Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Во дилема сум. Ако ја притворат Катица, кој ќе биде посредникот за да ја извади од притвор? Ќе се појави ли некој нов Бокица?
мислам дека ќе биде Груевски, некако најблизок стои со ...!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Аргументите не се во полза на твојата теза.
Прегледај го приврзокот 215538

Зошто САД би си правеле проблем кога веќе ја признаа Македонија?
Зошто би се доведувале во позиција да преку 80% од Македонците ги перципираат како непријатели, па тие се првенствено бизнисмени...

Има повеќе аргументи кои говорат дека зад проектот на кантонизација и бришење на македонската држава стои пред се Германија Британија и Франција, ама ако ти е помило овие да ги амнестираш и сметаш за пријатели нека ти биде.
Ха ха.. да ги амнестирам? Па и пријатели да ми се? Семката да им се сотре...
Тие се во иста банда, ама мислам дека силата е преку барата. Не дека овие немаат сила за тоа. Ама, се си мислам дека не одат до крај.
А им одговара ли на САД 100% од грците да ги перцепираат како непријатели? Кој има поголемо значение? Кој е поброен, кој има поголемо и значајно влијание на изборите во САД? Кој е стратешки поважен партнер, посериозен... Грција, сигурно не ние.
Јас си пишувам мое мислење, секако дека може и да е неточно.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.484
мислам дека ќе биде Груевски, некако најблизок стои со ...!
A koj bi ja pritvoril? Prasica vleze vo OJO so advokatot Stevan Pavlevski...koj voedno e i advokat na Cele Pandeleski koj go goni istata taa Prasica...i na koj taa istata Prasica mu go vrati pasošot.

Ili nakratko....Stevan e advokat i na obvinet i na obvinitel....

Vo žalna severnija.... :tapp:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Ха ха.. да ги амнестирам? Па и пријатели да ми се? Семката да им се сотре...
Тие се во иста банда, ама мислам дека силата е преку барата. Не дека овие немаат сила за тоа. Ама, се си мислам дека не одат до крај.
А им одговара ли на САД 100% од грците да ги перцепираат како непријатели? Кој има поголемо значение? Кој е поброен, кој има поголемо и значајно влијание на изборите во САД? Кој е стратешки поважен партнер, посериозен... Грција, сигурно не ние.
Јас си пишувам мое мислење, секако дека може и да е неточно.
тоа “амнестираш“ беше на шега, или мора баш секогаш да нагласам за што се работи!

Се ќе биде ОКЕЈ, само дали САД при признавањето на Република Македонија се водеше од тоа дали Греките ќе му се налутат?
Да повторам САД веќе ја имаа признаено Македонија под уставното име!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
тоа “амнестираш“ беше на шега, или мора баш секогаш да нагласам за што се работи!

Се ќе биде ОКЕЈ, само дали САД при признавањето на Република Македонија се водеше од тоа дали Греките ќе му се налутат?
Да повторам САД веќе ја имаа признаено Македонија под уставното име!
Ја имаа, ама мислиш дека Грција ќе прифатеше тоа да е и конечно решение? Не, колку и да се моќни САД.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
A koj bi ja pritvoril? Prasica vleze vo OJO so advokatot Stevan Pavlevski...koj voedno e i advokat na Cele Pandeleski koj go goni istata taa Prasica...i na koj taa istata Prasica mu go vrati pasošot.

Ili nakratko....Stevan e advokat i na obvinet i na obvinitel....

Vo žalna severnija.... :tapp:
е шо да прави човекот кога го бива! :ojeaa:
Види може адвокатот го плаќа амбасадата така да ништо чудно, тие од ембасу работат и со двете групации за да има заплет и да биде поинтересно.
Автоматски споено мислење:

Ја имаа, ама мислиш дека Грција ќе прифатеше тоа да е и конечно решение? Не, колку и да се моќни САД.
Па токму тоа го зборам, замислата за редефинирање на Македонија не е УСА замисла, тиа само припомогнаа.
Еве едно неврзано прашање, Грекија од 300 милијарди долг кому најмногу му должи (мала помош од кого купи подморници за преку 60 милјарди)?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Машала, прасица стигна да ја има по странски медиуми, во случајов Германски Spiegel !!!! :cuc::cuc::cuc::cuc:
Kasno ama stasa. Pred toa bese vo Avstriski Standard koi isto taka e dosta Citan vesnik. Interesot za Makedonija vo germanskite mediumi e mnogu mal ama cat pat znaat da pisat nesto a vo ovoj slucaj normalno celiot slucaj e spektakularen i za zal samo dava argumenti plus deka na Balkanot site se mafiasi i kriminalci.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
е шо да прави човекот кога го бива! :ojeaa:
Види може адвокатот го плаќа амбасадата така да ништо чудно, тие од ембасу работат и со двете групации за да има заплет и да биде поинтересно.

Па токму тоа го зборам, замислата за редефинирање на Македонија не е УСА замисла, тиа само припомогнаа.
Еве едно неврзано прашање, Грекија од 300 милијарди долг кому најмногу му должи (мала помош од кого купи подморници за преку 60 милјарди)?
Кога ги пуштаат амбасадорине на Бродвеј да се челичат тоа е, заплети-расплети...

Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
@INDIJANEC123
После све што се испоизнадеси последниве 2-3месеца: Градоначалник тепа човек,Генерален секретар мести тендер,Рекет афери ,300 глупости и уште толку докази...
Фали уште Заев гол да влезе у трезор на народна банка и за тоа никој да не одговара:D

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Kasno ama stasa. Pred toa bese vo Avstriski Standard koi isto taka e dosta Citan vesnik. Interesot za Makedonija vo germanskite mediumi e mnogu mal ama cat pat znaat da pisat nesto a vo ovoj slucaj normalno celiot slucaj e spektakularen i za zal samo dava argumenti plus deka na Balkanot site se mafiasi i kriminalci.
а пишува ли кој ги донесе тие “mafiasi i kriminalci“ на власт во тоа Балканот?
Или нпр. кој ја донесе оваа рекетарката Касица-Прасица на таа позиција, колку Могерини, Ханс и Меркел сакаше да биде токму таа главната за рекет. Тоа не е во прилог на милитантниот германски концепт така да овие од Балканот се животни криминалци и мафијаши, а нивнта Дојче банк ја утна работаа за повеќе десетици илјади милјарди ама тука се криминалците....

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
@INDIJANEC123
После све што се испоизнадеси последниве 2 месеца: Градоначалник тепа човек,Генерален секретар мести тендер,Рекет афери ,300 глупости...
Фали уште Заев гол да влезе у трезор на народна банка и за тоа никој да не одговара:D
Па зошто да не се задеси, овци за молзење не ги прашува овчарот што како.
Чекај сега уште ќе гледаш како на ТОП ШОП она - И тоа не е се.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Претпоставувам, мислиш на САД. Знам дека на Германија многу и должи, па бараа оштети од втората светска војна,...

i za zal samo dava argumenti plus deka na Balkanot site se mafiasi i kriminalci.
Не е далеку од вистината. За жал.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Претпоставувам, мислиш на САД. Знам дека на Германија многу и должи, па бараа оштети од втората светска војна,...

Не е далеку од вистината. За жал.
НЕ!
Туку на Германија, само за подморници се задолжија помеѓу 60-80 милијарди евра, по што Грекија стана држава должна како “Грчка„!

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Доказите Орцо ги доставил во ЈО уште во Мај-Јуни, така да Катица мува нема да ја лази, Секако дека мора да има "жртва" за ваков скандал а таа "жртва" е Орцо да си шета слободно и нешто во полза на опозиција. Народот ебан во секој случај. Никогаш бомбите не се користат за некој да одговара или народот правда да види туку се пуштаат за да се поштеди некој политичар од спротивниот табор или некоја друга корист на политичарите.

Oва ќе му дојде нешто слично на ЧЕ СИ ЛЕЖИТЕ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom