ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знае некој кога се полага стварно право кај Родна во вторава декада

Како е на испит по Политички Систем?
Дали многу бараат?

Како е на испит по Политички Систем?
Дали многу бараат?
Зависи кај кого си... Ако си кај Марика усно, не е тешко. Ама ако си писмено кај Марко, е па се бара. Е кај Јелена ако ти е исто, и кај неа се бара.
ps: ти препорачувам да се потрудиш да ја совладаш материјата, бидејќи ќе ти користи во други предмети, премногу и тоа.

А,Јелена на Македонската или на Англиската насока предава Политички Систем?

А,Јелена на Македонската или на Англиската насока предава Политички Систем?
Апсолутно поим неам у моментов, ја знам дека пред 5 години ми предаваше пола семестар она, пола Марика, мкд. група.

Колеги, сакам да го презапишам Стварно право, дали со презапишувањето одам директно на испит? Веројатно нема да ми ги бараат вежбите што се прават во текот на наставата? И дали полагање на стварно е условено со претходно положен општ дел на граѓанското право?

дали треба студенти што запишуваат Е-2 семестар да се пријават и на iknow системот?

Гледам дека немам можност да се најавам на lknow системот,дали е ова заради откако ќе го подигнам индексот првпат?!
Автоматски споено мислење:

Гледам дека немам можност да се најавам на lknow системот,дали е ова заради откако ќе го подигнам индексот првпат?!

Учам гимназија, матурант сум... Е сеа прашањево ми е кои предмети да ги одберам на државна матура, освен задолжителниот Македонски Јазик и вториот Англиски... помош ми треба за третиот екстерен и едниот интерен предмет...

Учам гимназија, матурант сум... Е сеа прашањево ми е кои предмети да ги одберам на државна матура, освен задолжителниот Македонски Јазик и вториот Англиски... помош ми треба за третиот екстерен и едниот интерен предмет...

Јас за екстерен ја избрав Филозофија, а за интерен Социологија.

Последно уредено од модератор:
Здраво, утре ќе поднесам молба на факултет за да ми одобрат (се надевам) дополнителен термин за полагање на испит затоа што заради здравствени причини го пропуштив терминот. Исто така ќе ја однесам и лекарската потврда. Ме интересира дали некој претходно имал вакво искуство, дали има шанси да се одобри терминот, колку време би чекала за повратен одговор

Na facebook stranata na praven

Sent from my Samsung Galaxy S9+ using Tapatalk

Која глупост од овие од Правен, една интернет страница не можат квалитетно да одржуваат.

Во мое време барем известувањата за испитите им беа на интернет страницата, сега ниту таа страница не ја одржуваат со информации испитите и сесиите за студентите.
А што ако некој не користи фејсбук? Да, мала е веројатноста за такво нешто но сепак никаде не пишува да мора некој да има фејсбук ако сака да биде информиран за испити и сесии.
Во денешно време е потребно секој да има интернет и компјутер во време на технологија, но никаде не пишува дека треба и профили на фејсбук.

Среќа, јас го завршив факултетот, но се поглупави и поглупави станаа факултетите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom