од час чини 40-50 денари, така нешто. Час до два можеш да се задржиш на отворен паркинг. Потоа треба да ја преместуваш на друг оти кружат овие со белешкитеФала многу. Околу два часа би требало да се задржувам.

Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
од час чини 40-50 денари, така нешто. Час до два можеш да се задржиш на отворен паркинг. Потоа треба да ја преместуваш на друг оти кружат овие со белешкитеФала многу. Околу два часа би требало да се задржувам.
Кој батхртизам е првиов пост, па провинцијалецот кога се прошетал до тафталиџе на дупка му личело, леле леле. Некои провинцијалци се бетер од скопјаниве, ќе дојде од некаде кај што куче не лае и ќе ти мрчи што си од Ѓорче или било кое место што не му е центар или аеродром.
стварно воведниот пост е премногу навидум стилски дотеран, нереален, веројатно измислен да се има некој муабет. Ако авторот ова навистина го мислел...![]()
во право си, овие што доаѓаат од другите градови, доста од нив се со предрасуди и комплекси. Впрочем, прочитај го првиот пост, полн со гнев и омраза кон идните соседи и пријатели уште пред трајно да се насели во градот во кој намислил да живее. Снобови, шупи, дупки населби и којекакви глупости. Ене му ги Чаир и Бутел за пристојно живеење ама тие се транзит, богу иза леџа (2-7 км од центаротSpored mene intelektualec ne pravi podelbi na provincija i glaven grad samo licnosti so kompleksi koi ne se prosetani mislat deka se nesto mnogu privilegirani sto ziveat vo Skopje a Skopje nikakvo, sivo, zagadeno, lugjeto uglavnom nakurceni i paranoicni uvek spremni za fight a i realno ne nudi ne znam kakvi moznosti kako za glaven grad.
Ima i od dvete strani iskompleksirani, malku mi e glupava podelbata sto se pravi, barem ja licno nikogas nemam nikomu receno deka e provincijalec ili pak da imam poinakov odnos samo zatoa sto taa licnost ne e od Skopje.во право си, овие што доаѓаат од другите градови, доста од нив се со предрасуди и комплекси. Впрочем, прочитај го првиот пост, полн со гнев и омраза кон идните соседи и пријатели уште пред трајно да се насели во градот во кој намислил да живее. Снобови, шупи, дупки населби и којекакви глупости. Ене му ги Чаир и Бутел за пристојно живеење ама тие се транзит, богу иза леџа (2-7 км од центарот), таму не ојт.
Тој став ми е познат. И кога случајно ќе паднеме на таа тема, во очи ги прашувам реално и искрено што сум ти сторил така да се чувствуваш и така да мислиш за скопјани, ...останува без текст. Али после некое време пак истото го вергла. Епа јбг, Скопје не е лекувалиште.
те молам посочи ми ја реалноста од првиот пост, која важи исклучиво за Скопје.A okolu kritikite za Skopje ne gledam kade e problemot ako se posoci realnosta, ako nekoj resi da zivee vo Skopje ne znaci deka treba med i mleko od usta da mu tece za gradot.
Ima mnogu opcii zosto bi dosol na primer saka da studira na UKIM, mozebi ima devojka/decko ovde ne e ni bitno zosto, toa se splet na okolnosti i ima apsolutno pravo da kritikuva realno glupo e da ne se kritikuva Skopje kade sto ima mnogu propusti.ај те молам посочи ми ја реалноста од првиот пост, која важи исклучиво за Скопје, може?
Јас можам да ги критикувам сите градови ама ако сум отишол негде да живеам, ќе се прилагодам на условите, начинот на живот, дијалект, соседи... нареди понатаму по желба, не ко печурка да се чудам.
За искомплексираност од двете страни не знам што да кажам. Од каде тоа ние сме искомплексирани? Поделби и завист има меѓу многу градови па и градови и села, најизразена е према скопјани, а не знам зашто кога доаѓа да живее кај нас, не ние кај него. Ние го јадеме теретот па сеуште релативно сме пристојни во однос на проблемите кои ги имаме од една таква масовна миграција.
По чему ја (било кој од овде) да се жртвувам за некој кој утре ќе ме нарече -се она од првиот пост- кој живее во -се она од првиот пост-.
Истото можам да го напишам за скоро секој град каде живеете. Луѓе да плукаат по Скопје и скопјани само затоа што не можат да се прилагодат на градот и неговиот пулс, е веќе случај. Ако некој реди (и навистина го мисли тоа) вакви навреди кои немаат ни р од реалност, глупо е да кажеш дека скопјани се искомплексирани.Prviot post sega go procitav i se soglasuvam so napisanoto.
.
перцепцијата ви е однапред всадена. Реков, уште и сме прилично културни и воздржани и покрај проблемите од ваква ненормална миграција, проблеми на секое поле.Mozebi individualna e percepcijata ali ete jas so mojot kriticki stav taka go gledam.
за дојденци. За скопјани може да прочиташ во колумните на Д Коцевски.Skopje so eden zbor toa e melanholija kako
Истото можам да го напишам за скоро секој град каде живеете. Луѓе да плукаат по Скопје и скопјани само затоа што не можат да се прилагодат на градот и неговиот пулс, е веќе случај за професионална обзервација. Ако некој реди (и навистина го мисли тоа) вакви навреди кои немаат ни р од реалност, глупо е да кажеш дека скопјани се искомплексирани.
перцепцијата ви е однапред всадена. Реков, уште и сме прилично културни и воздржани и покрај проблемите од ваква ненормална миграција, проблеми на секое поле.
за дојденци. За скопјани може да прочиташ во колумните на Д Коцевски.
Едноставно е, Скопје не е лекувалиште ниту психијатриска клиника. Скопје е Скопје, наш град, мој град. На крај краева, кому не му се свиѓа дупкава, може слободно да не прескокне. Ете, има свет каде ќе се осеќа далеку боље него во дупкава.