Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Aндроник, земи си нови, се продаваат, и исти се и на 101 и на 128.
Мислам дури дека може да се најдат и оние за првите модели на 101 со жмигавците во нив (имаат дупка на средината напред).

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.118
Поени од реакции
11.645
Не знаев дека има и нови? Викаш по продавници? И како одат со пари?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
За пари незнам...ај ќе се распрашам, па ќе видам, ќе пишам тука.

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Предни крила кај 128, да се пеглаат или да барам стари од размонтирани коли? Можат да се извадат и заменат? И дали одговараат од 101?
Поскапо ќе те фати китот отколку да си купиш крило. Не се замарај за Застава да крпиш.

Вака направи го 128-чето...

Него имаш слики од него. Иам мерак да купам такво нешто и да го напраам како ова горе.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.118
Поени од реакции
11.645
Имам нов мотор ставено, нова фарба, тапацирани седишта, ауспух...Каросериски е супер, само напред двете крила малце ми се собрани, а маската не е воопшто оштетена. Не сакам да ја продадам (засега) бидејќи моторот едвај 2000 км има поминато, комбинирано троши 7 литри...Ќе сликам некои слики ќе ви покажам.

Ме бендиса маската и светлата на ова напред, интересно изгледа. Може и ќе се одлучам за нешто слично. Имате други вакви интересни фотографии?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.118
Поени од реакции
11.645
Засега ме заинтересираа два изгледи, и двата се со најмали модификации.

Има некаде светла и слични тракатанции да се најдат (како на сликиве, бели или целосни)?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како прво да го искорегирам 10101... Тоа хрватското е закон, ама за да личи така напред треба цел везен лим да менуваш. Колку е тоа исплатливо....

А Андроник од овие двата изгледи двата ти се слични со тоа што на првата имаат ставено плави халогенки во светлата (од тоа има добиено сивкаст изглед сетлото) и сијалички во боја на жмигавците кои наместо со стандард капачиња покриени се со плексиглас.

Втората е стандард, само имаат додадено фарови на браникот.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.118
Поени од реакции
11.645
Има по продавници вакви светла?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Незнам за што ме прашуваш, за светлата или жмигавците... Ако се светлата, ставаш плави сијалици и толку :) А за жмигавците е малку покомплицирано. Се ставаат сијалички во боја (за жмигавец портокалеви кои се малку потешки да ги најдеш), и парче плексиглас кое треба да го изработиш да добие форма како жмигавецот. Инаку баш утре ке поминам до продавница каде што знам дека има крила со сигурност, и ке ти кажам која е цената за нив во Битола.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.118
Поени од реакции
11.645
Супер. Јас утре ќе одам и ќе се распрашам и за такви сијалички, жолти ќе побарам, како оние за магла, или пак баш такви. Сакам и да ја средам таблата, да ја направам со светла целата да свети. Веќе кога ја средувам ќе се обидам да ја направам како оваа плавава. Бандажите не сакам да ги менувам, сакам оригиналните само сребрено да ги исфарбам. Треба да се шмирглаат, или бела основна па после сребрена?

Ќе ми треба и некоја полица за радио, бидејќи нема место предвидено. Сакам да најдам некоја полица како оваа овде.

А вакви светла мислите можат да се најдат некаде? Или сосема прозирни?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Овие се фарбани, со тоа што кругчето е лепенка, а тоа сребреното е лајсна која кошта 30 денари метро, самолеплива е но и заебана е поради тоа што од атмосферски влијанија знае да кородира а и да се одлепи. За бели, незнам дали ке најдеш и дали воопшто постојат. Струмикс може да прокоментира нешто ако знае....

Инаку мислам дека имам готови подлошки за километражите баш такви бели, само да ги принташ, пластифицираш и да ги вметниш во километражите (ако си заинтересиран).

За полицата веза неам како изгледа, така да неможам да ти помогнам, само немој да ставаш мрзливец за ламба во спална како што има тој ставено од лево под потенциометарот за таблата

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.118
Поени од реакции
11.645
Е тој мрзливецот ептен ја расипал сликата, а се друго е перфектно.

А за подлошките, не знам уште точно каква боја ќе ми требаат, само жолта имаш?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Беа во *.јпг формат ама неможам да ги најдам каде се... Позадина бела со црни бројки. Ако ги најдам ке ти ги пратам, па после можиш да си ги едитираш во фотошоп.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Бели пластики на штоповите (проѕирни) има, можеби на авто-пазар, а најсигурно во Србија.
И пред да ги монтираш, ставаш црвена и портокалова сијаличка на соодветните места (жмигавци и позиција/стоп)
Ако сакаш да ги тонираш во црвено (или било која бола), напишав тука.
бандажите, убаво шмирглање, па фина обработка со П2000 водна шмиргла, и за основа може да послужи миниум или прајмер (шприц кит ние тоа го викавме во ерата пред Дискавери).
Основата пак со П2000 водна и врз тоа си доаѓа бојата со минимум 2 слоја.
При шприцањето се почнува и завршува надвор од површината која се фарба. Оди горе-долу и лево-десно. Не го следи кружниот облик.

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Како прво да го искорегирам 10101... Тоа хрватското е закон, ама за да личи така напред треба цел везен лим да менуваш. Колку е тоа исплатливо....
Не згрешив ништо да ме поправиш. Се подразбира дека мора да се смени целиот везен лим. Не е скап сигурно!
Проблем е само ова; Мора да се сечи предниот лим, значи не е како
кај Југо на штрафови.

Еве како почнаа...

Андроник: http://yugofanclub.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=1193 бујрум!

Kajgana Shop

На врв Bottom