Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Посекако тоа треба да го направиш за да го смениш механизмот... а дали ќе го поправиш стариот или ќе ставиш пак стар, исто ти се фаќа. Половен е половен. А битното кај тебе е што сајлата е скината. Како што кажа колегата погоре, принципот е доста едноставен. Само ти треба сајла од кочница за точак (50 денари) и 1 сат време за да ја замениш на механизмот.
Море не ке да е само од точак сајла може да има со специфично топче кај мене има еден сервис на Тахо за евтини пари ги сервисираат а имаат и многу резервни делови за сите коли за механизми на врата така да ако и нешто друго е дефект ке му го направат тип топ ( Корун татко ти сигурно го знае сервисот )

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Море не ке да е само од точак сајла може да има со специфично топче кај мене има еден сервис на Тахо за евтини пари ги сервисираат а имаат и многу резервни делови за сите коли за механизми на врата така да ако и нешто друго е дефект ке му го направат тип топ ( Корун татко ти сигурно го знае сервисот )
Колку такви специфични топчиња сум направил.... :) особено на моторот на сајлата за кунплуг. Земаш еден штекер или прекидач (стар) од зади го кршиш делот каде што се штрафи жицата. Добро ако го стегниш на сајлата, исто како специфично топче е. Ако ти треба специфична големина, тогаш откако ќе го стегниш, го лиеш со калај (лемилица или комшија лимар, сеедно) па потоа го обликуваш со стружење на брусалица или турпија. И вози мишко, сајла за моторот беше 3500 денари, модификацијата ме чинеше 250 денари сајла сосе кошулица + пиво за комшијата лимарот што го залепи 'специфичното' топче на долната страна :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Луѓе, сакам да земам нова кола до 8.000 евра. Што вие мислите која марка и кој модела до го одберам?
Ги гледав Chevrolet-иве вака за око се привлечни, новиот Spark е убав, а и Aveo-то не е лошо, краткото и седанот, башка поскапи се од Spark-от за околу 500 евра. Ги гледав на koli.com.mk .
Што би ме советувале вие?
Фуат Пунто Класик 7200 Е

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Колку такви специфични топчиња сум направил.... :) особено на моторот на сајлата за кунплуг. Земаш еден штекер или прекидач (стар) од зади го кршиш делот каде што се штрафи жицата. Добро ако го стегниш на сајлата, исто како специфично топче е. Ако ти треба специфична големина, тогаш откако ќе го стегниш, го лиеш со калај (лемилица или комшија лимар, сеедно) па потоа го обликуваш со стружење на брусалица или турпија. И вози мишко, сајла за моторот беше 3500 денари, модификацијата ме чинеше 250 денари сајла сосе кошулица + пиво за комшијата лимарот што го залепи 'специфичното' топче на долната страна :)
Ама овие стварно за евтини пари ги прават сајлите повеќе од 200 ден не ми наплатиле така да не се исплати да ја правиш сам. Башка и пивото ти ке си го испиеш нема на комшијата да го даваш :pos2:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ама овие стварно за евтини пари ги прават сајлите повеќе од 200 ден не ми наплатиле така да не се исплати да ја правиш сам. Башка и пивото ти ке си го испиеш нема на комшијата да го даваш :pos2:
Викаш механизмот да им го однесам во сервисот на Тахо?

Член од
15 јуни 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
DECKI,
Imam BMW 320D, me interesira za masloto vo motorot dali da go menjam na 10000 km ili na 40000 km kako sto pivusa na prospektot.Masloto e 5 - 30w Longlife (mi rece takvo da kupam:toe:)

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
заеби тоа што пишува, проверувај го маслото кога ке осетиш дека е за менување мени го

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Едно интересно прашање....
Летово планирам да ја посетам сестра ми во Барселона, е сега, планирам да отидам со мое возило до таму, 2500км.
Имам Опел Корса 1.0, количето е релативно споро, слабо ауто да речам.
Колку би било паметно да се осудам да тргнам на толкав пат со таква кола?
Има некој искуство некакво или совет?

Член од
12 октомври 2009
Мислења
23
Поени од реакции
3
Едно интересно прашање....
Летово планирам да ја посетам сестра ми во Барселона, е сега, планирам да отидам со мое возило до таму, 2500км.
Имам Опел Корса 1.0, количето е релативно споро, слабо ауто да речам.
Колку би било паметно да се осудам да тргнам на толкав пат со таква кола?
Има некој искуство некакво или совет?
ako e se vo red so kolata moze bes problem da trgnes samo pred poaganje obavezno poseti si nekoj dobar avto servis i kazi im deka planiras da pomines pogolem broj na km. odednas , tie znaat sto se treba da se proveri na kolata i ako ti dadat zeleno svetlo togas moze

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Младински, како што ти рече и колегата Нитро, обавезна проверка пред поаѓање...
Другото е се ОК, колата ќе оди и ќе те врати, можеби и поспоро, но ќе заврши работа, а и препорачувам возење според правилата кои владеат во соодветната држава за да избегнеш заебанции со полиција. За таква вожња, колата ти е супер.
И, секако, ќе остане прекрасно сеќавање на едно патување.
Обавезно:
Ако не е на твое име колата мораш да имаш полномошно, задолжителниот зелен картон, патничко осигурување (чисто за не-дај-Боже) и меѓународна возачка дозвола за секој случај!

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Дечки кој може да биде проблемот со климава? Не ми лади некако :jaj: . Сум слушал дека се врши некоја преверка, а јас досега во колава од страна на клима немам ништо чепкано и сменето:nesum:. Ваљда треба да се смени нешто.Ако некој знае нека каже да знам од прилика колку би ме коштало сето тоа. Инаку се работи за обична клима.Фала однапред:salut:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Дечки кој може да биде проблемот со климава? Не ми лади некако :jaj: . Сум слушал дека се врши некоја преверка, а јас досега во колава од страна на клима немам ништо чепкано и сменето:nesum:. Ваљда треба да се смени нешто.Ако некој знае нека каже да знам од прилика колку би ме коштало сето тоа. Инаку се работи за обична клима.Фала однапред:salut:
Најверојатно ти е отиден фреонот сервис за клима јас што го знам е Diavia после ПТТ школото првата кривина лево па идеш десно и на 20 метри од лева страна се наоѓа сервисот.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Хммм...а си сменил ли некогаш филтер на климата?

Kajgana Shop

На врв Bottom