Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Baraj asolni monteri.....ako imas zakazano so nekoj ...sto treba da montiraat ,i koga ke ti dojdat i ti davaat nivni bezvrska predlozi kolku da ti zemat 5000k.otkaci gi ....kazi mu tvoj predlog i nivniot pa da najdete resenie...inaku os slikite i nacrtanoto ama.bas niato ne svativ sto e muabetov.....Ja kupiv novata tundra meefra 5.5ka
Ceka montaza.
Prostorot za nadvoresnata e so kos ke bide problem.
Ako moze da ja iznivelira so nosacite da stavi na ednata pokratka na drugata podolga..
Ja sobira izmegu kjosot i sidot no ke ja zalepi levata strana na nadvoresnata.
Pod prozor tesko ke mi ja fati cela terasa.
A na sidot pozadi moze, ama ke bara baegi podolgi cefki od 3 metra sekako.
Vase mislenje i ideja
Ova e poradi napadot na ucastokotBaraj asolni monteri.....ako imas zakazano so nekoj ...sto treba da montiraat ,i koga ke ti dojdat i ti davaat nivni bezvrska predlozi kolku da ti zemat 5000k.otkaci gi ....kazi mu tvoj predlog i nivniot pa da najdete resenie...inaku os slikite i nacrtanoto ama.bas niato ne svativ sto e muabetov.....
Автоматски споено мислење:
Inaku neka nie napomos.... PM10 momentalno 81 ne pocnata sezonata na +20° nadvor a sto pravime po 2/3nedeli .....i za ovoj napaten grad nema subvencii .......
а дали може надворешната и внатрешната еди ица да се на исто ниво... на иста висина?30m dužina, 20m visina
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Деветка отпаѓа...а Маци...давно, давно.... дури вчера, објави PdesignH за климите на Vivax... излегува дека AUJI и AERI се исти на хартија... но за AUJI немаш ниту еден корисник на форумов тешко ќе најдеш и на други форуми....AERI ти е докажана клима, на форумов ја имаат десетина, но цената (29К) е висока...во градот херој, некој објави а гледам и во Техномаркет е 26,000 https://tehnomarket.com.mk/product/3545809/vivax-cool-12000btu-acp-12ch35aeri-gold За економична, економична е... во тој ценовен ранг ти се и Haier Tundra 3.5 Gree Viola 3.5, Midea Mission 3.5kW. Hisense 3.5kW (hitachi compresor, но за оваа клима нема објавено кориснички искуства на темава) ... тука некаде се во нијанси разлика и во квалитет и во перформансите, сите овие клими.Za 23 kvadrata soba (kukja) so pvc izolacija prozori i vrati predlog nekoi od ovie klimi, poekonomicna podobro (neznam tacno kolku mesecno trosat) - cena do kaj 500E
![]()
VIVAX ACP-12CH35AERI R32 SILVER MIRROR по супер цена од 30.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 5 годиниklimi.mk
![]()
VIVAX ACP-12CH35AUJI R32 по супер цена од 24.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
![]()
VIVAX ACP-09CH25AERI R32 по супер цена од 25.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 2.5 kW, Гаранција: 5 годиниklimi.mk
Како може иста клима, а различни карактеристики напишани кај различни продавачи :Деветка отпаѓа...а Маци...давно, давно.... дури вчера, објави PdesignH за климите на Vivax... излегува дека AUJI и AERI се исти на хартија... но за AUJI немаш ниту еден корисник на форумов тешко ќе најдеш и на други форуми....AERI ти е докажана клима, на форумов ја имаат десетина, но цената (29К) е висока...во градот херој, некој објави а гледам и во Техномаркет е 26,000 https://tehnomarket.com.mk/product/3545809/vivax-cool-12000btu-acp-12ch35aeri-gold За економична, економична е... во тој ценовен ранг ти се и Haier Tundra 3.5 Gree Viola 3.5, Midea Mission 3.5kW. Hisense 3.5kW (hitachi compresor, но за оваа клима нема објавено кориснички искуства на темава) ... тука некаде се во нијанси разлика и во квалитет и во перформансите, сите овие клими.
Греат 3.5кв не трошат. А трошат 1кв.Дечки мене нешто не ми е јасно како климиве се економични, а сепак трошат по 3,5kw? Или оваа бројка е за максимум потрошувачка?
На единица приведена енергија даваат 3 повеќе. Ова е заради природата на добивање на таа енергија преку брзо испуштање и набивање на фреонот.Дечки мене нешто не ми е јасно како климиве се економични, а сепак трошат по 3,5kw? Или оваа бројка е за максимум потрошувачка?
Што мислите Daikin FTXF50 ќе ми заврши ли работа за 45м2 салон со кујна, добро изолиран простор, ја има сега на попуст негде околу 60к искача со монтажа, или некој друг предлог во тој ценовен ранг? Гледам има Toshiba suzumi plus за околу 59к, па ако може и споредба меѓу Daikin и Suzumi.