Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
@Armin06: I nie bevme vo takva dilema pomegu taa klasa na koli odpirlika(zemav A4 pred 5 dena) i ja da sum na tvoe mesto bi go zemal akordot nekako ima polut izgled i posportski a i mislam deka benzinskite motori na honda se edni od najdobrite taka da moj sovet e hondata.

С

Спенсер

Гостин
Некој ако има искуство од овој автомобил да ми каже нешто за него, недостатоци, мани, предности што и да е, а да е важно за него... Се работи за моделот 1.4 , 80кс, 16000 евра
марче, на сликата си стајл Голф ГТИ...тој е над 200 кС мислам и е многу скап...ако збориш за обичен Голф 6 1.4 80 кС е друга работа...ако си спортски човек,сакаш малце повеќе трки со овој 1.4 80кС не ке можеш...малце му се 80кС...а ако го возиш онака елегантно и убаво добар е...а ако си за трки земај ГТИ...:vozbud:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
марче, на сликата си стајл Голф ГТИ...тој е над 200 кС мислам и е многу скап...ако збориш за обичен Голф 6 1.4 80 кС е друга работа...ако си спортски човек,сакаш малце повеќе трки со овој 1.4 80кС не ке можеш...малце му се 80кС...а ако го возиш онака елегантно и убаво добар е...а ако си за трки земај ГТИ...:vozbud:
Не, за трки хаха, сакав да знам дали има некои недостатоци или мани бидејќи е доста нов и го немаат многу луѓе па да прашам некој од искуство каков е, инаку кажав за моделот од 16000.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
моторот е ист од 5ката,платформата иста...

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Кајганџии, дај бе кажете каков е тој мотор Isuzu шо толку го потенцираат кај Опелот, да не е нешто посебен тој мотор, ја не се разбирам ногу, а баш интересира и ме боде у очи!
Екстра мотор, проверено, имам Опел Астра 1.7 ТДС, значи потрошња ептен мала, квалитетен мотор до даска, има 310.000 пројдено, и многу убаво иде, единствен проблем кај опеливе е или можеби кај исузу моторите е тоа со алтернаторот, се натопува и сере...

TurboCharger

КарамбатА
Член од
17 јули 2009
Мислења
398
Поени од реакции
14
Ако знае некој да ми каже кај да најдам сенка за шофершајбна, за Ивеко ТурбоСтар 190.36

С

Спенсер

Гостин
Ако знае некој да ми каже кај да најдам сенка за шофершајбна, за Ивеко ТурбоСтар 190.36
кај нас тешко ова... ако иде до италија камионот, на секој метар има сервис за ивеко...таму гарант ке има:vozbud: ке прашам па ке ти кажам за каде у Мк има такви..

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
размисли вака, кога може ваков мотор со слични перформанси да се вградува во Шкода октавија, Голф 4, 5, 6 значи дека моторот не е лош, особено за градска вожња. Е сега + предност е што не си тркач, мада и не е дотолку лош за да во даден ситуација неможе да те извлече. Сепак правиме муабет за 80 кс. Башка имаш неколку предности како поевтина регистрација, поевтино се продава и тн.
Работата е што татко ми има Лада Рива, моторот има 1500 кубика, 55kW и ептен се жали за моќноста на моторот. Вика дека се мачи колата накај Соње кога одиме во викендицата на еден пријател. Не знам дали воопшто може да се споредува тој мотор и овој, но гледам според моќноста, тука негде се. Не знам што да му одговорам кога се мисли дали моторот е ок, особено што фордот тежи 300 кила повеќе од ладата.
Ништо... тест возење ако даваат Ми-Да да закажеме, па дилемите да се решат. :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Работата е што татко ми има Лада Рива, моторот има 1500 кубика, 55kW и ептен се жали за моќноста на моторот. Вика дека се мачи колата накај Соње кога одиме во викендицата на еден пријател. Не знам дали воопшто може да се споредува тој мотор и овој, но гледам според моќноста, тука негде се. Не знам што да му одговорам кога се мисли дали моторот е ок, особено што фордот тежи 300 кила повеќе од ладата.
Ништо... тест возење ако даваат Ми-Да да закажеме, па дилемите да се решат. :)
остај ти ладата... не е се до јачината на моторот. Исто така доста битен елемент е преносот и аеродинамиката на возилото. Лада, истиот пренос го форсираат од Фиат 125 (Лада 1200) од пред 40 години. И 300 кс на тој менувач да ставиш, пак ке се мачи :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
остај ти ладата... не е се до јачината на моторот. Исто така доста битен елемент е преносот и аеродинамиката на возилото. Лада, истиот пренос го форсираат од Фиат 125 (Лада 1200) од пред 40 години. И 300 кс на тој менувач да ставиш, пак ке се мачи :)
Ми олесна да ти кажам право. За малку помислив дека ќе треба да се откажам од фокусов, а ми прирасна на срце некако. :) Tатко ми нека отиде на тест возење, нема ништо лошо во тоа да проба. А јас треба да седнам да читнам нешто за мотори, трансмисија, што уште не... Не ме интересираа коли порано, ама изгледа кога дојде време да се купува нешто ново, се разбуди нешто во мене, па време е да се едуцираме нели? :)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
906
Технологијата на Ладата е од 1965 некаде, така што неможе да се споредува со Фокус од она што сфатив (Пренос).

Ладата си ја има јачината за времето кога е направена.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ме интересира која цена се двишат радиата за во кола со Cd, а да и добри звучници со бистар звук и бас. Колата не е нешто нова па не сакам и со појачала и слични работи. Дајте ми некои предлози или веб страни за да разгледам.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Ме интересира која цена се двишат радиата за во кола со Cd, а да и добри звучници со бистар звук и бас. Колата не е нешто нова па не сакам и со појачала и слични работи. Дајте ми некои предлози или веб страни за да разгледам.
www.novus.com.mk
www.autoland.com.mk
ПС:Види си цени во Макптерол ако си заинтересиран за Пионир..Викаат дека биле поевтини од Новус,што е и логично,Новус купува опрема од Макпетрол...Мене на гаранцијата ми пишува Макпетрол,а купив пионирче од Новус:smir:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има можност да се одбере регистарска табличка по твоја желба? И колку е надоместокот за тоа ако знае некој? :)

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Има можност да се одбере регистарска табличка по твоја желба? И колку е надоместокот за тоа ако знае некој? :)
Мислам дека нема таква можност, барем не по „процедура“. Ако сакаш некој број, верувам дека ќе ти го дадат ако е слободен. Прашај си за во секој случај. А таблички со букви, натписи или слики евентуално верувам дека не се дозволени.

Kajgana Shop

На врв Bottom