Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Prasajte go @Strelecздраво едно прашање за корисници кои веќе имаат U Crown модели , дали некој успеал да го контектира WI FI то ? Едни пријатели пробуваа повеќе пати ама неуспешно
Za gorenavedeniot prostor dali ke vrsi rabota edna od ovie dve klimiЗа отворен простор како Г , дневна плус кујна околу 32 м2, со добра изолација, што модел препорачувате?
... имам изолација со 8 цм стиропор, пластична боја, дрвени прозорци словенски со добар дихтунг, и алуминиумски ролетни, куќа е, на втори спрат, првиот спрат се грее, има и трет спрат кој што не е се грее. Странично, од север, се граничи со друга соба, која што се грее само ноќе, а од јужна страна му е балконот (сонцето го фаќа предпладне)
Prvata e na golem popust ..ima mn.golema razlika vo cenata ako tie za greejne od gree baraj model sto e lclh ili viola,hansolZa gorenavedeniot prostor dali ke vrsi rabota edna od ovie dve klimi
T.S.T Lomo CH 18ADE4d
Haier Tundra Green AS50TDDHRA-CL/1U50MEEFRA
Edniot e so R410 drugiot so R32
За жал овде се преценети сите клими, особено Mitsu Daikin и Fujitsu. За 50 карти и тоа како добра клима би можел да набавиш во соседството (Срб. Буг. Гр.)... овде за жал не од споменатите јапонски брендови. Ако имаш добра изолација (а имаш) можеби треба да размислуваш за Toshiba Suzumi Ras 13 (ја имаат неколкумина на форумот ).... или според мене подобар избор би била PAnasonic Etherea https://tehnomarket.com.mk/product/740476/panasonic-cscu-z12skew-m 3.000 над твојот буџет.... или TKE (кој во моментот го немаат)Здраво, одмна немам пишано/прашано нешто во форумов.
Се работи за 28м2 соба, во куќа прв спрат. Изолација 10см стиропор и столарија Veka на цела куќа наместено летово. Горниот спрат не се грее ама е добро изолиран. Собата што ќе се грее е на југо-исток, подрачје Прилеп. Ми треба клима за греење, искрено со месеци не сум ги следел/разгледувал новите модели, а и еуровентот од кога ја сменаа страната ми е многу досаден и нервозен за пребарување. Поискусниве и поупатениве да препорачаат нешто од Даикин, Митсу, или Фуџитсу. До 50.000денари.
во ред е готово поззPrasajte go @Strelec
Затоа што се плаќа 10% повеќе царина за јапонски клими па луѓето овдека се приморани да купуваат мутанти како Грее, Вивакс, Макс, Купер Хантери..За жал овде се преценети сите клими, особено Mitsu Daikin и Fujitsu.
Na site klima uredi koi ne se od EU se plaka ista carinska stapka.Затоа што се плаќа 10% повеќе царина за јапонски клими па луѓето овдека се приморани да купуваат мутанти како Грее, Вивакс, Макс, Купер Хантери..
Потоа на овие 10% стави ДДВ, шпедиција, транспортни трошоци... + да се отпечатат упатства на македонски + гаранции..
Демек закон да се поштуе..
Овие другиве со едно упатство ќе протнат за 100 модели. Пишува јонизатор а внатре нема ни Ј од јонизатор, слика од друго далечинско..
Aliexpress ситуација.
Ova na vremeto, sega proizveduvaat se vo Kina...... navodno.![]()
Energija - TOSHIBA - успешна приказна На почетоците на индустрилизацијата во претходниот век и Јапонија почнуваше да фаќа чекор со светот па така во 1939 година, две мали компании една за производство на електрични светилки (Tokyo Electric Company)
TOSHIBA - успешна приказна На почетоците на индустрилизацијата во претходниот век и Јапонија почнуваше да фаќа чекор со светот па така во 1939 година, две мали компании една за производство на...www.facebook.com
Еве ви добро четиво за тоа колку кинезот е оригинален брент и кој уствари ги воведува иновациите и развива технологии
Прегледај го приврзокот 216540
Ова за да трепка
Ova na vremeto, sega proizveduvaat se vo Kina...... navodno.
Дечко дај научи се да гуглаш како што треба. Аман! Мачно е веќе!Na site klima uredi koi ne se od EU se plaka ista carinska stapka.
Mutanti stanaa "japankive", Gree si e originalen brend, a drugive sto gi spomna se nalepnici, GOLEMA razlika.
Како знаеш дека се гласало со манипулации? Им купувале брашно на гласачите? Агитирале од куќа во куќа со пенкала и маички? Увезувале гласачи од Мексико? Дај елаборирај, жити се.
Izgleda bajagi treba da guglas, EU carinskite tarifi se usoglaseni, CARINSKITE STAPKI NE SE.....ne mesaj babi I zabi.Дечко дај научи се да гуглаш како што треба. Аман! Мачно е веќе!
Царинските стапки и тарифи се усогласени со Европска Унија и овдека е пресликано тоа што е таму.
И нормално дека "Gree si e originalen brend" !
Затоа сте ти и Strelec наместени на оваа тема. За Gree, фирмата која само што не завладеала во светот, да биде оригинален бренд. Фирма формираана 1989 а под името Gree 1991.
Толку од традицијата.
Тоа што Panasonic и екипа се приморани да се борат со нелојалната конкуренција од Кина не значи дека не треба да се купуваат јапонски клими...кои вртат кругови околу кинеските.
Имале подобри COP-ови! Па што кога добиваш тиња производ со крејзи логикана дефрост, со алуминиумски изменувачи, надвоешни единици кои рѓосуваат после 4-5 години, расипани сервисни портови од кои „шикља“ фреон на сите страни, распаднати пластики и слични бедотии.
Јас сум корисник и на кинески и на јапонски клими и многу добро знам што можат и што не можат едните и другите. Имам Mitsubishi клими кои се од 1993, сто пати преместувани и малтретирани од работа и не ми кажуј што е кинеско и што е јапонски аман. И дај веќе еднаш скинете се с к*. со таа препотентна демагогија “џабе плаќате за јапонски“
Ајде осмелете се да ги покажете сервисните билтени кои ги добивате од кина (ако воопшто добивате)
Нормално дека немате смелост за такво нешто.
Кинескаа клима доживеала ревизија како јапонска и тоа да е објавено? Не бидете смешни!
Не ги мразам Gree. Имаат супер модели, имаат и згодни цаки ама стварно веќе е дегутантно да се меле само за Gree како единствено, спасоносни и интелигентно решение за било кој проблем со загревање и ладење.
Да има народов наш пари нема ни да се сврти по тие шпоретите. Flegma ви велит!