Да прашам, дали знае некој што би можело да биде проблемот... кога притискам кочница се појавува на екранот Stop! Öldruck motor ?
дотури глицерин во резервоарчето и би требало да прекине... ако не, тогаш плочките ти се потрошени... нема трето...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да прашам, дали знае некој што би можело да биде проблемот... кога притискам кочница се појавува на екранот Stop! Öldruck motor ?
ZENON ко фирма мислам повеќе не постојат, откако Skoda е превземена од Porsche.ИТНО --- Некој да ми каже каде точно е ЗЕНОН на Шкода сервисот сум заборавил а итно ми треба...
ZENON ко фирма мислам повеќе не постојат, откако Skoda е превземена од Porsche.
Како и да е, можда е Зенон тоа што е на излезот од Скопје, кога одиш накај Велес (иако е продажен салон според мене ама вреди да прашаш).
Ова чисто инфоративно ме интересира:
гледам на mobile.de Mercedes GL 450 цо 50 000 км од Америка го носат до некој град во Германија и кошта околу 26000 евра.
Е сега фрката е што е правен за амерички пазар па ме интересираше што се би требало да се смени за да може кај нас да пројде хомологација, и одприлика која би била цената на таа конверзија и кој би ја правел (претпоставувам Мак Ауто Стар), или да почекам и да го регистрирам кога ќе го донесат законот со кој ќе може амерички коли да се регистрираат кај нас?
Дали би било ок да му убацам плин пошто гледам Landi Renzo имаат и за V8 плински уреди?
Последно колку би ми биле трошоци до регистрација одприлика (околу 10 000e?)?
Фала
Не ти е поисплатливо да го купиш од Германија/Франција/Белгија/Холандија или некоја трета? Гарант за 26 к ќе најдиш нешто солидно, да немора да биди амер... имаш ебанажа со тие работи, жмигавците не одговараат, браниците треба да се променат, таблата треба да се промени... јас не би одел со таква опција од проста причина шо ќе те убијат од топкање поради недореченоста на нашите брилијантн закони (читај кој како сака си ги толкува па ќе те убијат од онадење смени ова, промени она, напрај вака, море пу пу пу неважи то ај сега одново) и би се думал за она првото.Ова чисто инфоративно ме интересира:
гледам на mobile.de Mercedes GL 450 цо 50 000 км од Америка го носат до некој град во Германија и кошта околу 26000 евра.
Е сега фрката е што е правен за амерички пазар па ме интересираше што се би требало да се смени за да може кај нас да пројде хомологација, и одприлика која би била цената на таа конверзија и кој би ја правел (претпоставувам Мак Ауто Стар), или да почекам и да го регистрирам кога ќе го донесат законот со кој ќе може амерички коли да се регистрираат кај нас?
Дали би било ок да му убацам плин пошто гледам Landi Renzo имаат и за V8 плински уреди?
Последно колку би ми биле трошоци до регистрација одприлика (околу 10 000e?)?
Фала
Колку е половен компресор за клима за опел корса ама исправен компресор ?
зависи пак која изведба е, ама би требало за 7 до 15 секунди да отпочне со ладен воздух... а за да ја излади колата е тоа, зависи колку е топло, колку е колата од внатре загреана и секако, која боја ти е колата...
инаку, полнење на фреон ти е од 1500 до 3000 денари, компресор ти е околу 200-250 евра и вентили не се мењаат на опеловите компресори...
ова се цени од мој пријател. јас работам со клими, ама не и со авто клими, т.е. не работам повеќе со авто клими... немам време а ни нерви за тоа...