Ova so broj na prodadeni edinici e preterano izvadeno od kontekst. Vekje tri zgradi vo Ohrid gi vidov opremeni so klimi ushte pri izgradba, i site bea Gree klimi. Kolkava prodazba e toa ostvarena na samo 3 objekti? Da ne pravime muabet koga bev vo Skopje posledno pred dve nedeli i koga vlegov ushte vo Gjorche pa se do Aerodrom (do kade shro mi beshe celta) na sekoja edna zgrada osven Vivax i Gree ne vidov skoro nishto drugo. I interesno neshto, kako se dvizish od Gjorche pa nakaj Aerodrom od se Vivax, poleka se preliva vo Gree i vekje vo Aerodrom kaj shto se vekje i novi gradbi, se e Gree. Gree do Gree. Vamu blizu 8mi Septemvri bolnicava edna ili dve ogromni zgradi ushte vo gradba bea opremeni so Gree klimi. Poentata mi e, ova kreva na prodazba po beoj na edinici, kreva i toa neverovatno mnogu AMA vo nitu eden moment toa ne znachi deka Vivax i Gree se broj 1 brend samo radi toa shto prodavaat golemi kolichini, ednostavno toa ne odi taka. Gree i Vivax prodavaat klimi zatoa shto se budzet klimi, dostapni za nash dzeb, 85% od lugjeto nemaat pojma od klimi i vistina, za niv dali e Mitsubishi ili Vivax e sosema isto. Zatoa ednash gi prashav tuka na prodvachive od Gree da kazat kolkava razlika ima po broj na prodadeni edinici megju niv i Vivax, bash me interesira. Ne veruvam deka ke e golema, ama sum siguren deka na prvo mesto ke se Gree, a odma posle niv Vivax, ama toa ni ppd razno ne znachi deka Vivax se podobro od Daikin, Mirsubishi i Toshiba. Broj na prodadeni edinici e edno, kvalitet e drugo.