Македонеро
Домаќин
- Член од
- 15 декември 2008
- Мислења
- 3.503
- Поени од реакции
- 1.894
Во право си за Тролејбусот.Место него би го стаил lazar31.Шо викаш?Тролејбусот не може да биде добра замена, ниту ни на вакви ко Берик и Алмеида.
Во право си за Тролејбусот.Место него би го стаил lazar31.Шо викаш?Тролејбусот не може да биде добра замена, ниту ни на вакви ко Берик и Алмеида.
Тој од старата гарда е. Најактивен беше за референдумот.Во право си за Тролејбусот.Место него би го стаил lazar31.Шо викаш?
Гулашот со нова порака или во превод: Царот се враќа во Македонија - ги затвара сите комњуари - кои ќе бидат ебени во затвор - седнува пак на маса со Камчев и Мијалков - фамилијата се враќа на големо - тепаат убедливо на изборите - ги решаваат планиниците по брза постапка - со господ напред го враќаат името Македонија - сите живеат среќно и весело до крајот на својот живот.
Ако си доволно упатен во течнички детали би знаел дека со софтверско бришење неможат да се уништат фајловите. Сакај бриши, сакаш 10 пати форматирај пак може да се врати секој фајл. Можи да има само минимални губитоци. Единствен начин е физичко уништување на хард диск. Но и тука немојш да си 100% сигурен, постоет ИТ форензичари шо ке склопат делови од хард дискот и од нив ке извадат фајлови. нормално не сите туку фајлови само тие шо се погодиле да бидат складирани на тој сектор од хард дискот. @Peja989 е донекаде во право со констатацијата.не иде тоа така лесно батка, особено ако фајловите ги бришел некој поупатен во тие работи, да не влегувам во технички детали. Особено што постои веројатност дека фајловите биле енкриптирани.
Со хардверско бришење.во течнички детали би знаел дека со софтверско бришење неможат
Како што постои лепеза на софтвер за повратување на датотеките, така постои лепеза на софтвер за нивно уништување.Повторно дискусија за тоа дали е можно да се повратат податоците од медиум, па нели тоа го разрешивме ... ако медиумот не е физички оштетен податоците може да се повратат а за дел се врши реконструкција, постои голема лепеза на таков софтвер. Единствен начин да не бидат повратени е да се уништи физчки медиумот. @Паланчански, ne e vazno koj gi brise i kolku pati nula ispisuva tuku onoj sto gi vrakja da ima soodveten softver i hardver.
Постои бришење точка по точка. Сепак не сум сигурен дали и тоа е сигурно за некој добар софтвер (и хардвер, секако).Ако си доволно упатен во течнички детали би знаел дека со софтверско бришење неможат да се уништат фајловите. Сакај бриши, сакаш 10 пати форматирај пак може да се врати секој фајл. Можи да има само минимални губитоци. Единствен начин е физичко уништување на хард диск. Но и тука немојш да си 100% сигурен, постоет ИТ форензичари шо ке склопат делови од хард дискот и од нив ке извадат фајлови. нормално не сите туку фајлови само тие шо се погодиле да бидат складирани на тој сектор од хард дискот.
Не се согласувам. За мене ништо не остана да украдам.Сè живо и диво краде во државава.
Mоре и мртвоСè живо и диво краде во државава.
А, не. Мртвите само на гласање излегуваат. Само оние највештите со години ја добиваат пензијата.Mоре и мртво
Ме интересира колку време држат батериите на ваквите прислушкувачи.Клучот е дали навистина имало апарат во троседот за прислушување. Некаде прочитав дури и имало и апаратче за пресретнување на повици од мобилен.
Сега баш читав најефтиниот што се активира на звук (не снима нон стоп) 15 денови. Има и 150 денови што траат.А, не. Мртвите само на гласање излегуваат. Само оние највештите со години ја добиваат пензијата.
Ме интересира колку време држат батериите на ваквите прислушкувачи.
Јас мислам и го извадиле хард дискот и го изгореле или го сомлеле на ситни парчиња за да ни господ не може да го состави. Си ставиле нов хард диск и како ништо да не се случило.Ако си доволно упатен во течнички детали би знаел дека со софтверско бришење неможат да се уништат фајловите. Сакај бриши, сакаш 10 пати форматирај пак може да се врати секој фајл. Можи да има само минимални губитоци. Единствен начин е физичко уништување на хард диск. Но и тука немојш да си 100% сигурен, постоет ИТ форензичари шо ке склопат делови од хард дискот и од нив ке извадат фајлови. нормално не сите туку фајлови само тие шо се погодиле да бидат складирани на тој сектор од хард дискот. @Peja989 е донекаде во право со констатацијата.
Ех да се така добри па и кај мене да донесат бесплатен тројански тросед. Море цела гарнитура. Па макар имало 10 прислушкувачи.Тројански тросед![]()
Лесно може да се провери дали хард дискот е заменет. По денот на инсталирање на системот.Јас мислам и го извадиле хард дискот и го изгореле или го сомлеле на ситни парчиња за да ни господ не може да го состави. Си ставиле нов хард диск и како ништо да не се случило.