D
Deleted member 95595
Гостин
Koga ke kazes neizoliran prostor, mislis na obichna cigla samo, ili obichna fasada bez stiropor?23000den najmnogu.
Koga ke kazes neizoliran prostor, mislis na obichna cigla samo, ili obichna fasada bez stiropor?23000den najmnogu.
Obicna fasada bez stiropor.Koga ke kazes neizoliran prostor, mislis na obichna cigla samo, ili obichna fasada bez stiropor?
Ako mozes dodadi uste nekoj denar i zemi ja ovaa klima23000den najmnogu.
уште е само најава...Дечки а што бидна со субвенционирање на клими од државата за Скопје Тетово и Битола?
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Три климатски зони: три различни однесувања во секоја зона. Во третата зона (ладната) ќе има потреба од 2kw бекап.PdesignH 3.2.....i Bekap Heater Nula, Kompir, Zero. Никогаш не сум те прашал, но еве сега нешто ми боде очи : Велиш поддршка 0 ( зеро, како што викаш ) но редно е и да објасниш што значи ова 2.0 KW до тоа твое 0 (зеро). Да не замижуваш свесно пред нешто ??? Ако се трудиш да бидеш објективен, биди до крај без малверзации и користење само на она што ти одговара. Ајде те молам објасни што значи остатокот од дадениот податок кој ти си го сликал?
PdesignH ima vkupno 3 zaradi 3te klimatski zoni na koja e podelena EU i toj Pdesignh vrzan e za odredena krajna temperatura za greenje prema zonata a koja se belezi so TdesignH.cekaj sega vaka.... Ako e nekoja klima so pDesign 2,5kw na -7 so 0 back-up heating, ova znachi deka klimata ke isporacha 2,5kw na - 7?
Битно во ред е кога ти го користиш за “бекап и тестирање“. Не е во ред кога друг користиМене ми е жал за тебе што они истоварале дрва. За нив ми е гајле.
И за мене ми е највеќе гајле, што истоварија 80м3 во околина.
Brat, ovde izbor nema, normalno deka Mideata ke ja zemis. Klima so Eurovent, so mnogu pozitivni iskustva od korisnici.Разгледав низ град и изборот ми е помеѓу овие клими (како што ми нудеа продавачите
Што мислите, или имате некој друг предлог ?
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Немам дрва. Имам електричен котел за бекап. Имав и нафтен ама го продадов пред 6 години зошто немаше логика.Битно во ред е кога ти го користиш за “бекап и тестирање“. Не е во ред кога друг користи
Parno si e parno zaebi ti fenovite nad glava. Ke si zemes edna tp sega ili koga ke poeftinat malku i povtorno ke si go aktiviras parnoto. Topli vecinja, topla voda, toplo sekade itn..Raat.Немам дрва. Имам електричен котел за бекап. Имав и нафтен ама го продадов пред 6 години зошто немаше логика.
А тој "мој бекап" и да е на дрва ќе потрошам многу културни 1м3, а не 20м3.
Или пак за што викам да не купуваат ел котел? Ах да можам да си ги вратам парите од парното... Да ме советувал мене тогаш некој како сега јас што советувам!!! Ама немаше тогаш. За 7000еур ќе ја инвертирав цела куќа!
Mamenjeto e sto ja reklamiraat kako 3.8kw@GT1 Еве што има во моево PRODUCT FICHE како што викаат к-15 Нема мамење
Прегледај го приврзокот 217468 Прегледај го приврзокот 217467
Taa pumpa na Slovencite prvo ne ni bese Inverter so eden slab kontroler i mislam samo greenje mod imase. Nesto u klasa na Meeting pumpite.Ima ima. Lani ovde postirav link kako slovenci 100tina dusi zaedno napravija naracka i uvoz za toplotni pumpi po 800e i site bea ekstra zadivolni. Za edna ne se isplaka prevozot, a od 50tina komada natamu ima itekako matematika.