Да...не троши пари на ебиветар глупости. Чувај за нешто поарно...собирај...па купи некој квалитетен upgrade.Значи гној е ова, а?
А тмн се попалив !
оки тогаш
Незнам од каде си го ископал постот на нео-гео, пошто еве 3 страни наназад нема ништо...Нео-гео, многу е веројатно дека на ладилникот му треба чистење. Без оглед каква вода си користел, 9 години...па уште и обична вода...-таман за чистење! Ако можеш да си дозволиш да го однесеш во сервис за хладњаци стори го тоа, ако не тогаш кажи да ти дадам упатство како тоа да го сториш сам на поедноставен начин.
За секој случај, биди прво сигурен дека е моторот ок и дека нема некој клип во цилиндрите што останал речиси без карики, или некој издувен вентил што не отвора доволно.Не е лошо и авто-електричар со инструмент да ти го провери аголот на предпалење зашто многу пати знае да се случи прегревање баш поради урането палење.
Za TDI nemoj da mi zboris, ja vise u dizel kola ne sednuvam. Muabetot mi bese za Golf 5 1.4 i za Astra 1.6 posto tie imaat skoro ista cena. A tromav vo smisla kako dizelas. Jas sea vozam Reno 19 dizel i ima isti performansi kako Golfot samo sto trosi duplo pomalce.Tromav vo koja misla? Toa zavisi i so sto motor ke go zemes. Toj sto e TDI e mnogu dobar. A i Astrata ne e losa. Ali po moe mislenje bi odbral Golf 5.
Прајме муабет за racing филтер што личи на печурка? Тој мислам дека е универзален, а за качување на потрошња, не би требало. Баш обратно, ако има ефект и зголемена моќност на моторот потрошувачката при иста вожња треба да опадне (со помалку бензин добиваш исто одење на колата пошто има поголема моќност). Ама колку тоа ти ке добиеш само од воздушен филтер....A da prasam vo vrska so sportskiot filter so se pravese muabet. Dali takov sportski filter sto se prodavaat kaj nas (okolu 50 evra taka slusnav) ke kaci na potrosnja? (konkretno za benzin 1.2i ).
Za TDI nemoj da mi zboris, ja vise u dizel kola ne sednuvam. Muabetot mi bese za Golf 5 1.4 i za Astra 1.6 posto tie imaat skoro ista cena. A tromav vo smisla kako dizelas. Jas sea vozam Reno 19 dizel i ima isti performansi kako Golfot samo sto trosi duplo pomalce.
Da za toj univerzalniot. Pa sto drugo treba da napravam za da dobijam vo performansi? I da ima dlabok zvuk. (auspuhot?) I kolku pari bi me kostalo odprilika?Прајме муабет за racing филтер што личи на печурка? Тој мислам дека е универзален, а за качување на потрошња, не би требало. Баш обратно, ако има ефект и зголемена моќност на моторот потрошувачката при иста вожња треба да опадне (со помалку бензин добиваш исто одење на колата пошто има поголема моќност). Ама колку тоа ти ке добиеш само од воздушен филтер....
Тој филтер ти е некаде 1200-1500 денари, а ако го ставиш ке добиеш дебел звук кој ке се слуша најмногу кога ке додадеш гас. Незнам што возило имаш и како планираш да добиеш некој коњ повеќе.
Fala za informacijata inace imam Reno Clio 1.2i od 97`. Najvazno mi e zvukot, a za коња nemora.