Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
pa neli ima na niv konektori samo da ustekas?

Искрено не знам најточно што има зашто деновиве треба да ми стигнат, па сакам одма да ги ставам, затоа барам совет каде, колку, како... знам дека има и упатство во нив, па може и сам да си ги средам, зависи колку е комплицирано.

aaa ja mislev si zaglavil. mislam deka ke se snajdes i jas naracav edni pa ke vidam kako ke bide ama znam deka ke se snajdam...aj pusti mi na licna poraka link od kaj si zel bas me interesira da sporedam nesto

не на ПП, дај пуштете линк за набавка тука... да видиме што и како... тука ксенони се продаваат за 4500 до 5000 по фар со се монтажа... што е релативно многу... дајте да видиме што сте нашле вие...

Cekam i jas link tuka moze a ova ja sto naracav ke pocekam da stigne drugata nedela za vo zivo da go vidam dali e kako sto treba

^^ да, старо е над 10 години, сигурно е извозено повеќе, па затоа ваква проденка давам. За поновите се согласувам со тоа што го напиша 6-7/100

**станува збор за комбинирана потрошувачка сепак.

Нема врска старо ново...7 за толедо 1.9 нема теорија. Никаква.

7-8 за 1.9D ? Тоа е многу бе. Треба да имаше ептен тешка нога за 1.9 мотор со толкава потрошувачка или нешто не во ред.

Реално 1.9 моторите трошат од 6-6,5 литри (нормално возење). Ако притискаш ќе кренат 7-7,5 преку сила (силни стартови и сл.)

Ако троши 7-8 по 60 денари 450 денари не ти бегаат во просек. 450/30 = 15 литри плин. 14 нека бидат еве. 2000 бензинец ќе зеам. Нема споредба за одржување со дизел.
Истото од погоре... со 50 литри нафта, со Ескордот тепам 1000 км комбинирано. Два пати Битола-Скопје-Битола (по некои 340 км во релација) + 2 недели возење низ Скопје. Пресметај колку иди потрошувачката и ќе видиш дали е исто исплатливо со дизел или плин, не би требало Толедо 1.9 да има поголема потрошувачка. Прајме муабет за домаќинско возење 100-110 на автопат и нормално низ град.

п.с. згора на тоа, земам нафта по 40 денари за литар :) т.е. еден резервар полнам со 2000 денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom