Ako nekoj ti otpishe dolg, knigovodstveno se vodi deka ti si ostvaril dobivka... tie si otpishaa eden kup dolgovi, neli I, megju drugoto, zatoa naeba tplf...Што прават овие, отпишуваат долгови? Како може Те То да биде компанија со најголем профит во Македонија https://analitika.mk/analitika-100-najdobri/
I sto kje se sluchi od dekemvri do januari-fevruari? Ne razbrav koj kje ne napadne...Релевантен медиум за да се извлече заклучок. На здравје!
Ништо од членство во НАТО во декември
Со одлуката на Кралот Фелипе Шести, во Шпанија на 10 ноември да се одржат предвремени парламентарни избори,...360stepeni.mk
Ќе има драстичен пад на пазарот, не дека некој ќе не нападне, но инвестициски сигурно нема да процветаме. Особено после недобивањето датум во Октомври за ЕУ, одлуката за одложување на Нато, ќе биде капак за преценетите акции на МСЕ, (нлб, алк, рпл)I sto kje se sluchi od dekemvri do januari-fevruari? Ne razbrav koj kje ne napadne...
Формалност е членството во НАТО, треба да ги комплетираат сите парламенти гласањата. Нашите министесва за одбрана и надворешни веќе учествуваат на сите работни состаноци од министерско ниво па надолу.Ќе има драстичен пад на пазарот, не дека некој ќе не нападне, но инвестициски сигурно нема да процветаме. Особено после недобивањето датум во Октомври за ЕУ, одлуката за одложување на Нато, ќе биде капак за преценетите акции на МСЕ, (нлб, алк, рпл)
Не верувам дека ќе има драстичен пад. Дај боже да паднат НЛБ и АЛК за да изнакупувамЌе има драстичен пад на пазарот, не дека некој ќе не нападне, но инвестициски сигурно нема да процветаме. Особено после недобивањето датум во Октомври за ЕУ, одлуката за одложување на Нато, ќе биде капак за преценетите акции на МСЕ, (нлб, алк, рпл)
Ne znam zoshto mislish deka kje ima drasticen pad? Koj kje prodava I zoshto? Ne znam za tebe, eve jas na primer sum skoro all in na mse, I ne prodavam... ili ako neshto prodadam odam na drugo mesto kade sto mislam deka ima pogolem potencijal za rast... vidi go ucestvioto na stranski investitori, postojano pagja, se isprodavaa...Ќе има драстичен пад на пазарот, не дека некој ќе не нападне, но инвестициски сигурно нема да процветаме. Особено после недобивањето датум во Октомври за ЕУ, одлуката за одложување на Нато, ќе биде капак за преценетите акции на МСЕ, (нлб, алк, рпл)
Ќе спласне сега ако конечно продолжи Талир или можеби Базни Станици (случаи кои што директно ќе влијаат на берзата)Нато можеби е формалност, но најавите за Рекет 1-6 мене ми личат на увертира за подолготрајно одложување на членството. Предвремените избори кои би произлегле од таква внатре политичка уцена, ќе сменат се - вмро сигурно ќе најде ,,соодветна ,, причина за долго одолговлекување. Ентузијазмот за раст на МСЕ затоа мислам дека ќе спласне набрзо.
Со должна почит кон тебе иако не те знам. Пред 10 дена се мислеше каде за прв пат да вложиш пари во берза и сега одма дојде до заклучок дека цела берза ќе има драстичен пад. Ако немаш „јајца“ за вложување во моментов, барем не шири паника. Дека акциите се преценети е точно, фактот дека нема кој да продава за нагло да руши цени е точен (претежно акционери се големите газди и членовите на управата, фондовите и други компании на МСЕ)Нато можеби е формалност, но најавите за Рекет 1-6 мене ми личат на увертира за подолготрајно одложување на членството. Предвремените избори кои би произлегле од таква внатре политичка уцена, ќе сменат се - вмро сигурно ќе најде ,,соодветна ,, причина за долго одолговлекување. Ентузијазмот за раст на МСЕ затоа мислам дека ќе спласне набрзо.