Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Dr Zmigo Da ne e greshka brat nekoja so kompresorive? Jas ne se razbiram od kompresori ama mi nema logika ova shto se postira? Da ne napravil Strelec greshka vo oznakite? Ili ima neshto shto nie ne gk razbirame? Zoshto ako e stvarno istiot kompresor od Vivaxot i vo Hansolot, togash toa malku chudno.

Gexi=Hansol што е нејасно?
Така е истиот компресор C-6RZ110H1A во модел на Vivax кој се произведувал пред скоро една деценија (толку oд прилика време се преминати на соработка со Мидеа те на Toshiba компресори) .... а многу веројатно пред тоа овој компресор се користел и во клима на Sharp...верувам виде колку BTU е компресорот!?

Последно уредено:
Јас не гледам проблем во компресорот. 10 години за оваа техника не е воопшто многу. fH35 е исто стара, и има меѓу најдобрите резултати на еуровент. Уруру Сарара исто е стар модел.

Нови модели (како и се ново) не се подобри во механиката, или се многу малку. Често се и полоши. А имаат непотребштини на кило како вифи кои едвај работат, клауд, временска прогноза, и останат интернет булшит кој е реално небитен освен за викендици и тоа викендици во кои имаш интернет... Тракатанци.

Компресорите се исти, фреонот 410 е дури и подобарбод р32 и посигурен за употреба. Само не е "еколошки" како р32.

Бла-бла со други зборови. Кај инвертерот е битно да вади добри резултати на -7, да може да симне до 300-400в, да не дува под 38ц на греење, да има неделен тајмер, и да не се расипува. И да може да се чисти релативно лесно.

Ете тоа се битни работи. Ако ми тера климата 15 години, 24/7, не ме замара, троши малку, не бучи, ми заштедила илјадници евра... Ме заболе за од каде бил компресорот или дали имала клауд.

Ама дувне ли 34ц зимоска, или не гаси вентилстор на дефрост, или кога ќе постигне продолжува да дува или пак прегласен вентилатор, или ако после 1 зима си плаче мајката (како LG од мое искуство што ги замразев заради тоа) тоа не бива.

kompresor-jpg.182103

182122-b8034709cfd789a136567cf4c27d75db.jpg

3200W e nominalen kapacitet pri input od 735w ili na pola sila i 56hz.

Последно уредено:
Gledam Dr Zmigo nacnal i tema za bojleri Ariston, posto go imam Ariston TI-SHAPE PLUS 100 EE i vece bezprekorno raboti od 2011g, nekako mislam deka previse vreme pominav so fabrickiot greac pa bi sakal da go promenam za original, greacot, magneziumskata anoda i gumeniot dihtung a voedno bi go iscistil i od kamenec, znaete kaj mozam da najdam originalni delovi? Koj e ovlasten serviser za tie bojleri? Vo rusija ima set za zamena, mozebi ima i kaj nas?

Pocituvani SV B ili Strelec
Sto konkretno odi vo pakuvanjata na gree amber nordic 35? i bi zamolil koji se dimenzite na bakrenite cevki.
Vi blagodaram odnapred.
So pocituvanje ve pozdravuvam

здраво дечки
ме интересира искуства со Carrier?
сакам да одберам клима што ке вршит работа односно ке загреват за 35м2 дневна трпезарија и кујна, во стара зграда без термо фасада само со пвц дограма.
мислам дека Carrier infinity 42QHB18D8S ке вршит работа и ке бидит економична.

Pocituvani SV B ili Strelec
Sto konkretno odi vo pakuvanjata na gree amber nordic 35? i bi zamolil koji se dimenzite na bakrenite cevki.
Vi blagodaram odnapred.
So pocituvanje ve pozdravuvam

vo ednata kutija odi Nadvoresniot del vo drugata Vnatresniot del a bakarni cevki nema vo pakuvanjeto, cevki do 3 metra spagaat vo samata montaza zavisi od kolku kw e klimava dokolku e nad 3 metra se doplaka , drugo upatstvo i specifikacii dalinsko bes baterii i toa e drugar :):):)

здраво дечки
сакам да одберам клима што ке вршит работа односно ке загреват за 35м2 дневна трпезарија и кујна, во стара зграда без термо фасада само со пвц дограма.
Carrier е еден од најстарите брендови. Добар модел е тоа.

vo ednata kutija odi Nadvoresniot del vo drugata Vnatresniot del a bakarni cevki nema vo pakuvanjeto, cevki do 3 metra spagaat vo samata montaza zavisi od kolku kw e klimava dokolku e nad 3 metra se doplaka , drugo upatstvo i specifikacii dalinsko bes baterii i toa e drugar :):):)
Pocituvani ne bez razlog prasanje bese upateno do clenovi koji znaat mnogu poveke od kolku nekoj si mislat inaku hvala na odgovorot samo nisto konkretno ne mi odgovori. Jas konkretno napisav za koji model se raboti tuka vo slo inaku je vo zavisnost na prodavacot kolku metri spagaat vo besplatna montazna a poveketo je 4 do 5 metri so 1 proboj na zid od 40 cm i do nekoja odredena visina vo nekoji drzavi i nekoji modeli imaat vo kutijata 5 metri bakreni cevki.

Последно уредено:
здраво дечки
Mozis da si malku na granica so greenjeto. 35m2, neizolirana zgrada, ke si nekako na granica. Obichno ovie poevtinive 3,5ki na -7/-10 davaat 2,5kw do 2,9kw maksimum, pa toa moze da ti e malku problem. Nekolku prashanja: Vo koj grad zivejs? Na sho se greeshe dosega? Na koj sprat si? I dali imas shansa da go zgolemis budzetot?

Mozis da si malku na granica so greenjeto. 35m2, neizolirana zgrada, ke si nekako na granica. Obichno ovie poevtinive 3,5ki na -7/-10 davaat 2,5kw do 2,9kw maksimum, pa toa moze da ti e malku problem. Nekolku prashanja: Vo koj grad zivejs? Na sho se greeshe dosega? Na koj sprat si? I dali imas shansa da go zgolemis budzetot?
Ne e 3.5kw
Carrier infinity 42QHB18D8S 5.5kw e i ne e eftina. Inace vo Ohrid ziveam na 5ti sprat odnosno najgore a prethodno na termo pecka se greev odnosno prezivuvav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom