Јас бев тој период кога беа тие експлозиите, наводно се работеше за некоја препирка со полицијата и некои банди, обично беа палени полициски возила.
Е сега сакаш да ти извадам статистика колку запалени коли имаше од 2017 навака во Битола само ?
Околу климата, јас цело лето лани го поминав во Шведска и можам да ти тврдам дека цело лето беше пекол жешко, цело лето на плажа го поминав, навечер да, свежичко беше и баш пријатно, изменета е климата и таму.
Имам престојувано и во зима и во сите годишни времиња, зимите се помеки од кај нас ( настрана на север) нема снег, температурата ретко паѓа под 0, е сега проблем е ветерот таму, дува крева ветер на зима и на есен, в коски шиба али ако се земи севкупно не е така страшно како шо си мислат сите.
Кај нас да не е подобро случајно летото над 45 температура денски а навечер 30, да не можи да диши човек, или пак зимите кога ќе фатат снегојте до колена, па кишкајци по улици, и магла од загаден воздух да не можиш очи да отвориш.
Седете не играјте играчки.
Автоматски споено мислење:
Данска да емигрираш шансите се многу мали, така да затоа никој не ја спомнува
Neznam kolku koli ima zapaleno vo BT nit me interesira da ti kazam pravo, jas idam spored statistikata vo statijata sto ti ja prilozi, ona sto go ima na net, ona sto e oficijalno i normalno ona sto jas sum videl i doziveal. Fakt e deka ima premnogu kriminal za grad od 300 000 i smesno e sto za grad 3 pati pomal od stockholm ima nekolku kratno poveke kriminal. Tuka nesto ne e vo red, i treba svedite da si go sredat toa, ko sto kaj nas na primer treba da se sredat problemite vo zapadna mkd kade isto ima disproporcijalno poveke kriminal od sto treba.
Jas ziveam vo Melburn, ovde imame i polaren, antarticki veter, taka da znam mnogu ubavo kako e koga veter duva u koski, i mozam da kazam deka malmo e beter. Vo sred leto (juli) da ti e ladno da setas navecer e luda rabota. Sekoj e razlicen, ima luge sto ne im smeta ladno, naprotiv sakaat ladna klima. Jas sakam topla, tropska duri i ekvatorska klima, toa sto tebe ti smeta 45 stepeni ne znaci deka mene mi e problem, i obratno, toa so mene ne mi godi svdska ne znaci tebe ili na nekoj drug nema da mu godi.