Би се отселиле ли од државава доколку?

9Би се отселиле за стално од државава (кажете си реално, ова е само мислење)

• Не доколку средната плата беше 1000 евра, наместо сегашниве 300

• Да за средна западноевропска плата од 1800 евра и некојси таму поквалитетен живот

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Какви црни антибиотици, во Словенија аналгинот на рецепт иде. И не само во Словенија, било каде на запад знаете што се треба за да те пратат на снимање? Не може туку така да се зрачиш зошто ти прднало. Бијонси наместо да ги криви луѓето (знам дека толку им сече и денес секој е доктор) може да ги криви колегите и колешките нејзини што за да ги одјебат од ординација ќе им испопрепишат што сакаат. Не е нормално колку лекарства консумираме кај нас и што треба и што не треба.
Знаеш дека у Германија дилери што се докопале до антибиотици им продаваат на нашинциве и на оние од земјите од третиот свет на црно апчиња?

Знаеш дека у Германија дилери што се докопале до антибиотици им продаваат на нашинциве и на оние од земјите од третиот свет на црно апчиња?
Чим видов дека имаат шверц ланец за родео цигари, ништо не ме чуди :D

Ке отишле на лекар и ке побарале магнетна? Па тогаш по автоматизам треба лекарот у полиција да се јави и пациентот да биде приведен

...токму така, за тие што плаќаат здравство, докторот тамошен нема да те одбие ќе те ислуша и ТОЛКУ, ама нема желби...сакам магнентна, сакам таа лабораториска анализа, сакам антибиотик... сакам друго мислење.... сакам друга клиника...!
:neetaka: нема жалби нема желби, може да си потечен како бумбар, ако каже нема антибиотик -НЕМА, ако се пожалиш на желудник па даваш свој предлог Хеликобактер анализа, не може оти така мисли тој... и крај, нема друга клиника, нема друг доктор, нема слободно купување во аптека!
Како бе така свој предлог :pos: Која сум јас да му предложам на докторот сакам таква и таква анализа ? За шо е тој таму, за шо студирал пола живот за јас и ти да одиме да му изиграваме доктор офболи и да го учиме како треба ? Тој не знај специјализиран доктор ние знаеме повеќе од на интернет шо ќе прочитаме, е од вака шо се изиграваат сите доктори се случуваат се повеќе скандали во здравството и после курле ни е крив.
Се повеќе и повеќе групи на фејсбук си делат совети за дијагнози и лекови како за градина да прават муабет а не за човечки живот.

Ке отишле на лекар и ке побарале магнетна? Па тогаш по автоматизам треба лекарот у полиција да се јави и пациентот да биде приведен

Точно така...имаш 12000 ден. и сакаш да правиш магнет на кичма на пр. и одиш на ртг и ке ти направат ама после 16 часот.
Тој луксуз го воведоа и се вика дополнителна дејност...работат и сабота и недела и ќар имаат поред докторот и техничарите и администраторот.

Чим видов дека имаат шверц ланец за родео цигари, ништо не ме чуди :D
Многу поише мотаат цигари,другар шверцуе тутун од пазар 600динари кило по 15 кила носи на Маџарска граница има некој лингур за 30-40€ го пропушта.За печат у пасош и по 200€ даваат :D
Автоматски споено мислење:

Најсмешен ми беше примерот што ми го кажа тој еден љок што го одржава зеленилото у градинкана у влае.Тамам да му излезат папири у Швајцарска,се разболел татко му на умирање и нормално овој баталил све дошол да го види.На враќање му кажале финта некоја тукашниве индијанци да земе документ од општина демек нешто за војска го барале ли,воена вежба ли...Им отишол таму со документот да се извади од кал а овие му рекле таму кај вас и документ дека си бил в.д претседател на држава ако сакаш можеш да извадиш,така да џабе везеш

Којзнае какви се не документи се изнагледале тамошните власти....

Последно уредено:
Во Англија најпрофитабилен бизнис е продавање цигари. 35-40 фунти штека. Од Бугарите научија што како и од каде. :D

На Унгарска граница ќе поминеш кај еден, ама друг ќе ти даде 1000 евра казна за голема количина. Исто беше казнет и патник на комбе кој штеките ги раздели на другите патници демек нивни се и сите ги казнија по 70 евра. Не дека тоа е многу голема казна, ама мислат дека на граница тие пијат нафта.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Во Шведска исто роварат Балканците со шверц на цигари и алкохол, Босанците посебно вршат, со оглед на тоа колку се скапи цигарите и алкохолот посебно.
Нашите ракија продават :) За добра домашна ракија г.. ќе дај некој ама тешко е да ја најдиш, и тие шо носат си ја чуваат за себе.

И како после да ве смета некој за асален народ, кај и да отидат се со шверц, социјално, превара, правење дубари да се заеби системот. Малта викаат дека пола се во бизнис со цигари и дрога (особено тие што работат како келнери), шверцерска нација упм, а ѓупците и шипциве да не ги спомнувам, носат наш пасош, а каде и да отидат прават глупости.

Инаку не знам што се тупите да филозофирате, секој со својот памет, ако некој намислил да замине ништо не го држи тука, познавам луѓе кои имаа по 2-3к примања месечно во семејството и заминаа од мкд се со цел да живеат во подобро организирано општество, да имаат подобро образование за децата, почиста околина, подобро здравство и тн. А поголем дел се селат од финансиски аспект, колку што ќе заработат во мкд месечно со минималец на запад ќе тргнат на страна, како и да ја вртиш подобро ќе им дојде од тука.
Рози не цветаат никаде, особено ако почнувате од нула, кој не почнал и во мкд може да ви кажува приказни, дури и селење од периферија во Скопје ако немате кеш од претходно и помош од семејството е проблем и тешко, а не пак целиот живот што сте го имале 25+ години во мкд да го спакувате во 1-2 куфери и да заминете неколку илјади километри од тука каде не познавате никој, ниту пак имате допирна точка со нивната култура.

Оти ми е смачено на секој муабет за политика да се збора, а како шо тргнаа наназад натаму одеше муабетот.Околу здравството, тие примери шо ги наброја лично тебе ти се случиле ? Или од рекла казала муабети ?Ти не си истата таа што викаше дека не би одела Албанија на одмор никогаш затоа што таму исчезнувале туристи, шетале забулени, дури и слика од интернет постира жена со шамија на плажа, и сл глупости, или грешка сум ?Значи ти се уфрлаш во секоја тема и од рекла казала муабети тука памет солиш така ? А лично тебе ти се немаат тие работи случено, ама дека петко трајко рекол и тоа готово така е.Точно, кивнало детето и одма антибиотикот грагау, инфузии, инекции и сл. За старите да не праам муабет пола плата за лекови ја даваат.
... види брат, тоа што од кога си се зачленил на форумов киснеш 99 % на тема за фудбалот и 0,5 % на кладилница во фудбалот и 0,5 % само во тема „да се иселиме од државава“ не ти дава за право да кажеш дека се уфрлувам во секоја тема, ете во фудбалот не бев... а тоа „дека солам памет“, затоа што САМО два пати сум искоментирала на ова тема која не ни твоја, ти не си ни ја отворил, така? дали има потреба да избројам колку пати ТИ си испостирал тука кажувајќи дека македонскиот народ е „бљак“ и да се иселиме искажувајќи ги твоите искуства од Шведска? ти демек не солиш памет, така? тебе ти е дозволено?

...ете не сум знаела дека си стручњак по фудбалот односно до сега знаев дека си женско, ама ете камуфлажа успешна, одма писна дека си женско кога владе ти даде спротивен коментар!
... и сега јасно ми е твојата улога тука, не дека некој те вика „ѓупка“ па не ти пречи, туку брат, го правиш тоа што не сакаш да ти го прават, на твојот сограѓанец му се пушташ демек те навредува демек женско си, ама тоа за тебе не важи ти можеш, нели слободно да вреѓаш друго женско така?!
...самиот факт што се криеш позади сукња, кога ќе те нападнат на форумот кажува многу... и да... лично околу мене се случиле тие работи, но немам намера тебе да ти докажам!
...како си кажуваш мислење кое не е твое, така си кажувам и јас мислење што е лично мое, и да знајш ти се бендисва или не, брат има разлика во тоа! (y)
Дали тоа некој сериозно го споредува нашиот здравствен систем со Европскиот,и дали е вистина дека некој на таа споредба си зема за слобода да реплицира? Ако сте сериозни за муабетиве треба итно да ве затворат по ментални установи
... еве друг член што не дозволува да има некој друг понакво мислење, насочувајќи не/ме во ментални установи, подобро одговори зошто сите тука доаѓаат за здравствени услуги, а живеат во странство? одговори! а тоа со вреѓање го покажуваш нивото нели, да ме спуштиш на твое ниво? е па не слегувам и нема да ти возвратам со вреѓање, ама одговор не добив, пак ќе речам зошто доаѓаат овде за секундарна и терцијална здравствена услуга и нашите кои се иселиле во ЕУ и странците од цела наша околина? а? не зборувам за примарна здравствена услуга!

Последно уредено:
...пред да се затворат членовите

... види брат, тоа што од кога си се зачленил на форумов киснеш 99 % на тема за фудбалот и 0,5 % на кладилница во фудбалот и 0,5 % само во тема „да се иселиме од државава“ не ти дава за право да кажеш дека се уфрлувам во секоја тема, ете во фудбалот не бев... а тоа „дека солам памет“, затоа што САМО два пати сум искоментирала на ова тема која не ни твоја, ти не си ни ја отворил, така? дали има потреба да избројам колку пати ТИ си испостирал тука кажувајќи дека македонскиот народ е „бљак“ и да се иселиме искажувајќи ги твоите искуства од Шведска? ти демек не солиш памет, така? тебе ти е дозволено?

...ете не сум знаела дека си стручњак по фудбалот односно до сега знаев дека си женско, ама ете камуфлажа успешна, одма писна дека си женско кога владе ти даде спротивен коементар!
... и сега јасно ми е твојата улога тука, не дека некој те вика „ѓупка“ па не ти пречи, туку брат, го правиш тоа што не сакаш да ти го прават, на твојот сограѓанец му се пушташ демек те навредува демек женско си, ама тоа за тебе не важи ти можеш, нели слободно да вреѓаш друго женско така?!
...самиот факт што се криеш позади сукња, кога ќе те нападнат на форумот кажува многу... и да... лично околу мене се случиле тие работи, но немам намера тебе да ти докажам!
...како си кажуваш мислење кое не е твое, така си кажувам и јас мислење што е лично мое, и да знајш ти се бендисва или не, брат има разлика во тоа! (y)

... еве друг член што не дозволува да има некој друг понакво мислење, насочувајќи не/ме во ментални установи, подобро одговори зошто сите тука доаѓаат за здравствени услуги, а живеат во странство? одговори! а тоа со вреѓање го покажуваш нивото нели, да ме спуштиш на твое ниво? е па не слегувам и нема да ти возвратам со вреѓање, ама одговор не добив, пак ќе речам зошто доаѓаат овде за секундарна и терцијална здравствена услуга и нашите кои се иселиле во ЕУ и странците од цела наша околина? а? не зборувам за примарна здравствена услуга!
За да одат преку ред,со тој некој пишљив динар у џеб и како роб на традиционалните навики-како не ке ги чекам јас другите,ке платам ако треба и поткупам некого и одма ке завршам работа,па не сум будала јас да чекам.Абе што те гледам будалче појди докај нас,дај му 50€ на докторот одма ке те протне а не да ги чекаш овие глупиве шваби.Ете затоа

Кажи му на Македонец или љок дека е тоа тешко,дека треба да чека и да видиш сељачка гордост како проработуе одма како вицот со тој селанецот кога фатил златна рипка и оваа му вели рипкава,селанецу сакаш ли да те направам најбогат на светот а овој на кого ма ти селанец и ја утепал со стапот.Е баш така

Последно уредено:
...пред да се затворат членовите

...ете не сум знаела дека си стручњак по фудбалот односно до сега знаев дека си женско, ама ете камуфлажа успешна, одма писна дека си женско кога владе ти даде спротивен коементар!

БРАТ јас не се навредив од Владе воопшто туку помислив дека ме смеша со некој друг, така делуваше во муабетите, затоа што јас не навредив никого како тој шо пиша во првиот пост, и му кажав дека не живеам странство, таков впечаток имал тој за мене, затоа му реплицирав.
А чекај ти одиш на search и проверуваш кој во која тема коментира.
Фубал гледам и таму коментирам, не упаѓам во секоја тема колку да се најдам во муабет, шо треба од тема на тема да одиме и да се контраме само ?

За да одат преку ред,со тој некој пишљив динар у џеб и како роб на традиционалните навики-како не ке ги чекам јас другите,ке платам ако треба и поткупам некого и одма ке завршам работа,па не сум будала јас да чекам.Абе што те гледам будалче појди докај нас,дај му 50€ на докторот одма ке те протне а не да ги чекаш овие глупиве шваби.Ете затоа
Кажи му на Македонец или љок дека дека е тоа тешко,дека треба да чека и да видиш сељачка гордост како проработуе одма како вицот со тој селанецот кога фатил златна рипка и оваа му вели рипкава,селанецу сакаш ли да те направам најбогат на светот а овој на кога ма ти селанец и ја утепал со стапот.Е баш така
... што ако заврши веднаш работа за 50 Е, ако не ни чини здравството ОВДЕ?:toe: нели таму функионира безпрекорно здравството зарем има чекање и не можеш да зазвршиш работа?... не си малку контрадикторен со примерот и тезата која ја браниш? ... еве мене не ми е јасно, зошто доаѓаат овде од ЕУ, ако беспрекорно работи секундарно и терцијарното здравство за сите исто, ист пакет на услуги бесплатно нели, посовремени ...све тоа се сложувам! тогаш што е проблемот? :misticen:

... што ако заврши веднаш работа за 50 Е, ако не ни чини здравството ОВДЕ?:toe: нели таму функионира безпрекорно здравството зарем има чекање и не можеш да зазвршиш работа?... не си малку контрадикторен со примерот и тезата која ја браниш? ... еве мене не ми е јасно, зошто доаѓаат овде од ЕУ, ако беспрекорно работи секундарно и терцијарното здравство за сите исто, ист пакет на услуги бесплатно нели, посовремени ...све тоа се сложувам! тогаш што е проблемот? :misticen:
А оние бре коконо што чекаат средства од фондот за операции по Германии,Швајцарија,Шведска.....и нема веќе надвор од темата да одам,не ти помагам да ја саботираш темава.Биди поздравена

БРАТ јас не се навредив од Владе воопшто туку помислив дека ме смеша со некој друг, така делуваше во муабетите, затоа што јас не навредив никого како тој шо пиша во првиот пост, и му кажав дека не живеам странство, таков впечаток имал тој за мене, затоа му реплицирав.
А чекај ти одиш на search и проверуваш кој во која тема коментира.
Фубал гледам и таму коментирам, не упаѓам во секоја тема колку да се најдам во муабет, шо треба од тема на тема да одиме и да се контраме само ?
... брат, џабе ти е, писна дека си женско за да го смириш владе, крај на муабето!
јас сум неутрална и ве читав и успеа и мене да ме излажеш во полот... како и да е ова е форум кој сака е мушко кој сака е женско, кој сака иде на која сака тема, колку е поактивна темата толку е подобар форумот, ако има забрана за тема има администрација на форумот тие се грижат за тоа, не е твоја работа, ниту моја , кажи твое мислење, но почитувај и туѓо мислење или игнорирај!
...инаку да се почне од нула во ЕУ без своите ближни, родители не оправдувам доколу има најмала егзистенција тука... џабе пари,ако родителот не го гледаш, а кога мама и тато „ќе си заминат“ џабе ти се солзите и џипот во гаража и празниот базен!
... бре коконо..
:toe:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom