Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе бидеме единствен пример во светски рамки кој испаѓа од ехф (послабо натпреварување) и продолжува во посилното ЛШ...
Јас мислев дека само ние сме правни шалабајзери, ама и овие од ехф биле луди.... Затоа ракометот ќе е на ова дереџе во светски рамки

Ако ова се деси, името најверојатно од другата година ќе се менува. И што ќе прават чкембари? Ќе одат да навиваат за тим што се вика Работник? Искрено прашувам. Ако се случи фузијата, а името очигледно не може да се менува сред сезона, ќе го поддржуваат овој тим, што формално-правно ќе биде Пелистер, али нема да се вика Пелистер?

Ако ова се деси, името најверојатно од другата година ќе се менува. И што ќе прават чкембари? Ќе одат да навиваат за тим што се вика Работник? Искрено прашувам. Ако се случи фузијата, а името очигледно не може да се менува сред сезона, ќе го поддржуваат овој тим, што формално-правно ќе биде Пелистер, али нема да се вика Пелистер?
A kade toa pisi deka od drugata godina ke se menuva imeto a ne ovaa? Inaku nema sansi nekoj da naviva za Rabotnik se znaj Bitola e za Pelister
Problemot e sto se brisi istorijata odnosno segasniot Pelister ke bidi vtor Tim a Rabotnik ke bidi prv tim so ime Pelister drugoto e prifatlivo I slednata sezona se zema i zeleno bel dres itn...
Sepak za stav na n. g. ke pocekas oficialno da se kazi a ovde na forumot koj saka i so saka moze da pisi...
P. S. I se nadevam deka konecno ke ima krivicna i pravna odgovornost za site dosegasni upravi i se napravi revizija

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

A kade toa pisi deka od drugata godina ke se menuva imeto a ne ovaa?
Па не знам дали можеш сред-сезона да го менуваш името. Екипата е пријавена како Еурофарм Работник во РФМ, СЕХА и ЕХФ, со тие бои, претпоставувам дека не може сред-сезона да си менуваш име и дресови сега. Најверојатно ќе мора да се изгура сезоната вака.

Тоа ме интересираше. Доколку помине овој договор. Дали битолчани ќе одат да го поддржуваат новиот, споен клуб, кој моментално ќе се вика Работник? Или тоа е неприфатливо?

Како можеа толку катастрофално да се испонашаат во Европа??? Па верувам и Радовиш подобро ќе одиграше, а не па Пролет на пример. Против швајцарски тим? Ајдее бе, и косовскиот тим многу подобар и поголем отпор им пружи, а тие не се држава со некаква си ракометна традиција (антиталенти за ракомет се).

Па не знам дали можеш сред-сезона да го менуваш името. Екипата е пријавена како Еурофарм Работник во РФМ, СЕХА и ЕХФ, со тие бои, претпоставувам дека не може сред-сезона да си менуваш име и дресови сега. Најверојатно ќе мора да се изгура сезоната вака.

Тоа ме интересираше. Доколку помине овој договор. Дали битолчани ќе одат да го поддржуваат новиот, споен клуб, кој моментално ќе се вика Работник? Или тоа е неприфатливо?
na sred sezona pred sezona po sezona i nezz koga mozis da smenis ime na klub boja na dres i sl samo moras sponzorite da ti bidat na isto mesto kaj so bile na dreso primer na rakavo pisi cermat mora i na drugio smenat dres da pisi na rakavo cermat ( ova go dobivme na mail od EHF) a za stav ti kaza goran pogore

Nekoj da ne znaj utre dali igrame so tineks prolet ???

(barem za posledno da go gledam vistinskiot RK PELISTER):(

Ако не сакаат Чкембари да идат на натпревари, ќе направат нова навивачка група.

Ако не сакаат Чкембари да идат на натпревари, ќе направат нова навивачка група.
@Colt Willcox daj be blokni ja od ovaa tema barem ova budala, pa ne e mozno, co letmesea ama navivac na vardar e, nisto cudno toj da e haha

A kade toa pisi deka od drugata godina ke se menuva imeto a ne ovaa? Inaku nema sansi nekoj da naviva za Rabotnik se znaj Bitola e za Pelister
Problemot e sto se brisi istorijata odnosno segasniot Pelister ke bidi vtor Tim a Rabotnik ke bidi prv tim so ime Pelister drugoto e prifatlivo I slednata sezona se zema i zeleno bel dres itn...
Sepak za stav na n. g. ke pocekas oficialno da se kazi a ovde na forumot koj saka i so saka moze da pisi...
P. S. I se nadevam deka konecno ke ima krivicna i pravna odgovornost za site dosegasni upravi i se napravi revizija

