сабајле да ринтаат за еден леб денеска можат и они!
Најбед досега ми се има случено со еден другар кога одевме чаршија фана детево им фрла десет денари на 2 циганчиња и овие одма фала брат господ здравје да ти даде се машки деца да праиш!се смееме и одиме ке играме плејстешн влеваме у натре и истиве циганчиња играат и ние од нив ред чекаме да станат па ние да седнеме МИЗЕРИЈА!

Хахах и ај после...
Пред некое време идеше кај нас една циганка и и' дававме по некое парче облека.Знаев дека ќе ја носи.Нема белки да ја стопи за пари па да дува лепило со деците:)

A ti koga imase 5 godini kopase????
Јас кога имав 5 години моите работеа за јас да не просам. Исто како и твоите. Не ме пуштиле на улица да питачам за тие да лежат.

Доаѓа еднаш Циган, бара пари, проси, викам: "Ај бе, еве, поработи заедно со нас, ќе ти дадам 500 денари".

Вика: "Аааа, неее" и кидна.

Полесно е да се проси, отколку да се работи. Барем за амалска работа секогаш можат да најдат, ама неее...полесно е да ги пуштат деците да собираат за нив.

На стари и оние кои се неспособни за работа, да, сум да им се даде. Ама на курајбери и пијаничишта, мало морген. Поголеми дневници лапаат и од мене и од тебе.

А и не е никаво решение. Цел живот ли ќе проси?

На раскрсница не давам - многу мака ми е да отворам врата/прозор, па да им дадам, па ова-она.

На друго место може и да дадам.

Некогаш ми доаѓаат и дома па им давам по некој денар, да ги откачам. А Ако нејќам да дадам, го пуштам кучето и тоа ги брка.
Денес ќе и дадеш, утре ке и даеш и после нема да се откачи од тебе се ке се кај тебе така прават!

не им давам ништо

да им питам и јас на нив и тие не би ми дале

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom