Na site klima uredi koi ne se od EU se plaka ista carinska stapka.
Mutanti stanaa "japankive", Gree si e originalen brend, a drugive sto gi spomna se nalepnici, GOLEMA razlika.
Дечко дај научи се да гуглаш како што треба. Аман! Мачно е веќе!
Царинските стапки и тарифи се усогласени со Европска Унија и овдека е пресликано тоа што е таму.
И нормално дека "Gree si e originalen brend" !
Затоа сте ти и Strelec наместени на оваа тема. За Gree, фирмата која само што не завладеала во светот, да биде оригинален бренд. Фирма формираана 1989 а под името Gree 1991.
Толку од традицијата.
Тоа што Panasonic и екипа се приморани да се борат со нелојалната конкуренција од Кина не значи дека не треба да се купуваат јапонски клими...кои вртат кругови околу кинеските.
Имале подобри COP-ови! Па што кога добиваш тиња производ со крејзи логикана дефрост, со алуминиумски изменувачи, надвоешни единици кои рѓосуваат после 4-5 години, расипани сервисни портови од кои „шикља“ фреон на сите страни, распаднати пластики и слични бедотии.
Јас сум корисник и на кинески и на јапонски клими и многу добро знам што можат и што не можат едните и другите. Имам Mitsubishi клими кои се од 1993, сто пати преместувани и малтретирани од работа и не ми кажуј што е кинеско и што е јапонски аман. И дај веќе еднаш скинете се с к*. со таа препотентна демагогија “џабе плаќате за јапонски“
Ајде осмелете се да ги покажете сервисните билтени кои ги добивате од кина (ако воопшто добивате)
Нормално дека немате смелост за такво нешто.
Кинескаа клима доживеала ревизија како јапонска и тоа да е објавено? Не бидете смешни!
Не ги мразам Gree. Имаат супер модели, имаат и згодни цаки ама стварно веќе е дегутантно да се меле само за Gree како единствено, спасоносни и интелигентно решение за било кој проблем со загревање и ладење.
Да има народов наш пари нема ни да се сврти по тие шпоретите. Flegma ви велит!