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Не се брише историјата на Пелистер. Едноставно повеќе кратниот првак на Македонија ќе биде втора екипа под сопственост на Еурофарм и дел Општина Битола (тука убаво си пишал). Еурофарм компанијата го купува Рк Пелистер за да може легално да го користи името Пелистер и да си го вметнат во својот клуб Работник. Убаво пишува во договорот и си има рок на траење. Доколку некој сака да го презеде/купи РК Пелистер (тогаш Б клуб, пс иронија е клубов да стане втор по значење, не го личи), го може тоа после истекот на договорот, доколку не е продолжен од Еурофарм. Само имињата и сопствениците им се менуваат. Клубовите си се тие.

@Colt Willcox daj be blokni ja od ovaa tema barem ova budala, pa ne e mozno, co letmesea ama navivac na vardar e, nisto cudno toj da e haha
Кај ти текна на Letmesea :pos:
Немам такви ингеренции, би го банирал и од фан клуб Вардар, премногу ми е captain obvious :D
@Ilumious

Кај ти текна на Letmesea :pos:
Немам такви ингеренции, би го банирал и од фан клуб Вардар, премногу ми е captain obvious :D
@Ilumious

Зошто би ме банирал и од Вардар и од тука?
Ти пречам нешто?
Правам нешто недозволено?
Трн сум ти во око?
Некој приватен проблем со мене па би сакал да ме решиш од форумов?

Ако јас сум ти проблем со овој пост горе, треба да сум ти последен на листа, бидејќи пред мене имаш премногу други да решаваш.

И како второ, членот што ми реплицирал веќе го прекршил правилото на форумов, со тоа што пишува на латиница, а не како што треба.

Еве ја прифаќам сугестијата на горенаведените за кирилицата. Треба да се прави разлика од искусен форумџија до навивач кој реплицира само на една тема како мене.
Модерниот Пелистер е формиран 55 година (види лого на клубот) со спојување на Пелистер и Работник во нов клуб Пелагонија.
Дури 75 година кога е направена салата Младост клубот се преименува во Пелистер.
80 тите и 90 тите Пелистер го води Силјан Мицевски кој денес е газда на Работник.
Тој општествен модел на функционирање веке изумира 20 години. Ова е борба меѓу суровата реалност на капитализмот и романтичното минато.
За да преживееме треба да се адаптираме или ке изумриме како диносаурусите...
И јас ја сакам еуфоријата од Лемго кога Пелистер Еврокар во грдиот темно плав дрес од Орка жареше и палеше ама то време помина...
На никој нема да му смета Еурофарм пред Пелистер ако до година во зелено бели дресови го победиме тогаш веќе бившиот европски шампион.
Минус 23 во Швајцарија повеќе болат...

Некој велите ова е крај на Рк Пелистер. Ај вака да ги разгледаме работите: Рк еурофарм работник купува 75% акции на Рк Пелистер, и Рк Пелистер купува 25% акции од Еурофарм Работник. Со мешовита сопственост двата правни субјекти продолжуваат со заеднички менаџмент да гу управуваат двата правни субјекти. Во силниот тим шо ќе биди, двата сопственика го вложуваат своето најдобро.
Работник 750.000евра, местото од лш и сеха и постоечкипт играчки кадар.
Пелистер, пропорционално на акциите шо ги има, вложува 250.000евра, спортската сала на користење без надоместок, славната историја која со член во договорот е убо потенцирано продолжува да се негува и чува традицијата и историјата на клубот Пелистер. Името и амблемот.
Кога сето ова Пелистер ќе го пренеси во заедничкиот клуб со новиот партнер Еурофарм, за очекување е и поголемиот дел(намерно велам поголемиот оти не сите се сложват) од Битолската Пелистерска публика да застани зад клубот.
Како шо ништо не е вечно, така и утре другиден да се прекини соработката меѓу работник и Пелистер, има член во договорот кој вели дека по цената на кој се купени акциите еурофарм њ должен да ги продаде на општината 75% од акциите што ги поседува во Пелистер. Во меѓувреме заедничката историја која би ја напраиле продолжува во Пелистер, исто како и шо си ги задрѓува амблемот и името.
Али сето ова ако би се подржало би било тек за наредна година, на сред сезона клубот не се менва

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom