Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.187
Поени од реакции
46.384
Со оглед на фактот дека до сега немаа свој стадион, плаќаа за да играат на Меаца кој одамна е далеку од новите поставени стандарди за еден модерен стадион, ова секако ќе е Огромен буст за клубот без разлика што ќе го делат со Милан, во една ваква ситуација кога немаме стадион се стабилизиравме како клуб, со рекордни приходи на годишно ниво кои најверојатно ќе бидат објавени периодов, а тек па кога би се изградил стадионот.

До тогаш ако нештата се одвиваат ко до сега со сунинг, уште подобро би котирале на финансиски план, шлаг на торта би требало да е преселбата на новиот стадион и функционирањето на клубот во една таква ситуација.

Истото важи и за милан во контекст на тоа дека до сега функционираа без да се сопственици на стадионот на кој играат, историски момент е ова и за клубовите и за Милано како град.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Па стадион се гради, не се градат монтажни бараки... фала богу дека се размислува долгорочно. 20 години може да исплаќа клуб ко Сасуоло, а не клуб ко Интер со милионска фан база, супер газди и град во центарот на индустриската зона на Италија. Ако градиме сами сигурно нема да е вакво решението, нема да кошта милијарда евра. Ќе се направи нешто од 400-600 милиони евра кои со вакво работење на Сунинг нема шанси да се исплатат за „некои 20 години“, туку многу порано. Знам дека има голема разлика, ама Баерн за „Алијанц“ вложи нешто помалку од 400 милиони и ги исплати 16 години порано. Италија и Германија, Интер и Баерн, сосема различни работи, ама поентата ми е дека нема да се претвориме во Лече цели 20 години.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.684
Поени од реакции
4.533
Ехх бре интерн пипл-дип-менаџмент-дискашнс... :kafence:
Човек ќе помисли управава стрима состаноци на Кајгана...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Се тоа убаво звучи на форум, нашата милионска (3м) база на инста е 2 пати помала од Милан, 10 од Јубе (30м) и више од 20пати од Реал и Барса (75+м).

У меѓувреме:
"SHAREHOLDER LOANS AND RCF DRAW DOWN
As described in the Offering Memorandum, TeamCo received a number of shareholder loans
from Suning. As of March 31, 2018, shareholder loans total outstanding amount was €
237.6M (including accrued interest for €10.5 million)."

Још:

REFINANCING TRANSACTION
On December 14th, 2017, MediaCo priced its offering of €300.0 million in aggregate principal
amount of 4.875% Senior Secured Notes due 2022 (the “Notes”).

Не спиеме на пари. Имаме бааѓи за враќање.

Сигурен сум дека добро смислиле и добро одлучиле од клубот, ефектот што би го имале од тоа сами да го имаме стадион не би го осетиле ни за 30 години од сега, а до тогаш intangible ти е фан базата која ако не почнеме да ја враќаме сега, 20 милиони за 15 години од сега се најмалку битни.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.627
Поени од реакции
59.486
Се тоа убаво звучи на форум, нашата милионска (3м) база на инста е 2 пати помала од Милан, 10 од Јубе (30м) и више од 20пати од Реал и Барса (75+м).

У меѓувреме:
"SHAREHOLDER LOANS AND RCF DRAW DOWN
As described in the Offering Memorandum, TeamCo received a number of shareholder loans
from Suning. As of March 31, 2018, shareholder loans total outstanding amount was €
237.6M (including accrued interest for €10.5 million)."

Још:

REFINANCING TRANSACTION
On December 14th, 2017, MediaCo priced its offering of €300.0 million in aggregate principal
amount of 4.875% Senior Secured Notes due 2022 (the “Notes”).

Не спиеме на пари. Имаме бааѓи за враќање.

Сигурен сум дека добро смислиле и добро одлучиле од клубот, ефектот што би го имале од тоа сами да го имаме стадион не би го осетиле ни за 30 години од сега, а до тогаш intangible ти е фан базата која ако не почнеме да ја враќаме сега, 20 милиони за 15 години од сега се најмалку битни.
Те викаат тебе на забави или слабо?

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
Градат заедно бидејќи така сметале дека е по профитабилно, не се наивни.

Со 500М, курот мој ќе изведеле такви проекти какви што беа презантирани вчера, а и гарант кога би граделе сами тоа никад немало да биде на ваква атрактивна локација.

Мене ми се допаѓа идејата да се здружат и да инвестираат заедно, ако не се лажам прочитав дека 1.2 милјарда ќе коштало целиот овој проект, но сепак сите се согласуваме дека е нешто спектакуларно.

Проектот од Маника ми фати повеќе око, но и тој другиот не беше лош.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Јас сум повеќе за коцкастиот стадион, и другиот е убав но дизајнот не ми е толку динстиктивен.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Некој пиша на твитер дека тие што одат често, одат само за натпревари, ако има некој трговски, продавници или пак кино, ќе дојдат пред утакмицата, па и ќе останат подолго. Тоа е една од предностите со повикување на нови посетители.

Повеќе мерак ми прави "The Rings of Milano", некако ми е по футуристички. Кој и да е од двата, ќе има поголема предност од сегашна "Meazza".

Инаку, планираат да го градат наместо сегашниот или нова локација?

Член од
29 март 2013
Мислења
4.684
Поени од реакции
4.533
Некој пиша на твитер дека тие што одат често, одат само за натпревари, ако има некој трговски, продавници или пак кино, ќе дојдат пред утакмицата, па и ќе останат подолго. Тоа е една од предностите со повикување на нови посетители.

interlove

Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
Инаку, планираат да го градат наместо сегашниот или нова локација?
Планираат да го градат новиот стадионот на нова локација, одма до Меаца и сите натпревари додека трае изградбата на новиот да ги играат на Меаца, за да после тоа го рушат, и продолжбат со изградба на другиот дел од проектот.

Се проценува само стадионот да биде изграден за 3години, а целиот проект за 6год.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.020
Поени од реакции
19.381
Планираат да го градат новиот стадионот на нова локација, одма до Меаца и сите натпревари додека трае изградбата на новиот да ги играат на Меаца, за да после тоа го рушат, и продолжбат со изградба на другиот дел од проектот.

Се проценува само стадионот да биде изграден за 3години, а целиот проект за 6год.
Во ниту еден универзум нема да го изградат за три години ама ајде

Член од
5 март 2018
Мислења
17.020
Поени од реакции
19.381
Зошто?! Збориме само стадионот... не целиот проект предвиден како на сликите...
затоа што секогаш кога се гради стадион излегуваат некои контроверзии и се одолговекува финишот, последни такви случаеви беа на Тотенхем и на Атлетико, Челзи ене ги иако требаше од оваа година да почнат со изградба и да завршат до 2024 се стопира цел проект а како стојат работите во Италија не мислам дека различно ќе биди и кај вас.

interlove

Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
затоа што секогаш кога се гради стадион излегуваат некои контроверзии и се одолговекува финишот, последни такви случаеви беа на Тотенхем и на Атлетико, Челзи ене ги иако требаше од оваа година да почнат со изградба и да завршат до 2024 се стопира цел проект а како стојат работите во Италија не мислам дека различно ќе биди и кај вас.
Toa ние не го знаеме и неможеме да го предвидиме, тек времето ќе покаже, јас пишав што прочитав, е сега проектот уште не е ни почнат за да заврши за 3години, клубовите имаат уште една голема пречка кон целта, а тоа е да се убеди тој мочкото што управува со општината на Милано, кој е голем противник за проектов.

Но нашите со овој потег со кој излегоа јавно да кажат дека сакаат да градат нов стадион, им дадоа до знаење дека не се заинтересирани за реновирање на постоечкиот стадион по никоја цена.

Главниот аргумент на клубовите дека не сакаат реновирање е затоа што ако се почне реновирање ќе треба да се руши целиот прв прстен на стадионот(затоа што е граден уште 1920), а ќе треба и 3тиот прстен да се чепка, па затоа пресметале дека тоа ќе било прилично комплексна работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom