Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Deleted member 12196

Гостин
...И наместо нив ќе дојдат други, потполно исти, затоа што тие (што седат у парламент) не паднале од Марс, туку произлегуваат од народот. Скоро 100% од сите што се пењавиме на темава веројатно исто би се понашале кога би дошле на власт.
И тие во логор, и следните, и следните... На крај ќе останеме само двајца-тројца...

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Не разбрав што сакаш да речеш со оваа “И кога се разбуди препотен од среќа?“, но ако ти знаеш не грижи се, се ќе биде е ОКеј!
Правдата е слепа ама ќе најде начин да го покаже своето лице, еве и ... даваше изјави (Не може да ме сменат мене, како мислите ќе ме сменат) па сигурно си поверувал во онаа што го говори и сметаш дека нема да дојде време да плати и Рускоска.
Сакам да кажам дека ќе се разочараме по стоти пат.

J

joli1

Гостин
пола другари ми ги осудија за вутра, некој го јадеа и по година дена, а тој иде на средба со Big Mike и си тера бизниси... ејјј, кој дупли стандарди, а?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ова сето што се случува во државата ме доведува да мислам дека владеачка колиција е СДСМ-ДПМНЕ-ДУИ.
Не си далеку од вистината, оти и самиот се приклонувам кон членовите на форумов кои имаат став дека практично немаме опозиција, односно дека истата си е „легната на брашно„ и ставена во корист од тековната власт. Она кое го имаат изјавено и Мицковски и Милошоски е потврда дека ве-ме-ре-то е само приврзок на власта, кое се крие зад наводната конструктивност во донесувањето закони кои „као„ биле во корист од „граѓаните„.

Се чини дека и на ве-ме-ре-то некој од некоја амбасада нешто им дошепнал па ве-ме-ре-то е рамнодушно дури и кога им затвораат сопартијци без никаква вина или со смешно искривени обвиненија („терористи„?), кои никој здраворазумен не би ги прифатил.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Со доказ....Црпко веќе договорил бандитите од ,,Диво насеље,, да си служат во Косово:tapp:

вероватно со слободни викенди...па болести..болници....:( :( :( :( :( :(

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Со доказ....Црпко веќе договорил бандитите од ,,Диво насеље,, да си служат во Косово:tapp:

Слично како со „мавровците„, се обидувам да претпоставам како ќе им биде на најблиските роднини на полицајците кои загинаа во „Диво насеље„, а нивните убијци ќе си ги ладат...

Полека-полека, самата тековна власт, почнувајќи со ликот из Муртино, покажува по која цена и накој начин дојде на власт.

D

Deleted member 12196

Гостин
Не си далеку од вистината, оти и самиот се приклонувам кон членовите на форумов кои имаат став дека практично немаме опозиција, односно дека истата си е „легната на брашно„ и ставена во корист од тековната власт.
Постојано повторувам:
Црвенковски извади 100 000 на улица.
Заев направи Шарена револуција.
Мицкоски само лае, и тоа тивко, бидејќи некоја коска му застанала во грлото.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107

Нас вака да не осудеа у странство,власта(било која) ќе фаќаше врски да те доосудат.
Овој стока од народ треба да учи, за жал од Косово, дека треба да си ги заштитиш своите луѓе и во најмала рака нивните семејства по најмала сторена глупост за почеток,да не правам муабет за тероризам...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Јас после ова да излезе снимка ЗЗ кај што ќе ги зема и брои парите нема да излезам на улица, ебате и опозиција и народ лингурски.
Што народот.... еве и сам си кажа, не е работата да се прошета само народот... Ова ако се излезе, треба со јажиња да се излезе... а треба да висат и од двете страни

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.590
И тие во логор, и следните, и следните... На крај ќе останеме само двајца-тројца...
Тоа би бил единствен правилен исход.
(кој нема да се деси секако)
Автоматски споено мислење:

Два крала на марихуаната!Прегледај го приврзокот 216110
Big Mike and little Zoran!
Ова е една од ретките позитиви на оваа влада. Можда некој не мисли така, али ја мислам.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Два крала на марихуаната!Прегледај го приврзокот 216110
Big Mike and little Zoran!
Сос ваква власт, не мораме да се грижиме за нашата иднина...Напрсто, немаме иднина.

Наравоучение; сите на марихуана! Да ја поддржиме домашната економија и да купуеме домаќа евтина марихуана....Пардон, „роба„, а не ка‘ некои таму, што ја шверцаат па имаат проблеми сос властите!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.625
Поени од реакции
16.832

тоа во Дивље беше КАМАЈ, си кажа Шиљо, вежба со боева мунициј; веднаш по завршетокот НАТО ја пофали МВР... битно било да не страда никој од јатаците и да не се користат премногу хеликоптери, баба Најче веднаш реагираше до ОБСЦЕ...
а и НАТО преќутно бара премногу да не се држат овие во затвор, утре можеби ќе треба други како нив да се пратат во слична мисија, можеби во јужна Србија ???

D

Deleted member 12196

Гостин
Ова е една од ретките позитиви на оваа влада. Можда некој не мисли така, али ја мислам.
Мислиш ли на одгледувањето на марихуана?
Би било позитивна работа ако кланот Заеви не го монополизираше уште пред да почне. Тоа е еден јако доходовен бизнис за Заеви.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.625
Поени од реакции
16.832
Сос ваква власт, не мораме да се грижиме за нашата иднина...Напрсто, немаме иднина.

Наравоучение; сите на марихуана! Да ја поддржиме домашната економија и да купуеме домаќа евтина марихуана....Пардон, „роба„, а не ка‘ некои таму, што ја шверцаат па имаат проблеми сос властите!
противзаконската трава релативно и не е скапа, иди прашај тие што купуваат препарати од канабис...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom