Сакам да знам!

brnjomkd

cobragt
Член од
23 ноември 2017
Мислења
222
Поени од реакции
93
сакам да прашам имам камп приколка во градиште охрид си плаќам лежарина комплет со струја и вода.Е сега приметив некои приколки си имаат направено купатила и и тушеви додатно дали е легално да си средам и јас тоа???? за да не треба да идам во тие што се за сите не ради друго туку ради чекање ради не доволно топла вода итн...???

L

Löwe

Гостин
Каде во СК може да најдам аптека што дава лекови без рецепта?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Каде во СК може да најдам аптека што дава лекови без рецепта?
Имаш доста аптеки кои даваат лекови без рецепт се зависност кој тип на лек ти е потребен

L

Löwe

Гостин
Имаш доста аптеки кои даваат лекови без рецепт се зависност кој тип на лек ти е потребен
Дај пример за некоја во центар.
Автоматски споено мислење:

Не е бесплатен се тарифира од минута.
Штотуку се јавив во Вип. Бесплатен е 1000%

Последно уредено од модератор:
Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Дај пример за некоја во центар.
Автоматски споено мислење:

Штотуку се јавив во Вип. Бесплатен е 1000%
ИМаш во Чаир каде ти даваат без рецепта зависи ти велам кој лек

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Колку се плаќа вадење извод во Ск (уште е во Мтв зградата)? И го даваат веднаш или се чека некој ден?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Колку се плаќа вадење извод во Ск (уште е во Мтв зградата)? И го даваат веднаш или се чека некој ден?
Не, треба да одиш после Камени Мост, Министерство за правда. Ама ако ме слушаш мене, ќе си порачаш онлајн, ќе одбереш каде да ти го пратат и ќе ти пратат мејл кога ќе биде готов (ден, два)

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
1.179
ИМаш во Чаир каде ти даваат без рецепта зависи ти велам кој лек
Ако мислиш на аптеките каде се сопственици Албанци и таму не е како што беше порано кога продаваа лекови без рецепти.
Сега првин гледаат кој не е Албанец поретко му даваат без рецепта, бидејќи се прочу дека даваат без рецепти и пазат кога им влегува некој да не е инспектор.
Мене ми е најмногу за ампицилин и цефалексин капсулите за настинки, со нив настинките побрзо поминуваат, ама ретко каде барем јас ги наоѓав без рецепт, а мака ми е да одам на матичен за рецепт, премногу гужва има кај матичен врие од тоа стари луѓе кои идат и кога ќе влезат во ординација не излегуваат по пола саат. 5 стари луѓе и секој по, пола саат тоа се 2,5 саати чекање за рецепт за лекови, хаос здравство.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само продолжете да земате антибиотици на своја рака па и за настинки и само затоа што побрзо поминувале. После Цацко ќе ви биде крив кога ќе ве насмее некоја стрептокока.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Ако мислиш на аптеките каде се сопственици Албанци и таму не е како што беше порано кога продаваа лекови без рецепти.
Сега првин гледаат кој не е Албанец поретко му даваат без рецепта, бидејќи се прочу дека даваат без рецепти и пазат кога им влегува некој да не е инспектор.
Мене ми е најмногу за ампицилин и цефалексин капсулите за настинки, со нив настинките побрзо поминуваат, ама ретко каде барем јас ги наоѓав без рецепт, а мака ми е да одам на матичен за рецепт, премногу гужва има кај матичен врие од тоа стари луѓе кои идат и кога ќе влезат во ординација не излегуваат по пола саат. 5 стари луѓе и секој по, пола саат тоа се 2,5 саати чекање за рецепт за лекови, хаос здравство.
Биди сигурен даваат без рецепти

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
1.179
Само продолжете да земате антибиотици на своја рака па и за настинки и само затоа што побрзо поминувале. После Цацко ќе ви биде крив кога ќе ве насмее некоја стрептокока.

Среќа не сум земал 2 години на своја рака антибиотици, ме заобиколуваа настинките последно време. Значи може да се појават бактерии ако се земаат антибиотици на своја рака?

Што да правам, кога тие старите и беспослени пензионери кога ќе влезат во ординација кај матичен по пола саат пензионер седи кај лекар, па секој од нив бара да му се мери притисок,бараат се и сешто, и се досадни и само бараат нешто. Кај многумина матични е таква ситуација со здодевни пензионери, што ќе менувам матичен кога може пак на истото да налетам.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Среќа не сум земал 2 години на своја рака антибиотици, ме заобиколуваа настинките последно време. Значи може да се појават бактерии ако се земаат антибиотици на своја рака?

Што да правам, кога тие старите и беспослени пензионери кога ќе влезат во ординација кај матичен по пола саат пензионер седи кај лекар, па секој од нив бара да му се мери притисок,бараат се и сешто, и се досадни и само бараат нешто. Кај многумина матични е таква ситуација со здодевни пензионери, што ќе менувам матичен кога може пак на истото да налетам.
Со лапање антибиотици кога не треба го правиш организамот резистентен на антибиотици и кога некогаш стварно ќе имаш потреба, нема да делуваат.

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Зошто не смее атмосферската вода (од олук) да се приклучи на одводната цевка на домаќинството?

Kajgana Shop

На врв Bottom