druze mora iskreno,nemam ni kjar ni zijan od toa sto ke go kazam,tocno okou 43000 me fati so montaza,a kolku modeli imalo neznam,posto bev u energija ja naracav ovaa(bez da znam dali ima povekje modeli) i ovaa mi ja donesoaFala ti na iskreniot odgovor.
Da zaljucime.
Tundrata koga gree i ladi - logikata za ladenje ja koristi i pri greenje zatoa prodolzuva da duva i na postignata vnatresna temp (kako da e vo mod ladenje)
Licno imam napisano deka na modelov i fali uste pola elektronika za da raboti normalno i pri greenje.
Toa sto duvala so najspora brzina neznaci nisto zasto so 900m3 maximalni minimalno duvanje bi bilo megju 500-600m3 sto e prejako so 25c da te duva i realno go ladi prostorot.
Mislam nekoj imase napisano deka zaradi toa ladno duvanje na greenje perkite mesto najdole(sto e normalno za greenje) so Tundrata gi drzel najgore zasto mu smetalo toa ladno duvanje.
i tuka ekonomija nema, samo visoki smetki.
I vtoro posto klimata ti e kupena odamna 2017ta od Energija za 43.000 a tvojata vikas nema displej toa dokazuva deka odpocetok imalo dve verzii na Thundrata.
Za Skakavcite da se zamislat koja ja imaat kupeno![]()
za toa kolku e ekonomicna ili neekonomicna pak ke kazam nemam merac kolku trosi i najbitna mi e vkupnata smetka za struja posto ne e samo klimata potrosac
prethodno se greev na drva i mi izleguvase poskapo nego sega(mislam na pari,smetka za struja plus drva potroseni za 1 mesec)
Attachments
-
2,2 MB Прегледи: 40
-
2,2 MB Прегледи: 41