Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Hisense klimi .

Автоматски споено мислење:

Dobar rezultat ima klimava inverter na -7°C 3.3 kw LINK

Последно уредено:
Ни едната ни другата.
Барај Midea или Vivax. Не ја лапај јадицата на Gree герила маркетинг по форуми. Особено на овој
За ништо не чинат!

Ајде бе Gree сељачана!!
Зошто не коментирате за алуминиумските цевки во надворешните единици? Не ви се допаѓа а?

Ти бе стручњак? @Strelec
Зашто ќутиш? Каде вака со дубари? Нели сте бренд кој ќе завладее со светот?
Клими правите, кондури правите, што ли правите..

Имале joint venture со Daikin. Јак к...
Midea/vivax....??a midea ne gi pravi vivax..?sto bi biral ako se isti.???

Gree Fairy LCLH 3,5 kw или Gree Hansol 3,5kw ? За просторија од 30-35 квадрати.
I dvata modela se ok. Ako prostorot e dobro izoliran, mozes da odis so Fairy LCLH, ako e sredno izoliran togas odi na Hansol.

Ни едната ни другата.
Барај Midea или Vivax. Не ја лапај јадицата на Gree герила маркетинг по форуми. Особено на овој
За ништо не чинат!

Ајде бе Gree сељачана!!
Зошто не коментирате за алуминиумските цевки во надворешните единици? Не ви се допаѓа а?

Ти бе стручњак? @Strelec
Зашто ќутиш? Каде вака со дубари? Нели сте бренд кој ќе завладее со светот?
Клими правите, кондури правите, што ли правите..

Имале joint venture со Daikin. Јак к...
Nesto nervoza te fatila "placko".
Dobra ti e sporedbata na ruskiot expert, Midea VS Pioneer.....hahhaha
Toa sto go postirase e tocno toa sto go kazuvam nanazad za OEM brendovi, kako Pioneer/Vivax/C&H/Gorenje.....i mnogu drugi, setat po proizvoditeli kako Gree/Midea/TCL/Chigo/AUX/Haier i barat cena, ne gi interesira nisto drugo.
Zatoa koga se kupuvaat OEM brendovi neznaete sto ke dobiete.
A za GREE , sedum godini po red e najgolem proizvoditel vo svetot.
Ajde sega prodolzi so placenje, I malce kultura vo odnesuvanjeto, da bese ova sto go napisa na it.forum dosega ke bese baniran.

Последно уредено:
Postuvan g.Strelec
Okolu oznakata ne je nisto gresno i dvata modela gi ima samo tuka vo "dezela"(slo) go imaat toj sto sum go platil drugiot go nemaat a go zaslediv kaj Vas, bi mozel i da vi go ispratam i kompletniot cenovnik samo po mail oti i gree si ne gi istaknuvaat javno cenite.
So golemo pocituvanje Ve pozdravuvam
Pocituvan g.Strelec
Seuste nigde ne najdov po netov da ima zapisano kakva e razlikata pomegu tie dve klime a gi imaat dvete vo ponuda (zavisi na drzavata) dali se raboti za potpolno istiot model a razlicni se oznakite vo zavisnost kade se prodavaat ? Pojma nemam
So pocituvanje pozdrav

Dobar rezultat ima klimava inverter na -7°C 3.3 kw LINK
11690108551198.jpg
Siguren si za ova brat? Nekako mnogu mi izgledat 3,3kw na -7.

Pocituvan g.Strelec
Seuste nigde ne najdov po netov da ima zapisano kakva e razlikata pomegu tie dve klime a gi imaat dvete vo ponuda (zavisi na drzavata) dali se raboti za potpolno istiot model a razlicni se oznakite vo zavisnost kade se prodavaat ? Pojma nemam
So pocituvanje pozdrav
Razlikata e vo panelot, ima panel A1 (cisto bel ), panel A2 ( bel so srebreni linii).
Po site servisni e so A2 panel.

Razlikata e vo panelot, ima panel A1 (cisto bel ), panel A2 ( bel so srebreni linii).
Po site servisni e so A2 panel.
Mnogu Vi blagodaram za odgovorot,
Pomisliv deka mozebi ima nekoja bitna razlika pomegu tie 2 modela i stvarno sum go prebral google samo ne mi uspea da najdam razlika vo specifikacijata pomegu niv otsven sto tuka vo slo go reklamiraat kako model 2019 ? Se nadevam deka ke si ja vrsi rabotata
So pocituvanje ve pozdravuvam

Последно уредено:
Gree Fairy LCLH 3,5 kw или Gree Hansol 3,5kw ? За просторија од 30-35 квадрати.

Само Haier Tundra 18 за тие пари. Грее климите имаат непотребни грејачи кои ќе ти потрошат многу повеќе струја отколку што очекуваш. Особено Хансолот кој што на 3 степени го вклучува грејачот и не го исклучува цела зима.
Некои со бели мерачиња можеби ќе ти покажат лажни слики и ќе ти го претстават тоа како модулација, но тоа се трикови за поголема продажба.

Доколку имаш солидно изолирана просторија што сакаш да ја грееш и Haier Tundra 12 би завршила работа.

i na samata web strana na Hisense ima podatoci za energetskata nalepnica i na samata nalepnica pisuva na -7 stepeni 3.3kw poveli LINK
Za cena od 27.990 den ima odlicni rezultati https://klimi.mk/product.php?id=344
Klime neka ja kupi pa neka spodeli iskustvo.
Vaka samo muabeti vo prazno, ama strucnosta na "najubav" treba da se respektira.
Ovaa klima izleze pojaka I od mid modeli na Mits/Toshiba/Daikin/Fujicu/Gree/Midea....naprednala firmava...sekoja cest.

i na samata web strana na Hisense ima podatoci za energetskata nalepnica i na samata nalepnica pisuva na -7 stepeni 3.3kw dava toplina poveli LINK
Za cena od 27.990 den ima odlicni rezultati https://klimi.mk/product.php?id=344
Можеби е и добра климава... мислам дека е Hitachi компресор. Но две работи малку ме чудат. Надворешната има пристојна тежина за 3,5ка (27кг), но многу мала димензија 70/48 дебелина само 24!? И самите моделов го крстиле Mini Apple.... И релативно мала максимална моќ при греење 4300.... што немора да значи дека е лоша клима. И уште една работа од илјадници членови кои поминаа низ форумов скоро 27,000 постови, ми се чини не сретнав ниту еден сопственик на Hisense 3,5... !? Да бираш повторно ти што би одбрал AERI, Tundra, или Hisense (тука се некаде со цените)...
Еве една евтина клима во соседство со енергетска налепница... клима која на -7 може +3kW https://www.skroutz.gr/s/8612976/Crown-CDCI-12FO38.html се склопува во Бугарија климава, евтина е... и како гледам задоволни... погледни ги рецензиите на корисници - оценките (скоро ето максимални https://www.skroutz.gr/s/8612976/Crown-CDCI-12FO38.html#reviews) се разбира критериум према парите и добиен квалитет ... Јас неможам да видам колку е PdesignH (матно е) но првата бројка како да е 3!? И сега што ќе заклучиш по ова!? ОК грциве за ладење повеќе, но во рецензиите има и еден од Еврос (па и не е тоа најтоплиот дел на ГР) кој за греење на 50м2 зел две вакви клими!?

Последно уредено:
Можеби е и добра климава... мислам дека е Hitachi компресор. Но две работи малку ме чудат. Надворешната има пристојна тежина за 3,5ка (27кг), но многу мала димензија 70/48 дебелина само 24!? И самите моделов го крстиле Mini Apple.... И релативно мала максимална моќ при греење 4300.... што немора да значи дека е лоша клима. И уште една работа од илјадници членови кои поминаа низ форумов скоро 27,000 постови, ми се чини не сретнав ниту еден сопственик на Hisense 3,5... !? Да бираш повторно ти што би одбрал AERI, Tundra, или Hisense (тука се некаде со цените)...
Еве една евтина клима во соседство со енергетска налепница... клима која на -7 може +3kW https://www.skroutz.gr/s/8612976/Crown-CDCI-12FO38.html се склопува во Бугарија климава, евтина е... и како гледам задоволни... погледни ги рецензиите на корисници - оценките (сето максимални) се разбира критериум према парите и добиен квалитет ... Јас неможам да видам колку е PdesignH (матно е) но првата бројка како да е 3!? И сега што ќе заклучиш по ова!?

the right one is for how many cubic feet it is.
this has to do with what insulation the space is going to place. for a house with a height of 2.8 - 3 meters usually with moderate insulation, I think it covers about 30 square, for temperatures -5 to +40

Еве го најреалниот коментар за оваа клима.
На греење има само А класа, односно scop 3.82.
На енергетската налепница стои 3.5кв но многу многу не треба на налепниците да му се верува.
Коментарите се од Грција, а таму и калорифер да пушташ во зима ќе те стопли

the right one is for how many cubic feet it is.
this has to do with what insulation the space is going to place. for a house with a height of 2.8 - 3 meters usually with moderate insulation, I think it covers about 30 square, for temperatures -5 to +40

Еве го најреалниот коментар за оваа клима.
На греење има само А класа, односно scop 3.82.
На енергетската налепница стои 3.5кв но многу многу не треба на налепниците да му се верува.
Коментарите се од Грција, а таму и калорифер да пушташ во зима ќе те стопли
Тоа ми беше поентата, колку да им се верува на енергетските налепници или на спецификациите кои ги даваат самите производители... што го користи лобито за промоција на своите клими. Ако е да се суди само по тоа, зошто би постоел Еуровентот цертификатот!? Или на крајот на краишта корисничките искуства!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom