Би се отселиле ли од државава доколку?

9Би се отселиле за стално од државава (кажете си реално, ова е само мислење)

• Не доколку средната плата беше 1000 евра, наместо сегашниве 300

• Да за средна западноевропска плата од 1800 евра и некојси таму поквалитетен живот

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
... брат, џабе ти е, писна дека си женско за да го смириш владе, крај на муабето!
јас сум неутрална и ве читав и успеа и мене да ме излажеш во полот... како и да е ова е форум кој сака е мушко кој сака е женско, кој сака иде на која сака тема, колку е поактивна темата толку е подобар форумот, ако има забрана за тема има администрација на форумот тие се грижат за тоа, не е твоја работа...кажи твое мислење, но почитувај и туѓо мислење или игнорирај!
...инаку да се почне од нула во ЕУ без своите ближни, родители не оправдувам доколу има најмала егзитенција тука... џабе пари,ако родителот не го гледаш, а кога мама и тато „ќе си заминат“ џабе ти се солзите и џипот во гаража и празниот базен!
Немам намера стварно да се контрам, Владе да сум го смирела :ROFLMAO: кој е Владе ? Мијалков ? Му реплицирав оти мислев дека ме помеша со некој друг,впрочем јас немаше никогаш ни пол да откријам ни име ни ништо затоа што ова е форум и не ми менва дали некој ќе знај дали сум машко или женско или не знам шо.
Ти коментирај си, и јас сум за тоа да е активен форумот ама да се држиме до темата а не глупости да се пишуваат, од тема дали би се иселиле од државата доколку има тука поголеми примања стигнавме до Питу Гули и Гоце Делчев, затоа реков да не замини во тој правец темата.

Носталгија секако дека ќе иде од време на време, зависит колку секој е врзан со Македонија фамилијарно, со другари итн. Но на крај секој за себе треба да знае што му е побитно односно зошто се решил да се одсели и што сака да постигне со тоа. Така и некојаси носталгија би се намалила а и можеби нема да се изрази ни толку.

Се сложвам со Игорче, секогаш ќе ти фали родното место, за мене лично фамилијата ми фали најповеќе кога сум надвор, ми фали и местото понекогаш ама не е ништо страшно.
Родителите ни се слаба точка на сите ама кога тогаш тие ќе ги нема, што после тоа, животот продолжува, ќе си имаш и свое семејство и тогаш ќе гледаш најповеќе за сопствените деца, за нивната иднина.
Мое мислење е дека животот е таму кај што ти е семејството, кога мислам на семејство мислам на децата и сопругот/сопругата

I toa e sega so avionite olesneto pogotovo so Wizz. Porano na brodovi se kacuvale ednas na 10 godini, sega i od Avstralija komotno mozes da se vrakas ednas godisno.

Точно, поготово низ Европа ако си за 2 -3 часа си Македонија, а карти се наоѓаат и за 20 евра некогаш.
Башка имаш сега скајп, вибер, можиш да комуницираш цело време, порано писма чекале старите на врата еднаш годината.
На едни пријатели нон стоп им одат родителите во Шведска, да не претерам ама скоро секој втор месец, си викаат и пријатели за празници, им плаќаат карти тие и така.

И како после да не речи човек дека стока народ сме, стока е благ збор за нас бе. :)

Има ли некој Швајцарија што е отиден,викаат неиздржливо било челична дисциплина како во на Хитлер времето.Со два тројца Германци што живееле таму сум праел муабет,се жалеа,не издржале па се вратиле у Немачка.Вика сабајле у 6 се палат светла по становите како на еден прекидач да се,буквално ко у војска да е човек

Има ли некој Швајцарија што е отиден,викаат неиздржливо било челична дисциплина како во на Хитлер времето.Со два тројца Германци што живееле таму сум праел муабет,се жалеа,не издржале па се вратиле у Немачка.Вика сабајле у 6 се палат светла по становите како на еден прекидач да се,буквално ко у војска да е човек
Јас имам другар, таму е повеќе од 6-7 години, се жени таму па сега имаат сопствен бизнис, со градежништво нешто, ептен добро заработуваше и кога беше на плата, се фали, не дека имаме праено кој знае колку муабет ама убаво му е.

ами и тој будала пишал во "Македонци во Германија", што не пишал во некоја германска група или шведска група, на крај краева нели сите сме со мотото "подалеку од македонците", што кур барал помош таму кај нив.

Просечен Швеѓањец заработува 3000е а дава сигурно по 1000е месечно за здравство...да речам 30год по 12 месеци еднаш да заврши во болница дал 30*12*1000*1.05^30 (1.05 ми е камата на пари) =1.500.000 еврејчиња за цел живот за тие пари....

Баце се слушаш шо збориш бе?
Дај прерачунај на 1000 евра плата во мкд колку одат на здравствено месечно? Да видиме колку сме дале а што сме добиле.
Одам да испитам алергија, немаат алергени. Испитав со тоа што имаше, одам извештајот да го види специјалист, али на одмор заминал тој а нема термин кај друг. Да не зборам дека три пати излегов по 3 саати од работа за ова. Нема врска ти шо се гушиш и шо треба некој да ги види резултатите и да ти препише терапија, ќе си чекаш ко попче. Ми препишуваат антибиотици, одам да ги земам, ААА ОСТАНАЛЕ САМО НА ПРИВАТНО АКО САКАШ ДА СИ КУПИШ.
Ме боли кичмата, не можам да седам, закажувам термин еден месец унапред, одам прегледот 5 мин трае, многу седиш пред компјутер ми вели. Не ме ни прегледа бар.
Со другарка завршив на ургентно, и земаа нејзе крв и ми ја дава така епруветата сестрата , оди однеси ја во лабораторија, плати, земи ги резултатите и дојди.
Па како бе другар.

ами и тој будала пишал во "Македонци во Германија", што не пишал во некоја германска група или шведска група, на крај краева нели сите сме со мотото "подалеку од македонците", што кур барал помош таму кај нив.
Не пробвај да правдаш нешто шо не е за правдање, оние коментари погоре да не беа смешни ќе беа трагични.
К.р барал стварно во таа група.

Не пробвај да правдаш нешто шо не е за правдање, оние коментари погоре да не беа смешни ќе беа трагични.
К.р барал стварно во таа група.
не правдам, повеќе шега удирав и со нив и со вас овде, сигурно и тој е еден од тие со "подалеку од македонците" и пак таму се закачил.
Друго мислам сериозно, еве ќе почнам од тебе, сама знаеш како е за стан, значи барање на стан е една од најтешките работи со кој се соочува еден иселеник, значи можеш со месеци да си таму и да не можеш стан да земеш а овој бара наместен стан некој да му најдел. Со кој ум тоа, па јас се бесам дека овие половинава ни за себе немаат стан. Не знам како е во германија ама на пример во АУС наместен стан нема, добиваш празен ко од "мајка роден".
Друо и тој другиот не би го судел, убаво кажал, кажи што знаеш да работиш прво, јас имав еден случај, го прашувам еден што работа се бара, ми вика било што (ова како за пример), одговор ли е тоа?
Далеку од дека одобрувам солење памет, ама па и тие што се обраќаат треба малку да мислат каков им е пристапот, барањата им се музички желби, пази добил термин, нема ни виза, овој другиов ако добро прочитав, "јас сум виљушкар", сигурно не ни почнат со документи, онака се вкулчил колку да се најде во муабет.

не правдам, повеќе шега удирав и со нив и со вас овде, сигурно и тој е еден од тие со "подалеку од македонците" и пак таму се закачил.
Друго мислам сериозно, еве ќе почнам од тебе, сама знаеш како е за стан, значи барање на стан е една од најтешките работи со кој се соочува еден иселеник, значи можеш со месеци да си таму и да не можеш стан да земеш а овој бара наместен стан некој да му најдел. Со кој ум тоа, па јас се бесам дека овие половинава ни за себе немаат стан. Не знам како е во германија ама на пример во АУС наместен стан нема, добиваш празен ко од "мајка роден".
Друо и тој другиот не би го судел, убаво кажал, кажи што знаеш да работиш прво, јас имав еден случај, го прашувам еден што работа се бара, ми вика било што (ова како за пример), одговор ли е тоа?
Далеку од дека одобрувам солење памет, ама па и тие што се обраќаат треба малку да мислат каков им е пристапот, барањата им се музички желби, пази добил термин, нема ни виза, овој другиов ако добро прочитав, "јас сум виљушкар", сигурно не ни почнат со документи, онака се вкулчил колку да се најде во муабет.
Абре човекот си побара наместен стан, не знам во Аус како е ама сите станови шо ги разгледав во Германија се наместени, има и празни затоа си пиша тој дека бара наместен.
Ниту побара на некој да му седи кираџија ниту пак работа побара, за онакви коментари да добие, значи штом добил термин сигурно има претходно и работодавец најдено.

Ne baral pomos tuku e clen vo grupata. A zosto e clen, verojatno poradi ista pricina sto i ni se lajknati Slavorum, 9Gag i ostalo na FB, za zabava. :) Ako vidam jas deka mu treba pomos na nekoj sto navistina ima potreba, mu pisuvam na chat. Javno taka pred site pa da ti se obesat seznajkovci, jok.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom