Problem so akumulator na jugo
Zdravo na site, odlicen forum imate. Sakam da prasam, imam nekolku problemi so jugoto. Akumulatorot mi izbi i ne drzi mnogu struja veke. Koga ke dadam kontakt sveti tablata ama a pocnam da verglam odma se gasi tablata i ne vergla. Go polnev akumulatorot ama ne drzese struja i sega go izvadov mi stoi taka ne znam kade da go frlam. E sega, dojde drugar mi so negovata kola da ja zapalime so kabli i da vidime dali jugoto ke raboti bez akumulator ako go zapalime so kabli.
Na jugoto nema plus minus, ama edniot kabel ima 2 kabelcinja i guma okolu nego, a drugiot 1 kabelce i nema guma pa taka pretpostavuvam deka ovoj so gumata e + a drugiot -, a ne se obelezani. Probavme da verglame, verglase na pocetokot, imase edna iskra, posle nemase, verglase verglase nikako da zapali, kako da e slaba strujata, e sega mozebi negoviot akumulator e isto slab ama pa negovata kola odma pali, i taka verglame dodeka ne mozese ni da vergla jugoto, izleguvam gledam kablite se zgreale (ovie za palenje) cadat da mu se nevidi.
Od sto moze da e ova? da ne gi zgresiv plusot i minusot? Ako gi zgresev, sto ke se napravese?
Isto uste edno prasanje, na jugoto, kafeavo e, ednas po greska mu staviv polir pasta ama na suvo, i mi ja izgore bojata, mi izblede. i sega grdo izgleda. nekoe chare za ova?
pozdrav