Decki aj koj znae da mi kaze kakov tip na motorno maslo koristi opel corsa b od 98 so 1.0 motor 12v.:smir:
Барај по продавнициве за авто делови,масло за опел кажи им ке ти дадат,нема име или јас го немам прочитано до сега,туку има слика од екотек мотор на опаковкета,тоа го препорачува производителот
Aj pokonkretno i so slika po moznost?Имам дупчиња на Матизот од град што ептен почнуваат да ме нервираат кога ги гледам.Се праат ли бе на живци ми идат.И да , како ако се прават?
Немам слика сега,а и апаратот не ми е тука да сликам, слика може утре иначе оние класичните дупчиња од град што се прават кога врне... незнам како да објаснам поинаку.Aj pokonkretno i so slika po moznost?
Eпа...лимар...сам неможеш ништо.Немам слика сега,а и апаратот не ми е тука да сликам, слика може утре иначе оние класичните дупчиња од град што се прават кога врне... незнам како да објаснам поинаку.
Лееј како бе тоа дупчиња од град? Мојот автомобил веќе 12 години стои на град и снег па нема проблеми.Немам слика сега,а и апаратот не ми е тука да сликам, слика може утре иначе оние класичните дупчиња од град што се прават кога врне... незнам како да објаснам поинаку.
Лееј како бе тоа дупчиња од град? Мојот автомобил веќе 12 години стои на град и снег па нема проблеми.
Епа брат лек за тоа ти е само гаража. Вака ќе мора да се пегла па пофторно да се фарба што не се исплати за такви дупченца, а друга хауба да земеш на старо тешко да најдеш не е тоа Југо.Па Матиз е ова каросеријата му тропа како конзерва ни јас на Шкодата немам од град ама на Матизот има .
Епа брат лек за тоа ти е само гаража. Вака ќе мора да се пегла па пофторно да се фарба што не се исплати за такви дупченца, а друга хауба да земеш на старо тешко да најдеш не е тоа Југо.
Имаше некој спреј којшто помага кај вдлабнатини на тој начин што прска ладна смеса која се претвора во лед и кога се истопува ги израмнува вдлабнатините меѓутоа никогаш кај нас не сум сретнал такво нешто, а пасти помагаат само кај гребнатини не и вдлабнувањаЗнам дека гаража му е мајката и дека не се исплати да се прави,јас мислев на некоја полесна варијанта со некои пасти и слични работи како оние што рекламираа од топ-шоп пастине и сличните работи.Нема везе
Сакаш од нормална кола да направиш кабриолет? Па како прво ќе ти треба доста појачувања на шасијата од оздола за тоа. Може сето тоа да се среди кај некој добар мајстор ама најчесто не личи на фабрички направено што мене ми излгеда лошо. Подобро најди веќе некој сличен таков модел да е кабриолет пример Голф 3 кабриолет и сл.
Денеска потполно ве измачив јас со моите луди идеи.
Ај одприлика некој да каже колку одприлика би чинела една ваква операција.Ептен ми се свиѓа на изглед,една ваква ја средуваш тип-топ и младолички убаво да изгледа ја правиш без многу тракатанци и пластики и си имаш топ кола за низ град...според мене де.
Зависи колку е одржуван. Ако е солидно одржуван векот му е 350.000-400.000zdravo.. Sakam da zemam dizel ford poloven me interesira kollku mozat da izminat. Najdov eden okolu 170 000 km . Uste kolku bi mozel da izdrzi me interesira toj motor? fala