Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Брак е убава работа ако имаш деца, инаку нема никаква друга вредност поврзана надвор од оваа. Чисто од законски и процедурални глупости.Не е проблем, не дека јас на изволте ставив овде каков живот имам.
Брак е убава работа, ако се одвива онака како што си замислил, ако и двајцата подеднакво се вложувате а не едниот да дава, другиот да зема и земеното да не го цени. А секогаш е убаво да пробаш пред брак да се оствариш во таква врска во која подеднакво ќе треба да вложиш со партнерот, и притоа не мислам на финансии, туку на емоции, работа и труд да успее тоа што го градите. Е сега на денешницава кога секој втор живее со мама до брак а и потоа, се плаши од кирија како од најтешка болест и притоа влегува во брак без ни малку почит кон партнерот.
Клучен збор на темава е мрзата, ако некој е мрзлив тогаш нема заеднички живот со него, освен ако некој нема друг избор....појди од тоа да бидеш цимер со некого па на даље. Она што мене ме чуди, и затоа изреагирав со тебе така е како не го примети дека нема живот во човекот(првиот маж), мрзата е резултат на немање животна енергија. Не ли примети дека цело време ти ја цеди енергијата?