Башка сексуалните раб во РМ ме барат легализсција тули декриминилизсција по моделот на Нов Зеланд бидејки легализавијата во секој случај е пак на штета на сексуалните работници. А лога правиме закон за одредена целнс група неможеме да прсвиме без да ги видиме потребите на истата, така с.р. Се имат изјаснето дека сакат декриминилизација, и дека без нив неприфајкат формирање на законот, и засега во формирање на законот учествува и самата заедница. Но главното е тоа што не барат легализиација туку декриминилизацијаКои се аргументите од правен аспект проституцијата сеуште да се смета за казнива со закон? Моралниот аспект не е причина, бидејќи во тој случај и хомосексуалноста би се сметала за незаконска.
Луѓето што се бават со проституција не присилуваат никого на ништо, не прават штета, не повредуваат никого и не се измамници. Нудат задоволство и за тоа наплаќаат. Кои се законските и правните основи за нејзино категоризирање како нелегална?
Автоматски споено мислење:
Дефинитивно и јас сум за дс биде законски регулирана работа со што така би биле заштитени и с.р и климентитеБлагодарам за поправката. Поентата е зошто да биде во конфликт со законот, не гледам ниедна логичка ниту правна основа за тоа.