Предлог за серии и кратки рецензии

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Интересно серииче е Еуфорија шо ја даваат на HBO.

Секојдневието на група средношколци у едно мало градче пропратено со проблемите шо ги има секој тинејџер у ова модерно општество.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

TRICKO

LEGEND
Член од
2 јули 2019
Мислења
416
Поени од реакции
326
Ако може предлог за некоју комедију , само да нема смејање у пазадину , како што е Биг Банг Тхеори ,
И дали има такво смејање у Friends ?

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Ако може предлог за некоју комедију , само да нема смејање у пазадину , како што е Биг Банг Тхеори ,

The Office, Trailer Park Boys, Nathan For You.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Veep

• Љубов
Reactions: wot
Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ако сакаш нешто постаро ама сеуште Голд и комедија во вистинска смисла тогаш Falwty Towers

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Scrubs, It's Always Sunny in Philadelphia, Barry

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.170
Поени од реакции
13.441
Malcolm in the middle и It's Always Sunny in Philadelphia од мене.
Два различни типа на комедија се, ama Malcolm ти е подобра од According to Jim , Two and a Half Men, Everybody Hates Chris. Овие 5 ги имам гледано освен Friends, и од нив двете најгоре ти ги препорачувам.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.170
Поени од реакции
13.441
Лично мислење ти е тоа, Два ипол мажи има вишок епизоди, каде каде е потиња серијата откога си отиде актерот од твојот гиф. Малколм нема вишок епизоди и супер е скоцкана, атмосферата ми е поблиска и подобра во Малком, а и поинтересна ми е за гледање.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Two and a Half Men воопшто не е смешна, а Malcolm in the middle не само што е смешна туку е и поучна.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.970

L'amica geniale е италијанска серија во продукција на HBO, засега со една сезона која содржи 8 епизоди. Серијата е работена по романот на авторката која пишува анонимно, под псевдонимот Elena Ferrante. Во таа серија Neapolitan novels вклучени се 4 наслови ("My Brilliant Friend", "The Story of a New Name", "Those Who Leave and Those Who Stay" и "The Story of the Lost Child") Кон крајот на годинава HBO ја ветува и втората сезона.

Дејството е сместено во сиромашно предградие на Наполи, во 50-тите години од минатиот век и ја следи приказната на двете девојчиња, подоцна девојки и жени, Elena Greco и Lila Cerullo. Паралелно со тоа се запознаваме и со политичкиот, економскиот и социјалниот живот во Италија во тој период. Првата епизода е доста спора и депресивна, но кога веќе ќе се навлечете и ќе навикнете на начинот на раскажување останатите одат полесно. Има полно фамилии и ликови меѓу кои се забележливи пред сѐ социјалните и економските разлики. Сивило, сиромаштија, депресија и насилство меѓу кои наѕира надеж за поуспешен живот во иднина.

Кастингот е одличен, режија, фотографија, музика. Атмосферата е поразлична од сѐ што сме навикнале да гледаме, решив да ѝ дадам шанса и не зажалив.

TRICKO

LEGEND
Член од
2 јули 2019
Мислења
416
Поени од реакции
326
Ако може некоја мистерија да е добра како Лост , Дарк ,

Kajgana Shop

На врв Bottom