Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Терај со стандардната, а ако имаш во прскалата ставено вода што не замрзнува и тоа можеш да го користиш. Само ги ослободуваш бришачите, и испрскај ја течноста, ке се одмрзне одма. Без гребење, трилкање и замрзнати раце :)
Најпаметно...неколку пати од тоа течноста, и готово!
Одзади, веднаш вклучување грејачи.
Бочните од вратите, отвори-затвори и готово.
А ако не сакате мака, еден картон на шофершајбната, и чиста ќе биде :)

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
денес ми завршила течноста за пркање на шофершајбната.Каква да ставам внатре и каде се набавува.Не знам бидејќи не сум купувал нити ставал нешто такво,на старата и шибав вода,обична

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
денес ми завршила течноста за пркање на шофершајбната.Каква да ставам внатре и каде се набавува.Не знам бидејќи не сум купувал нити ставал нешто такво,на старата и шибав вода,обична
Вода обична никогаш!
Ако веќе ти дошло до автомобилот, ќе ставаш од оние течностите со детергент (ги има по маркетите или продавниците за авто делови) а ако земаш концентрат, се разредува со дестилирана вода.
Обичната вода создава бигор и со тек на време се создава бигор, или се нагризуваат и кородираат металните делови од системот.(ако ги има)

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Вода обична никогаш!
Ако веќе ти дошло до автомобилот, ќе ставаш од оние течностите со детергент (ги има по маркетите или продавниците за авто делови) а ако земаш концентрат, се разредува со дестилирана вода.
Обичната вода создава бигор и со тек на време се создава бигор, или се нагризуваат и кородираат металните делови од системот.(ако ги има)

Плус сега може да замрзне, да ја зафкрниш пумпицата, прскалките или цревата. Ќе бараш средство за стакло за во зима, најчесто е до -21 степен. Вода никако

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Плус сега може да замрзне, да ја зафкрниш пумпицата, прскалките или цревата. Ќе бараш средство за стакло за во зима, најчесто е до -21 степен. Вода никако
+ ова,може да ти пукне и резервоарот кај шо ја тураш водата....и ја по грешка турив вода еднаш,ама одма ја извадивме....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не турај вода бре, тоа е јасно. Бар немој на зима, или ако евентуално имаш турено, додај му 98% алкохол.

Како и што ветив, еве да видите сличето

Ова е внатрешноста на мојот ескорд, поточно долниот дел од сончевиот кров кој се вовлекува навнатре по желба. Од левата страна е исчистен со Cilit Bang, а од десната страна сеуште го немав дочистено кога сликав. Колку за илустрација да видите што се прави внатрешноста од чадот од цигари.

П.С. се забележува и под сенката дека е мнооооогу гнасно!

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Jas imam ednas staveno tecnost i poveke ne.Sovet od mene pocekaj da se zagree avtomobilot pusti parno ili klima ako imas da duva nakaj sofersajbnata

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Jas imam ednas staveno tecnost i poveke ne.Sovet od mene pocekaj da se zagree avtomobilot pusti parno ili klima ako imas da duva nakaj sofersajbnata
A ako patot e vlazen i pred tebe vozi nekoj i ti prska celo vreme po tvojata sofersajbna,koe parno ke go pustis togas? :smir:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Не турај вода бре, тоа е јасно. Бар немој на зима, или ако евентуално имаш турено, додај му 98% алкохол.

Како и што ветив, еве да видите сличето

Ова е внатрешноста на мојот ескорд, поточно долниот дел од сончевиот кров кој се вовлекува навнатре по желба. Од левата страна е исчистен со Cilit Bang, а од десната страна сеуште го немав дочистено кога сликав. Колку за илустрација да видите што се прави внатрешноста од чадот од цигари.

П.С. се забележува и под сенката дека е мнооооогу гнасно!
Џиш,која година ти е ескортчево?-јас го имам потполно истиот сончев кров,само кај мене не е ескорт,туку орион,(седан верзија на ескорт)???

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Za se ima resenie ili vozi pobavno neka se odaleci ili ti go pretici a ako si vo grad parkiraj se i pocekaj neka se odaleci :wink:
најдобро е да е исправно,оти ако ти е валкана колата,а со тоа и шофершајбната,ако немаш течност,нема да можеш да ја зачистиш колку-толку шофершајбната....

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Кога сме кај шофершајбната , да ви кажам овде има едно средство кое не е воопшто скапо и служи за полирање на шофершајбната.Кога ке се исполира , капка вода не се задржува на стаклото .Не знам дали го има доле во МК ама супер работа е :helou:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Кога сме кај шофершајбната , да ви кажам овде има едно средство кое не е воопшто скапо и служи за полирање на шофершајбната.Кога ке се исполира , капка вода не се задржува на стаклото .Не знам дали го има доле во МК ама супер работа е :helou:
Da ne mislis na sredstvoto koe im go stavaat na kacigata na Formula 1 vozacite?

Za se ima resenie ili vozi pobavno neka se odaleci ili ti go pretici a ako si vo grad parkiraj se i pocekaj neka se odaleci :wink:
Ti stavi si voda ama ne obicna i ke imas vo sekoj moment cisto staklo,ocigledno deka si seuste mlad vozac pa mnogu raboti ne ti se jasni?

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Ti stavi si voda ama ne obicna i ke imas vo sekoj moment cisto staklo,ocigledno deka si seuste mlad vozac pa mnogu raboti ne ti se jasni?[/quote]

Pa i so parnoto(klimata) imas cisto staklo na zadnoto staklo imas greaci taman za toa vreme kolata se zagreva od koga ke se stopli vnatre ke se stopli i sofersajbnata i ako e sneg ili voda zamrznata ke se stopi so tek na vreme jas ti pisam od iskustvo.Kako sto ti objasniv nikogas ne mi bila zamrznata sofersajbnata

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ti stavi si voda ama ne obicna i ke imas vo sekoj moment cisto staklo,ocigledno deka si seuste mlad vozac pa mnogu raboti ne ti se jasni?
Pa i so parnoto(klimata) imas cisto staklo na zadnoto staklo imas greaci taman za toa vreme kolata se zagreva od koga ke se stopli vnatre ke se stopli i sofersajbnata i ako e sneg ili voda zamrznata ke se stopi so tek na vreme jas ti pisam od iskustvo.Kako sto ti objasniv nikogas ne mi bila zamrznata sofersajbnata[/quote]

Ne se raboti za zamrznata tuku koga vozis po nekoj selski pat i pred tebe imas vozilo,ne mozes da go preteknes a nemas voda i kazi mi sto ke vidis pred tebe ili pa mozebi ke ja izvadis glavata preku prozorecot i ke gledas taka?

Kajgana Shop

На врв Bottom