Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
де некој да ми каже шо кола е тва. Треба Струмикс да знаа. Пред 2-3 недели га сликах у мојта маала беше. Печалбарска е изгледа:pipi:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.186
Поени од реакции
12.045
Cadillac Escalade. Доста интересен.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Ного фиииииииина кола. Ептен ме аресе. Тие големите коли ептен ме аресат нешто шо е работата:toe:

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Вака кога кочам со автомобилот,ама само кога "благо" ги претискам кочниците предните дискови ми свират знаете отприлика каков звук прават (кога ги претискам јако на пример за да застанам веднаш т.е нагло претискање на педалата тој звук го нема) .Што може да е проблемот?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Вака кога кочам со автомобилот,ама само кога "благо" ги претискам кочниците предните дискови ми свират знаете отприлика каков звук прават (кога ги претискам јако на пример за да застанам веднаш т.е нагло претискање на педалата тој звук го нема) .Што може да е проблемот?
plo4kite da ke se kaj mene em taka pravi plo4kite se izedeni
Не мора да значи дека плочките се изедени.
Од употребата се ствара на нив еден слој, заради кој така квичат.
Тоа се одстранува на следниот начин:
Ги вадите плочките и на брусен камен нежно ги стругате.
Брусниот камен на маса, плочката ја триете од него се додека не добие насекаде иста посветла боја.
Нема така да квичат после.

Ако се изедени, освен звукот и ќе кочи колата послабо, педалот ќе фаќа погоре...

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ако се изедени, освен звукот и ќе кочи колата послабо, педалот ќе фаќа погоре...[/quote] мислиш подолу,или....

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
дали на застава 750 (фицо) одговара грана, аусплух и карбуратот од 850 и дали ке биди побрзо или џабе

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Mислам дека се исти..... т.е. нема разлика, така да џабе ти е.

Член од
26 септември 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
Мислам дека карбураторот можи да е различен бидејќи е поголема кубикажа ама и да е нема да ја сетиш многу разликата само што ќе ти троши поќе, остај си ги ко со се.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
33
Поени од реакции
2
Problem so akumulator na jugo

Zdravo na site, odlicen forum imate. Sakam da prasam, imam nekolku problemi so jugoto. Akumulatorot mi izbi i ne drzi mnogu struja veke. Koga ke dadam kontakt sveti tablata ama a pocnam da verglam odma se gasi tablata i ne vergla. Go polnev akumulatorot ama ne drzese struja i sega go izvadov mi stoi taka ne znam kade da go frlam. E sega, dojde drugar mi so negovata kola da ja zapalime so kabli i da vidime dali jugoto ke raboti bez akumulator ako go zapalime so kabli.

Na jugoto nema plus minus, ama edniot kabel ima 2 kabelcinja i guma okolu nego, a drugiot 1 kabelce i nema guma pa taka pretpostavuvam deka ovoj so gumata e + a drugiot -, a ne se obelezani. Probavme da verglame, verglase na pocetokot, imase edna iskra, posle nemase, verglase verglase nikako da zapali, kako da e slaba strujata, e sega mozebi negoviot akumulator e isto slab ama pa negovata kola odma pali, i taka verglame dodeka ne mozese ni da vergla jugoto, izleguvam gledam kablite se zgreale (ovie za palenje) cadat da mu se nevidi.

Od sto moze da e ova? da ne gi zgresiv plusot i minusot? Ako gi zgresev, sto ke se napravese?

Isto uste edno prasanje, na jugoto, kafeavo e, ednas po greska mu staviv polir pasta ama na suvo, i mi ja izgore bojata, mi izblede. i sega grdo izgleda. nekoe chare za ova?

pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom